آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۷۷۶
در گفت‌و‌گو با SNNTV:

جمله رهبر انقلاب، بازتاب هندسه قدرت مقاومتی در برابر نظام سلطه است

فعال رسانه‌ای گفت: بیان تاریخی رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان، مبنی بر اینکه «ملت ایران در هیچ میدانی به‌صورت طرف ضعیف ظاهر نخواهد شد»، تنها یک واکنش احساسی یا سیاسی نبود؛ بلکه بازتاب هندسه‌ای از یک راهبرد چندلایه مقاومت فعال است که بر سه ضلع قدرت نظامی، سرمایه اجتماعی و جهاد تبیینی فرهنگی استوار است.

جمله رهبر انقلاب، بازتاب هندسه قدرت مقاومتی در برابر نظام سلطه است

میلاد امیری‌نژاد، فعال رسانه‌ای در واکنش به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دانشجویان، مبنی بر اینکه ملت ایران در هیچ میدانی به‌صورت طرف ضعیف ظاهر نخواهد شد، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: این جمله صرفاً یک موضع‌گیری سیاسی نبود؛ بلکه بازتاب هندسه‌ای از قدرت مقاومتی بود که ریشه در اندیشه‌های امام خمینی(ره) و امتداد آن در رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دارد.

وی در ادامه با اشاره به پیشینه این گفتمان، تصریح کرد: این گزاره، که در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی و ایالات متحده مطرح شد، ادامه همان گفتمان استکبارستیزی امام خمینی(ره) است. ایشان با شعار "نه شرقی، نه غربی"، اصل مقاومت فعال را نهادینه ساختند و تأکید داشتند: اگر در برابر دشمن بایستید، خداوند پیروزیتان را تضمین می‌کند. این نگاه، هسته مرکزی گزاره رهبری را تشکیل می‌دهد که بازدارندگی را نه در انفعال، بلکه در ترکیب سه‌بعدی قدرت نظامی، سرمایه اجتماعی و دیپلماسی هوشمند تعریف می‌کند.

امیری‌نژاد در بخش دیگری به تحولات اخیر در منطقه اشاره کرد و گفت: جنگ ۱۲روزه اخیر، تجلی یک نظریه بود. ایران با عملیات موشکی دقیق علیه زیرساخت‌های نظامی اسرائیل و همزمان با دیپلماسی افشاگرانه، نمادهای فرهنگی حمله‌شده (نظیر صداوسیما) را به ابزاری برای تقویت گفتمان مظلومیت خود تبدیل کرد. این اقدامات نشان داد که "ظهور نیافتن به‌عنوان طرف ضعیف" به‌معنای تبدیل تهدید به فرصت است.

وی با اشاره به ابعاد نرم این مواجهه نیز افزود: رهبر انقلاب خطر جنگ نرم را از جنگ سخت نیز عمیق‌تر دانسته‌اند: "جنگ نرم یعنی ایجاد تردید در دل‌ها و ذهن‌ها". دانشجویان در این میدان، افسران جوان جبهه فرهنگی محسوب می‌شوند که سه مأموریت اصلی دارند ؛ بصیرت‌افزایی در برابر ابزارهای دشمن، همچون شایعه‌پراکنی، تحریف واقعیت‌ها و ترویج الگوهای بیگانه برای تخریب هویت دینی و ملی ؛ پاسخ‌گویی خلاقانه و هوشمندانه، از طریق خلق روایت‌های اصیل با تولید محتواهای هنری، رسانه‌ای و علمی، بدون تقلید از ابزار دشمن و نهادسازی در دانشگاه‌ها با ایجاد تشکل‌های انقلابی و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، به‌نحوی که تضارب آرا به ابزار روشنگری بدل شود، نه شکاف‌افکنی.

او دانشگاه را محیطی برای امید و نشاط توصیف کرد و افزود:رهبر انقلاب دانشگاه را محیط امید و نشاط می‌دانند، نه میدان نزاع سیاسی. دانشجویان باید با تحلیل سیاسی عمیق و ایمان روشن‌بینانه، از تقلید کور و دنباله‌روی از الگوهای غربی پرهیز کرده و در برابر پروژه‌هایی مانند عادی‌سازی روابط با دشمنان بایستند.

امیری‌نژاد در پایان سخنانش خاطرنشان کرد:هویت‌سازی افتخارآمیز از طریق نمایش دستاوردهای علمی (هسته‌ای، نانو، هوافضا) و تمایز مردم‌سالاری دینی از حزب‌سالاری غربی، رسالتی است که تنها از دانشجویان ساخته است. در جمله رهبر انقلاب، پیوند سه‌گانه قدرت فرهنگ و دانش یعنی قدرت بازدارنده نظامی (مانند حمله موشکی به اسرائیل)؛ سرمایه اجتماعی (وحدت ملی و فراجناحی در مواجهه با تهدید) و جهاد تبیینی دانشجویان در جنگ نرم؛ به‌وضوح دیده می‌شود

او تأکید کرد:دانشجویان باید بدانند که هنر متعهد، اگر در مسیر آرمان‌های انقلاب باشد، می‌تواند تأثیری ژرف‌تر از ده‌ها موشک نظامی برجای بگذارد. این همان جهاد اکبر است که امام خمینی(ره) آن را فراتر از میدان نظامی معرفی کردند؛ جایی که فکر، ایمان و قلم، مهم‌ترین سلاح‌های بازدارنده ملت‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار