آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۸۹۲
در مجمع گفتگوی تهران؛

فواد حسین: ما در عراق از طریق نظام دموکراتیک و فدرالی مشکلات داخلی خودمون رو حل کردیم

وزیر خارجه عراق در نشست مجمع گفتگوی تهران گفت: امیدوارم که ملت سوریه هم بسمت یک نظام دموکراتیک بروند و بتوانند رهبران خودشون رو از طریق فرایند دمکراتیک انتخاب کنند.
فواد حسین: ما در عراق از طریق نظام دموکراتیک و فدرالی مشکلات داخلی خودمون رو حل کردیم

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، فواد حسین، وزیر خارجه عراق در روز دوم نشست مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵/۱۴۰۴ شرکت کرد.

وی در ابتدای صحبت‌های خود از عباس عراقچی، وزیر امور خارجه برای دعوت از او برای شرکت در این نشست تشکر کرد و آن را نشستی مهم دانست.

او گفت که دست‌کم سالی یک بار به ایران سفر می‌کند و متقابلا مقام‌های ایرانی به عراق سفر دارند. روابط ایران و عراق همیشه مهم بوده و همیشه روابط خوبی با یکدیگر داشته‌ایم. ضمن اینکه مقام‌های دو کشور به مناسبت‌های مختلف همواره به پایتخت‌های یکدیگر در رفت‌وآمد هستند.

وزیر خارجه عراق سپس به موضوع سوریه پرداخت و گفت: قبل از هر چیز باید بگویم که تحولات سوریه به داخل سوریه و مردم سوریه مربوط است. ما به اراده مردم سوریه احترام می‌گذاریم. اما وضع اقتصادی و اجتماعی سوریه و عراق در هم تنیده است، برای همین به وضعیت سوریه توجه بسیاری داریم و نسبت به بحران و تحولات آن ازجمله مسائل اقتصادی و تحریم سوریه بسیار اهمیت می‌دهیم. برای همین همواره تاکید کرده‌ایم که برای همکاری با دولت سوریه آماده هستیم.

فواد حسین تاکید کرد: سوریه به ثبات و یک فرایند سیاسی کامل نیاز دارد. ثبات در سوریه بدون یک فرایند سیاسی فراگیر امکان‌پذیر نیست. سوریه مشکلات بسیاری دارد. نیرو‌های آمریکایی و فرانسوی و ترکیه‌ای در شمال شرق سوریه حضور دارند و جنوب این کشور به اشغال نیرو‌های اسرائیلی درآمده است. برای همین به یک فرآیند سیاسی کامل نیاز دارد. ما اکنون در عراق از یک فرایند کامل دموکراتیک برخورداریم که تلاش می‌کنیم از طریق همین فرایند مشکلاتمان را حل کنیم. برای همین فکر می‌کنیم که همین فرایند سیاسی دموکراتیک که بر اراده مردم مبتنی باشد می‌تواند به حل مشکلات مردم سوریه نیز کمک کند. ما کاملا باور داریم که هر وضعیتی که در سوریه پیش بیاید بر عراق نیز تاثیر می‌گذارد.

کد ویدیو

وزیر خارجه عراق درباره نقش عراق در حل مشکلات منطقه‌ای نیز گفت: ما به گفت‌و‌گو اعتقاد داریم. عراق همیشه در نزدیکی و حل اختلافات کشور‌ها با یکدیگر نقشی مهم ایفا کرده است. ازجمله گفت‌و‌گو‌های ایران-عربستان و ایران-مصر و ایران-اردن از بغداد آغاز شد. در بغداد بود که نخستین دیدار‌ها بعد از بروز مشکلات و آغاز تلاش‌ها برای حل آنها، انجام شد. ما همواره سیاست گفت‌و‌گو و مذاکره را پیگیری کرده‌ایم. ما از تجربه گذشته خود که در نظام بعث تنش‌ها را تشدید می‌کرد و حل مشکلات را از طریق زور پی می‌گرفت، درس گرفته‌ایم و دیگر نمی‌خواهیم به آن تجربه بازگردیم و کاملا معتقدیم که رسیدن به حل مشکلات از مسیر گفت‌و‌گو و مذاکره می‌گذرد.

وی درباره نشست بغداد که روز شنبه ۱۷ می (۲۷ اردیبهشت) برگزار شد و دستاورد‌های آن نیز گفت: قبل از هر چیز ما باید واقعیت موجود در جهان عرب را درک کنیم. وضعیت فعلی جهان عرب دردناک است؛ اکنون در لیبی و سودان جنگ داخلی جریان دارد. فلسطین و لبنان درگیر جنگ با اسرائیل هستند. در نشست اتحادیه عرب در بغداد به این موضوع پرداخته شد و تصمیم‌های مهمی درباره آنها اتخاذ شد. از سوی دیگر، نشست اتحادیه عرب دستاورد مهمی برای عراق بود. سران عرب به روشنی پیشرفت در عراق را دیدند. این نشست ثابت کرد که ثبات به بغداد بازگشته و عراق در یک ثبات فراگیر است. در این نشست بر حل اختلافات از طریق تداوم گفت‌و‌گو‌ها تاکید شد. عراق برای یک سال آینده رئیس اتحادیه عرب است. تلاش می‌کنیم این مسئولیت را به بهترین شکل ممکن انجام دهیم. ما برای بحران‌های موجود ابتکارعمل داریم؛ مثلا برای لیبی، سودان و یمن طرح‌هایی داریم و نسبت به حل مشکلات آنها خود را مسئول می‌دانیم.

وزیر خارجه عراق تاکید کرد، امنیت اساس هر کاری است. اگر امنیت نباشد توسعه‌ای نخواهد بود. ما این وضعیت را در گذشته تجربه کردیم. ما برای دو سال درگیری‌های طایفه‌ای داشتیم. بعد از آن با القاعده روبه‌رو شدیم و بعد از آن داعش و تروریسم ما را مشغول به خود کردند که باعث شد داعش یک‌سوم خاک عراق را تصرف کند. ما توانستیم داعش را نابود کنیم و به سمت ثبات برویم و تروریسم را از بین ببریم. بعد از آن بازسازی و رسیدن به ثبات را آغاز کردیم. حال سران عرب به چشم خود امنیت و ثبات را در عراق دیدند.

کد ویدیو

وی تاکید کرد: اکنون ما به امنیت منطقه‌ای نیاز داریم. امنیت عراق با خلیج فارس، سوریه، لبنان، ایران و اردن و کل منطقه مرتبط است.

در وضعیت فعلی ممکن نیست در عراق امنیت کامل برقرار باشد، اما مثلا سوریه امنیت نداشته باشد. کما این که دیدیم وقتی که داعش در سوریه به وجود آمد و تروریسم این کشور را فرا گرفت بر ثبات و وضعیت ما در عراق نیز تاثیر مستقیم گذاشت. ما دیدیم وقتی ثبات در سوریه به هم ریخت سه میلیون شهروند سوری به کشور‌های هم‌جوار از جمله لبنان، عراق، ترکیه و اردن آواره شدند.

وزیر خارجه عراق درباره وضعیت اقتصادی عراق و طرح‌های دولت برای رونق اقتصادی گفت: همان‌طور که می‌دانید، من در عین حالی که وزیر خارجه هستم، معاون اقتصادی نخست‌وزیر هم هستم و ریاست اقتصادی دولت را برعهده دارم. من می‌دانم که عراق تا چه اندازه به نفت وابسته است و این مساله برای ما زحمات زیادی ایجاد کرده است. ما برای این که بتوانیم به اقتصاد خود تنوع ببخشیم، سرمایه‌گذاری روی گاز را آغاز کرده‌ایم. عراق تا سال ۲۰۲۸ به تولیدکننده گاز تبدیل خواهد شد. با شرکت‌های مختلف قرارداد امضا کرده‌ایم تا در شهر‌های مختلف به تولید گاز مایع بپردازیم.

وی اضافه کرد: در عین حال روی پتروشیمی سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام شده و به‌زودی به یکی از کشور‌ها پیشرو در محصولات پتروشیمی تبدیل خواهیم شد. عراق همچنین یکی از کشور‌های مهم جهان در حوزه منابع گردشگری است. عراق خاستگاه گردشگری مذهبی همه ادیان مسلمان (سنی و شیعه) و مسیحی است و هر ساله در ماه‌هایی از سال میزبان حدود ۱۰ میلیون زائر است، برای همین تلاش بسیاری داریم تا روی گردشگری خود سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای انجام دهیم.

فواد حسین همچنین با بیان اینکه عراق کشوری حاصل‌خیز برای کشاورزی است، اظهار کرد:، اما متاسفانه چند سالی است که از بحران خشکسالی رنج می‌بریم که این موضوع روی کشاورزی ما تاثیر گذاشته است. ما همچنین دروازه‌های سرمایه‌گذاری را گشوده‌ایم و توانسته‌ایم طی سال‌های اخیر حدود ۷۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی جذب کنیم. قرار است این رقم بیشتر شود و طی سال‌های آینده سرمایه‌گذاری‌های بیشتری را جذب خواهیم کرد.

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار