آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۹۶۱۹
گفت‌وگوي تفصيلي با فرمانده نيروي دريايي ارتش- بخش اول؛

دريادار سياري: نیروی دریایی تاکنون 10 هزار نفت‌كش و كشتي تجاري را اسکورت کرده‌ است

فرمانده نيروي دريايي ارتش گفت: مقام معظم رهبري فرمودند بسياري از مردم در خصوص  اسكورت نفت كش ها و كشتي هاي تجاري كه چرخ اقتصادي مملكت را به حركت درآورده اطلاعي ندارند؛ بايد به نوعي مردم روشن شوند كه مسئله اسكورت كشتي هاي تجاري كه 10 هزار كشتي تجاري و نفت كش را تامين امنيت كرده اند، چيست.
امير دريادار حبيب الله سياري در گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، به تحليل سفر اخير مقام معظم رهبري به بندرعباس پرداخت و گفت: در 29 مرداد 1386 كه من فرماندهي نيروي دريايي را پذيرفتم مقام معظم رهبري تدبيري فرمودند كه مفهومش اين بود كه نيروي دريايي جديد مورد انتظارشان است.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با بيان اينكه رهبر انقلاب به طور كامل به نيروي مسلح اشراف دارند، افزود: مقام معظم رهبري هميشه در صحبت هايشان مطرح مي كنند كه من بيش از 30 سال است كه با ارتش آشنا هستم و همه مباحثش را مي‌شناسم و بيشترين سابقه را در نظارت و كنترل فرماندهي در ارتش دارم.
 
وي ادامه داد: ‌ايشان بويژه نيروي دريايي را به خوبي مي شناسد و در مباحثشان در جاهاي مختلف به خوبي از عملكرد نيروي دريايي در هشت سال دفاع مقدس ياد مي كنند.
 
سياري افزود:‌ نيروي دريايي تنها ارگاني بود كه در 67 روز اول جنگ، نيروي دريايي دشمن را نابود كرد و از آن به بعد در عرصه درياها با انواعي و اقسام تجهيزات هوايي و بالگردها و موشك هاي ساحل به دريا و مين ها و كمك هايي كه ديگر كشورهاي حاشيه خليج فارس به ايران مي فرستادند، با دشمن مواجه شد تا اينكه در يك مرحله يعني در 29 فروردين سال 1367 به طور مستقيم با آمريكايي ها روبرو شد و جنگيد.
 
مردم را از مسئله اسكورت نفت كش ها آگاه كنيد
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در خصوص پرداختن به مباحثي كه مردم از آن اطلاع ندارند، گفت: حضرت آقا در سال 87 اشاره اي كردند كه بسياري از مردم در خصوص مسئله اسكورت نفت كش ها و كشتي هاي تجاري كه چرخ اقتصادي مملكت را به حركت درآورده و از توقف حركت اين چرخ ها جلوگيري كرده اند، اطلاعي ندارند؛ بايد به نوعي مردم روشن شوند كه مسئله اسكورت كشتي هاي تجاري كه 10 هزار كشتي تجاري و نفت كش را تامين امنيت كرده اند، چيست.
 
وي ادامه داد:‌ در سال 86 بعد از آن كه آقا چنين تحليلي را ارائه فرمودند، بر آن شديم تا در راستاي اجرايي كردن اين مسئله برنامه ريزي كنيم؛ چرا كه معمولا بعد از هر راهبردي كه يك مقام طراز اول مطرح مي‌كند برنامه ها و سياست ها نسبت به آن برنامه اتخاذ مي شود.
 
سياري ادامه داد: ‌ما بعد از اين فرمايش آقا طرحي را آماده، و آن را طرح ولايت نامگذاري كرديم و به ايشان عنوان نموديم آنچه كه شما مي خواهيد با اين طرح به نتيجه مي‌رسد.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران ادامه داد:‌ رهبر معظم انقلاب طرح را مصوب كردند و ما اجراي آن را شروع كرديم؛ در طول اجراي طرح به اين فكر بوديم كه مسير خوبي را در پيش گرفته ايم.
 
وي به مراسم دانش آموختگي دانشجويان دانشگاه نوشهر اشاره و تاكيد كرد: در 15 مهر سال 88 مقام معظم رهبري در مراسم دانش‌آموختگي دانشجويان دانشگاه نوشهر در ميدان صبح گاه جمله اي را فرمودند كه تا قبل از آن به آن فكر نكرده بوديم.
 
