
دانشکدههای موضوعی بدون ساختار فناوری تعطیل میشوند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس این دانشگاه که صبح امروز (دوشنبه، ۵ خرداد ۱۴۰۴) در تالار شهید مطهری برگزار شد، سخنانی ایراد کرد.
وی با اشاره به تقسیمبندی انقلاب اسلامی به گامهای اول و دوم، گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تأکید کردند که ثمرات انقلاب اسلامی در گرو دانشآموختگان دانشگاهی است.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در گام اول انقلاب، مدارک ۸ میلیون دانشآموخته را صادر کرده است، افزود: در هر شهری که وارد میشویم، ستون فقرات آموزش عالی، دانشگاه آزاد اسلامی است، در حالی که سایر دانشگاههای کشور در مجموع ۵ میلیون دانشآموخته دارند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر لزوم تحول در گام دوم انقلاب، اظهار داشت: در این مرحله، مدرکگرایی دیگر مطرح نیست، بلکه باید نقش خود را در جامعه مشخص کنیم. در گام دوم انقلاب، خودسازی تا جامعهپردازی اهمیت دارد و دانشگاه باید نقش خود را در تحقق اقتدار ملی تبیین کند.
وی ادامه داد: دانشگاه باید قوانین خودسازی و بازنگری درونی را تدوین کند تا بتواند پایدار بماند و از طریق جامعهپردازی به کارآمدی لازم دست یابد.
طهرانچی با اشاره به جایگاه قرآن کریم، گفت: قرآن کتابی است که بدون تردید کلام الهی است و هیچ کتابی همتای آن ندارد. این کتاب پس از ۱۷ سال از نزول، به صورت مکتوب جمعآوری شد و ما همواره باید در مسائل خود به آن رجوع کنیم.
وی با اشاره به آمار تولید علمی کشور، گفت: سالانه ۷۵ هزار مقاله در ایران تولید میشود، یعنی ۱۰ درصد از مقالات علمی منتشر شده در جهان متعلق به پژوهشگران ایرانی است. گروههای آموزشی، پژوهشی و نهادهای مرتبط موظف هستند از سازمانهای علمی و پژوهشی حمایت لازم را به عمل آورند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از صورتگرایی و شکلگرایی در مدیریت دانشگاهها، گفت: بدترین کاری که یک رئیس دانشگاه میتواند انجام دهد، توجه صرف به ظواهر است. دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال دانایی، توانایی و نگاه نقادانه به خود است. باید از شعارزدگی فاصله بگیریم و افق تمدنی را مدنظر قرار دهیم تا در گام دوم پاسخگوی نیازهای جامعه باشیم.
طهرانچی در پایان خطاب به مدیران واحدهای استانی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: اگر دانشکدههای موضوعی در واحدهای دانشگاهی فاقد ساختار پژوهشی و فناوری باشند، باید تعطیل شوند. سرای نوآوری میتواند بستر مناسبی برای تحقق اهداف فناورانه باشند.