وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در دیدگاه مدیریت اقتصاد کلان کشور ، حمایت و گسترش بازار سرمایه و استفاده از ابزارهای مالی اسلامی در اولویت است.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، حسینی وزير اقتصاددر همایش تأمین مالی از طریق صکوک و نحوه انتشار آن گفت: ابداع صکوک از آن ماست و باید بیشتر از آن بهره ببریم.
وی ا امه داد: در سال2000 کل ابزارهای مالی اسلامی در جهان یک میلیارد و200 میلیون دلار بود که این رقم در سال2010 به 58 و نیم میلیارد دلار رسید.
حسینی افزود: با وجود این که ایران به میزان کافی از این ظرفیت ها استفاده نکرده اما همچنان سهم ایران در این عرصه جدی است زیرا در فاصله سال های 1994 تا 2010 حدود 233 میلیارد دلار اوراق تأمین مالی اسلامی منتشر شد که 47 میلیارد دلار آن به صورت تجمعی به ایران تعلق داشته است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تنوع بخشیدن به این اوراق را از برنامه های شورای عالی بورس و شورای پول و اعتبار خواند و گفت: در چند سال اخیر بیشتر بر اوراق مشارکت تمرکز داشتیم و توجه به انتشار صکوک نیز از پارسال گسترش یافت.
حسینی افزود: یک شرکت هواپیمایی و یک بانک به راحتی موفق شدند مراحل پذیرش قانونی خود را با صکوک انجام دهند و این اوراق به طور مشخص برای کارهای زیربنایی و فعالیت های اقتصادی بزرگ کاربرد دارد. وی از شبکه بانکی کشور خواست در این زمینه تعامل خود را با بنگاه های اقتصادی بیشتر کنند و تجربیات زیادی به این بنگاه ها منتقل شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی یکی از دغدغه های گسترش انتشار صکوک را ، شکل صوری پیدا کردن آن خواند و گفت: در گسترش ابزارهای جدید باید توجه داشته باشیم که این ابزارها ماهیت واقعی به خود گیرد.
حسینی با اشاره به اینکه ابزارهایی چون صکوک هم پر ظرفیت و هم الگو هستند گفت: در سال های اخیر پس از کشورهایی مانند مالزی ، انگلستان هم در این زمینه فعال شده است زیرا آن ها در پی ایجاد بازار برای مسلمانان کشورهایشان هستند.
وی گفت: باید از بنگاه های اقتصادی در شکل گیری عقود جدید دعوت کرد و این بنگاه ها نیز باید مدیریت های مالی شان را از مدیریت حسابداری به مدیریت تأمین مالی ارتقا دهند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: صنایع و بنگاه های ما از نظر فناوری کاملاً ورزیده هستند اما مدیریت مالی آن ها همانند پسماند مدیریت فروش است و دستگاه های دولتی نیز به مثابه پسماند مدیریت بودجه هستند.
وی افزود: امروز بنگاه های بزرگ جهان برای توسعه مدیریت تأمین مالی ابتکار عمل دارند و بنگاه های صنعتی و زیربنایی کشورمان نیز در حوزه تأمین مالی باید بیشتر سرمایه گذاری کنند.