مقام‌های تایلند و کامبوج روز چهارشنبه برای آتش بس گفت‌وگو می‌کنند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۴۶۹۵۱

مقام‌های تایلند و کامبوج روز چهارشنبه برای آتش بس گفت‌وگو می‌کنند

وزیر امور خارجه تایلند پس از شرکت در نشست ویژه وزیران خارجه آسه آن درباره وضعیت تایلند و کامبوج در مالزی گفت که این دو کشور روز چهارشنبه برای بررسی آتش‌بس، گفت‌و‌گو خواهند کرد.
مقام‌های تایلند و کامبوج روز چهارشنبه برای آتش بس گفت‌وگو می‌کنند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سیهاسا وزیر امور خارجه تایلند روز دوشنبه و پس از نشست وزاری خارجه آسه آن درباره مناقشه تایلند و کامبوج اعلام کرد که مقام‌های دفاعی تایلند و کامبوج برای بررسی امکان ازسرگیری آتش‌بس میان دو کشور گفت‌و‌گو خواهند کرد.

او همچنین گفت که تایلند از تصمیم کشور‌های عضو آسه‌آن در نشست ویژه‌ای که روز دوشنبه برگزار شد، برای ازسرگیری مذاکرات آتش‌بس استقبال می‌کند.

سیهاسا تأکید کرد که تایلند خواهان تحقق یک آتش‌بس واقعی است و قصد دارد این موضوع را به شیوه‌ای سازنده پیش ببرد.

وی افزود: ما امیدواریم طرف مقابل تعهدی قاطع بدهد و یک برنامه اجرایی دقیق برای اجرای آتش‌بس تدوین شود. با این حال، وی تصریح کرد که برای تحقق آتش‌بس، ابتدا باید عملیات پاکسازی مین‌ها انجام شود.

در واکنش به اظهارات پیشین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه با تماس تلفنی خواستار برقراری آتش‌بس شده، سیهاسا گفت که آمریکا در این موضوع دخالتی ندارد و این مسئله‌ای است که تایلند و کامبوج باید خودشان حل‌وفصل کنند.

او همچنین گفت که چین شریک مهمی است، اما این مسئله باید از طریق مسیر دوجانبه میان تایلند و کامبوج حل شود.

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد که چین همواره در حال میانجی‌گری برای صلح میان کامبوج و تایلند بوده و به تلاش برای آشتی و گفت‌و‌گو میان دو کشور ادامه خواهد داد.

او همچنین گفت که چین نماینده ویژه‌ای به این منطقه اعزام کرده و اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این نماینده ویژه در زمان مناسب منتشر خواهد شد.

درگیری کامبوج و تایلند تاکنون ۲۰ غیرنظامی کامبوجی را به کام مرگ کشانده است

همزمان با اظهارات وزیرخارجه تایلند درباره گفنگو‌های صلح میان دو کشور، وزارت کشور کامبوج اعلام کرد که درگیری‌های مرزی میان کامبوج و تایلند به مدت ۱۶ روز ادامه داشته و شمار کشته‌شدگان غیرنظامی کامبوجی تاکنون به ۲۰ نفر افزایش یافته است.

وزارت کشور کامبوج روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نیرو‌های نظامی تایلند با شلیک و پرتاب انواع مهمات به مناطق غیرنظامی، تاکنون موجب کشته شدن ۲۰ غیرنظامی کامبوجی و زخمی شدن ۷۹ نفر دیگر شده‌اند.

این درگیری‌ها ۵۲۵ هزار نفر از غیرنظامیان کامبوجی را مجبور کرده تا خانه‌های خود را ترک کنند و به پناهگاه‌های امن پناه ببرند.

سخنگوی وزارت دفاع کامبوج نیز در کنفرانس خبری امروز اعلام کرد که ارتش تایلند صبح روز ۲۲ دسامبر همچنان با استفاده از توپخانه، تانک، گاز‌های سمی و جنگنده‌های اف-۱۶ چندین هدف را در داخل خاک کامبوج هدف قرار داده است.

درگیری‌های شدید در مناطق مرزی تایلند و کامبوج از تاریخ ۷ دسامبر بار دیگر شعله‌ور شد و هر دو طرف، یکدیگر را به «شلیک نخست» متهم کرده‌اند.

پربازدیدترین آخرین اخبار