آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۳۷۹۵

عبدالله اوجالان: اصلاح روابط ترکیه و کرد‌ها نیازمند «تحول بزرگ» است

عبدالله اوجالان خواستار «تحول بزرگ» در روابط ترکیه و کرد‌ها پس از انحلال پ‌ک‌ک و تسلیم سلاح برای پایان درگیری شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ عبدالله اوجالان، بنیان‌گذار حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) که از سال ۱۹۹۹ در زندان ایمرال ترکیه به حبس ابد در انفرادی محکوم است، روز یکشنبه در نامه‌ای تأکید کرد که برای بهبود روابط میان ترکیه و اقلیت کرد پس از تصمیم تاریخی حزب برای منحل کردن ساختار خود و تسلیم سلاح، «تحول بزرگی» ضروری است.

پیام او توسط هیأتی از حزب مساوات و دمکراسی مردمان (دم) به زندان ایمرال منتقل شد. این اقدام در پی تصمیم ۱۲ مه حزب کارگران کردستان برای پایان دادن به نزاع مسلحانه که از سال ۱۹۸۴ آغاز شده و تاکنون بیش از ۴۰ هزار کشته بر جای گذاشته است، صورت گرفت.

اوجالان ۷۶ ساله در نامه خود نوشت: «روابط ترکیه و کردها مانند رابطه برادرانه‌ای است که گسسته شده است. برادران و خواهران با هم می‌جنگند اما نمی‌توانند بدون هم زندگی کنند.» او بر ضرورت «پاکسازی تمام تله‌ها و میدان‌های مین که این رابطه را خراب کرده‌اند» و «بازسازی راه‌ها و پل‌های قطع شده» تأکید کرد و خواستار «توافقی جدید بر اساس مفهوم برادری» شد.

در این دیدار، پروین بولدان، نماینده حزب دم و وکیل اوزلغ اورول تنها افرادی بودند که با اوجالان ملاقات کردند. این دیدار پس از درگذشت سِری ثریا اوندر، نائب رئیس پارلمان ترکیه و یکی از مهندسان اصلی گفت‌وگوهای صلح بین آنکارا و پ‌ک‌ک، صورت گرفت. اوندر که سال‌ها تلاش کرد به پایان دادن به درگیری کمک کند، چند روز پیش از تصمیم تاریخی حزب برای انحلال درگذشت.

اوجالان در نامه خود با ابراز دلتنگی برای آخرین گفت‌وگو با اوندر، وی را «شخصی دانا» خواند که خاطرات ارزشمندی به جای گذاشته است.

آنکارا اعلام کرده است که روند تحویل سلاح حزب کارگران کردستان را زیر نظر خواهد داشت و ناظران امیدوارند دولت ترکیه موضع بازتری نسبت به کردها اتخاذ کند. با این حال، احتمال آزادی اوجالان کم ارزیابی می‌شود، هرچند شرایط زندان وی ممکن است تسهیل شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار