استاندار گيلان برنج را محصول حياتي و استراتژيك كشور دانست و گفت: در حوادث غيرقابل پيش بيني و اجتناب ناپذير براي برنج، مسئولان امر بايد عزم خود را جزم كنند تا كشاورزان با مشكلات كمتري مواجه شوند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از رشت، سعادتي روز گذشته در جلسه اي كه به منظور بررسي ميزان تأثير بارش هاي اخير بر شاليزارهاي استان گيلان با حضور مسئولان و مديران دستگاه هاي اجرايي استان برگزار شد، با بيان اينكه برنج محصول حياتي و استراتژيك كشور است، اظهار داشت: در حوادث غيرقابل پيش بيني و اجتناب ناپذير براي برنج، مسئولان امر بايد عزم خود را جزم كنند تا كشاورزان با مشكلات كمتري مواجه شوند.
وي دنبال كردن مشكلات و خسارت هاي وارده كشاورزان را از مسئولان خواستار شد و افزود: براي ايجاد تحول زيربنايي در زمينه برنج بايد از تجربيات سنوات گذشته بهره جست.
استاندار گيلان اظهار داشت: بر اساس اطلاعات دريافتي طي بارش هاي اخير 30 درصد از مزارع استان دچار خوابيدگي محصول شدند كه از اين مقدار حدودا 40 درصد با خسارت و افت محصول روبرو خواهند شد.
سعادتي با تأكيد بر لزوم بيمه كردن محصولات كشاورزي افزود: بيمه كردن محصولات كشاورزي از جمله اقدامات مهم و مؤثري بشمار مي رود كه نقش بسزايي را در جبران خسارت هاي وارده به كشاورزان ايفا مي كند.
وي بارندگي بلند مدت استان در طي يك دوره آبي را 1132 ميلي متر عنوان كرد و گفت: احتمالا تا پايان شهريور ماه سالجاري حدود 380 ميلي متر بارندگي را شاهد خواهيم بود كه به كشاورزان توصيه مي شود از فرصت هاي پيش رو جهت برداشت محصولات خود نهايت استفاده را بكنند.
استاندار گيلان از استفاده از ماشين آلات برداشت كه قابليت برداشت برنج در بدترين شرايط را دارند، خبرداد و افزود: براي پيشگيري از بروز خسارات در استان گيلان 179 دستگاه ماشين آلات برداشت خاص وجود دارد كه بايد بر اساس ميزان خوابيدگي برنج در مزارع توزيع مكاني شود.
سعادتي تصريح كرد: صندوق بيمه كشاورزان بايد حداكثر طي هفته آينده عمليات ارزيابي و برآورد ميزان خسارت وارده به محصولات كشاورزان را به اتمام برساند تا نسبت به جبران خسارت هاي وارده به كشاورزان اقدامات لازم صورت پذيرد.
لازم به ذكر است، در اين جلسه هر يك از اعضا به بيان نظرات و پيشنهادات خود پرداختند.