سياري گفت: ايشان فرمودند نيروي دريايي امروز در بسياري از نقاط عالم و در كشور ما يك نيروي راهبردي است و بايد به چشم يك نيروي راهبردي به آن نگريسته شود.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران افزود: ‌اين يك افق ديگري را براي ما باز كرد كه آنچه تا آن زمان انجام داده بوديم، چيزي نبود كه حضرت آقا دنبال مي كنند.
 
وي ادامه داد: ‌پس از اين فرمايش رهبري جلساتي برگزار كرده و مطالعات مختلفي را انجام داديم و پي برديم كه نظر حضرت آقا اين است كه نيروي راهبردي نيرويي است كه بتواند در آب هاي آزاد حضور داشته باشد؛ يعني ما از خليج فارس بيرون آمده و در درياي آزاد قرار بگيريم.
 
حضور در درياهاي باز، مسئوليتي سنگين 
 
سياري در ادامه با بيان اينكه خليج فارس يك درياي نيمه بسته است، گفت: مقام معظم رهبري با اين فرمايش مسئوليتي را براي ما طراحي كردند كه به واسطه آن موظف شديم از اين درياي نيمه بسته بيرون آمده و در درياهاي باز حضور داشته باشيم.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: در مرحله اول محدوده دو ميليون 100 هزار كيلومتري براي ما مشخص كردند كه بيش از 1.5 برابر مساحت كل كشورمان بود، در حالي كه خليج فارس مساحتي حدود 320 هزار كيلومتر مربع وسعت دارد.
 
وي افزود‌: ‌ما اين مسير را شروع كرديم و آرام آرام به اعزام ناوگان‌ها به درياي آزاد پرداختيم تا اينكه در 30 بهمن سال 88 مقام معظم رهبري به بندرعباس سفر كرده و در مراسم الحاق ناوشكن جماران حضور پيدا كردند.
 
سياري به سخنان رهبري در آن مراسم اشاره و تاكيد كرد: ‌ايشان در آن مراسم فرمودند كه نيروي دريايي جزو خطوط مسلم و حتمي دفاع از كشور است و ما بايد داراي بست بلند بوده، در درياهاي آزاد حضور داشته باشيم و براي دفاع از كشور هم در درياهاي آزاد اقدام كنيم.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: ايشان تاكيد كردند خليج فارس براي ما بسيار مهم است، اما پشتوانه اساسي خليج فارس درياي عمان است و هركس بخواهد وارد خليج فارس شود بايد از درياي عمان بگذرد؛ ما بايد آنجا حضور فعال داشته باشيم.
 
وي تاكيد كرد: مقام معظم رهبري در مورد ساخت و ساز كشتي هاي جنگي و ناوشكن جماران هم تدابيري انديشيدند و فرمودند امروز براي من روز بسيار خوب و شيريني است نه فقط به خاطر اينكه يك ناوشكن به ناوهاي ما اضافه شده است، بلكه بخاطر اينكه جوانان ما در اين قسمت از نيروي هاي مسلح نتيجه اميد و تحقيقات و تلاش خودشان را ديدند.
 
سياري گفت: ايشان فرمودند من اميدوارم كه اين كار ادامه پيدا كند و شما اجازه ندهيد كه اين مسئله از دور بيفتد و پي در پي ابتكار، خلاقيت و ادامه مسير تا آنجا كه ما از نظر ساخت و ساز كشتي هاي جنگي به جاي برسيم كه نياز داريم اتفاق بيفتد.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: ما براي حضور در درياهاي آزاد تلاش كرديم تا در سواحل جنوب شرقي يعني از بندرعباس تا پسابندر و درياي عمان و درياهاي آزاد كه به تعبير رهبري براي ما يك گنج و يك ضرورت است و تا آن روز نسبت به آن غفلت كرده بوديم، حركت كرديم.
 
وي در خصوص اقدامات نيروي دريايي در اين راستا گفت: ما در ارتباط با ساخت و سازهايي كه بايد در سواحل جنوب شرقي ساخته مي‌شد، آماده سازي يگان ها و نيروهايمان، نوسازي ناوهايي مانند جماران و كلاس‌هاي بعدي اقدام كرديم.
 
سياري ادامه داد: ‌پس از اين فرموده رهبري 15 ناوگروه را به درياهاي آزاد اعزام كرديم؛ يعني از مرزهاي آبي كشور پا را فراتر گذاشته و براي حضور در درياهاي آزاد و بين كشورهاي دنيا خودمان را نشان داديم.
 
حضور در درياهاي آزاد حق همه كشورهاست
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: در قوانين بين الملل حضور در درياهاي آزاد حق همه كشورهاست و هر كس بايد بنا به توانمندي و لياقتي كه دارد بتواند از اين حق استفاده كند.
 
وي ادامه داد:‌ تا امروز 15 ناوگروه را به آب هاي آزاد فرستاده ايم و پرچم كشورمان را در بين همه كشورهاي دنيا، بويژه كشورهايي كه در شمال اقيانوس هند حضور دارند به اهتزاز درآورديم.
 
سياري به دو ويژگي برتر اين اقدام اشاره و تاكيد كرد:‌ دو اتفاق براي ما از همه مهمتر بود كه يك اثر بيروني هم داشت.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران ادامه داد:‌ ناوگان دوازدهم را كه در بهمن و اسفند سال گذشته اعزام كرديم از كانال سوئز عبور كرد و وارد درياي مديترانه شد كه اين اتفاق بازخورد بسيار زيادي به دنبال داشت.
 
شما دنيا را تكان داديد
 
وي گفت: مقام معظم رهبري در سفر اخير خود فرمودند شما دنيا را تكان داديد و حركت بزرگي كرديد و عزت ملت را در آنجا نشان داديد.
 
سياري ادامه داد: ناوگان چهاردهم در ارديبهشت و خرداد سال گذشته اعزام شد و در 15 تير برگشت كه ويژگي برجسته آن اين بود كه زيردريايي طارق را به همراه داشت.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در توضيح اين مطلب تصريح كرد: اين زيردريايي براي اولين بار تا عمق درياي سرخ پيش رفت و باز هم به فرموده رهبري عزت مردم در آنجا نشان داده شد.
 
وي در خصوص سخنان رهبري در سفر اخيرشان نسبت به اين دو ويژگي گفت: ايشان عنوان كردند كه حضور شما ضمن اينكه دنيا را تكان داد براي كشورهايي كه در آنها بيداري اسلامي اتفاق افتاده، الهام بخش و اميدآفرين بود.
 
سياري تاكيد كرد: ‌بعد از آن كه نتايج اين سفرها را تقديم ايشان كرديم، فرمودند كه مي دانم كه براي آماده كردن كشتي هاي جنگي كه بتوانند 20 هزار كيلومتر دريانوردي كرده و 90 روز در دريا باشند كار فوق العاده اي انجام شده است.
 
مي خواهم خودم به منطقه آمده و به كاركنان نيروي دريايي خدا قوت بگويم
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت‌: ‌ايشان فرمودند مي خواهم خودم شخصا به منطقه آمده و رو در رو به كاركنان نيروي دريايي خدا قوت بگويم و ببينم كه اينها در گرمترين نقاط چگونه كار مي‌كنند. سياري به بعد تجاري دريا پرداخت و گفت: بيش از 90 درصد كالاهاي نفتي و غيرنفتي از طريق دريا حمل مي شود.
 
وي افزود: تنها مسيري كه مي تواند به اقصا نقاط جهان حركت كند، مسير دريا است؛ از اين رو اگر در تجارت دريايي به حجم كالا، مسافت و قيمت كم آن توجه كنيم، مي بينيم كه تجارت دريايي چه نعمت بزرگي است.
 
فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران در ادامه عنوان كرد: آسياي جنوب شرقي از طريق آبي به دنياي غرب متصل است و بيش از 93 درصد كالاي نفتي و غيرنفتي از اين مسير عبور مي كند.
 
سياري افزود: حضور در شمال اقيانوس هند و محل اتصال آسياي جنوب شرقي به دنياي غرب براي ما اهميت فوق العاده اي داشته و چرخه اقتصادي كشور تا حد زيادي به آن بستگي دارد.
 
فرمانده نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران در ادامه به برخي ابعاد منفي دريا پرداخت و گفت: ‌در دو سال گذشته دزدي هاي دريايي، ناامني هايي را به وجود آورده است؛ اين دزدان دريايي سوماليايي هستند كه امروز به دليل مشكلات زندگي كه براي آنها به وجود آمده، در كشورمان براي آنها كمك جمع آوري مي شود، ولي همين دزدان دريايي در خط دريايي در شرق و غرب و شمال اقيانوس هند مشكلات بسياري براي ما به وجود آورده اند.
 
وي در ادامه عنوان كرد: حضور در دريا و حفاظت از منافع دريايي براي ما ضرورت فوق العاده اي دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار