کد خبر:۱۳۹۱۵۸
نشست خبري سخنگوي وزارت امور خارجه- بخش دوم

مهمانپرست: موضوع برخورد نامناسب با زائران ایرانی از سوي ماموران سعودي با حساسیت پی گیری می شود

سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: موضوع برخورد نامناسب با زائران ایرانی از سوي ماموران سعودي با حساسیت پی گیری می شود و طبق آخرین اخبار دریافت شده ، برخورد نامناسبی با زائران ایرانی صورت نمی گیرد.
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، رامين مهمانپرست امروز در ادامه نشست خبري خود گفت: موضوع برخورد نامناسب با زائران ایرانی از سوي ماموران سعودي با حساسیت پی گیری می شود و طبق آخرین اخبار دریافت شده، برخورد نامناسبی با زائران ایرانی صورت نمی گیرد.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: طبق اطلاعات دریافت شده از افراد مختلف و سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور، در حال حاضر برخوردها با زائران کشورمان کاملاً محترمانه است.
 
مهمانپرست افزود: مقامات سعودی بر لزوم احترام به همه زائران از جمله زائران کشور ما اذعان دارند و مسئله ای در این باره وجود ندارد.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برخی خبرها مبنی بر قطع صادرات نفت ایران به هند به علت پرداخت نشدن بدهی و نیز سفر اینده آقای صالحی به این کشور پرسید.
 
مهمانپرست گفت: اخبار احتمالا متعلق به روزهای گذشته بوده است این مسئله آن موقع مطرح شده بود در حالی که مذاکرات بین کشور ما و هند ادامه داشت و خوشبختانه خیلی از نکاتی که مقامات دو کشور دنبال می کردند در حال نتیجه دادن است و نگرانی از این جهت وجود ندارد.
 
وي افزود: کشور هند کشوری بزرگ و موثر با آینده ای بسیار تاثیرگذار به لحاظ فعالیت های اقتصادی در دنیای امروز خواهد بود و کشور ما نیز موقعیتی مهم و تاثیرگذار در منطقه دارد.
 
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه روابط ایران و هند بسیار مهم است و برای مردم دو کشور و ملت های منطقه می تواند مناسب و تاثیرگذار باشد گفت: طبیعی است که سفرهایی در سطح مقامات عالیرتبه صورت بگیرد و بحث توسعه روابط در دستور کار باشد و همه ظرفیت های ممکن در این گونه مذاکرات دنبال شود.
 
مهمانپرست افزود: باید همه کشورهای منطقه بویژه کشورهایی در محدوده آسیا با توجه به آینده ای که برای فعالیت های اقتصادی کشورهای آسیایی وجود دارد همکاری و همگرایی بیشتری داشته باشند و راههای جدیدی را برای توسعه روابط دنبال کنند.
 
وي درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص ادامه حضور نظامیان آمریکایی در عراق ادامه داد: بیشترین حساسیت درباره حضور و فعالیت نیروهای خارجی در داخل کشورهای منطقه و کشورهای همسایه و از جانب مردم و دولت های همسایه وجود دارد.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: آنها هم به این نتیجه رسیده اند که برای برقراری ثبات و امنیت، خروج نیروهای خارجی سرعت کار را افزایش خواهد داد از این رو به شکل جدی خواهانند که نیروهای بیگانه، عراق و افغانستان را ترک کنند.
 
مهمانپرست افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته ، مقامات کشورهای اشغال شده، این مسیر را پی گیری می کنند.
 
مهمانپرست گفت: حساسیت مقامات و مردم عراق کمتر از کشورهای دیگر منطقه نیست و آنها هم در پی اداره کشورشان به دست مقامات عراقی هستند.
 
وي در خصوص ادامه سرکوبها در بحرین و طرح ایران برای حل موضوع لیبی گفت: موضع ما تغییری نکرده است و همچنان اعتقاد داریم در لیبی، بحرین، یمن و کشورهایی که مردم مطالباتی دارند، برخورد خشونت آمیز با این مطالبات جواب نخواهد داد.
 
سخنگوي وزار امور خارجه افزود: حضور نظامی و امنیتی کشورهای منطقه و دخالت آنها در امور داخلی کشورهای دیگر نتیجه عکس خواهد داشت و راه تقویت و اقتدار کشورهای منطقه برخوردار شدن از حمایت مردم خواهد بود.
 
مهمانپرست گفت: کشورهای منطقه می توانند کارهای بزرگی را با همکاری و افزایش سطح روابط میان خود انجام دهند و از ظرفیتهای خود استفاده کنند.
 
وی افزود: در موضوع لیبی همانطور که قبلاً اشاره کردیم طرحی داشتیم که مطرح و رایزنی کردیم و فکر می کنیم که بر اساس این طرح، مشخصه های جدی مانند توقف جنگ و خونریزی در داخل لیبی و از بین رفتن مردم بیگناه در دستور کار همه کشورها قرار گیرد.
 
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: آماده کردن زمینه مشارکت مردم در اداره سرنوشت خود و جلوگیری از دخالت کشورهای خارجی در امور داخلی لیبی جزء‌ مواردی است که باید دنبال شود و البته ما هم داریم رایزنی های خود را در این باره انجام می دهیم.
 
وی گفت: وضع بحرین با ادامه سرکوب مردم به نقطه مطلوب نخواهد رسید و تنها راه ایجاد ثبات،‌ امنیت و اقتدار در کشورهای منطقه بویژه بحرین، توجه به خواست مردم، آماده کردن حضور مردم در سرنوشت خود و برطرف کردن مشکلات ناشی از دخالت کشورهای منطقه در امور داخلی این کشور است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار