کد خبر:۱۳۰۴۹۴
استاد دانشگاه شهيد بهشتي:

حوادث اجتماعي بايد زنگ هشداري براي دولتمردان و فرهيختگان باشد

استاد دانشگاه شهيد بهشتي گفت: برخي از اخبار حوادث در جامعه علاوه بر جريحه‌دار كردن احساسات اجتماعي و ديني مردم، بايد به عنوان زنگ هشداري براي دولتمردان و فرهيختگان تلقي شود.
دكتر مجيد ابهري در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»، در خصوص حادثه اخير ضرب و شتم روحاني آمر به معروف اظهار داشت: برخي از اخبار حوادث در جامعه علاوه بر جريحه‌دار كرن احساسات اجتماعي و ديني مردم بايد به عنوان زنگ هشداري براي دولتمردان و فرهيختگان تلقي شود.
 
اين رفتارشناس و آسيب‌شناس اجتماعي افزود: امر به معروف و نهي از منكر به عنوان دو اهرم اصلي كنترل اجتماعي و ابزار مردمي براي نهادينه شدن امنيت در جامعه است.
 
وي با اشاره به اينكه مهم‌ترين معروف در جوامع انساني، بويژه كشور ما حفظ امنيت اجتماعي و سلامت اخلاقي جامعه است، تصريح كرد: متاسفانه براي چندمين بار است كه مناديان امر به معروف و نهي‌ از منكر مورد تهاجم قرار مي‌گيرند.
 
ابهري كم رنگ شدن ارزش‌هاي اخلاقي جامعه و مباني اجرايي ديني را يكي از اركان مسبب اين حادثه عنوان كرد.
 
استاد دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به بحث تاسيس نهاد يا سازماني براي توليت دو تكليف شرعي امر به معروف و نهي از منكر گفت: دولتي كردن وظايف ديني نمي‌تواند راه اجراي درست تكاليف شرعي را رقم بزند.
 
وي همچنين خاطرنشان كرد: تصويب قوانين بازدارنده و تشديد مجازات اراذل و اوباش‌ها كه به آمرين به معروف حمله مي‌كنند، در كنار احيا و مردمي كردن اين وظيفه، دو عامل اصلي گسترش اداي تكليف‌هاي شرعي هشداردهنده در جامعه است.
 
ابهري يادآور شد: دو رسالت اجتماعي امر به معروف و نهي از منكر قويترين پليس اخلاقي در جامعه بوده و رسانه‌هاي گروهي، بويژه صدا و سيما با اجراي برنامه‌هاي آموزشي بايد در جهت تقويت مباني اين فريضه حركت كرده و نهادهاي قانونگذار با تصويب قوانين و مقررات لازم، خلا قانوني در اين زمينه را جبران كنند.
 
اين رفتارشناس و آسيب‌شناس اجتماعي تاكيد كرد:‌ سرعت در دستگيري و مجازات افرادي كه به آمران به معروف آسيب مي‌زنند، از ديگر عوامل در راه تقويت سنت‌هاي شرعي خواهد بود./انتهاي پيام/
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار