آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۳۱۹۳
نشست آسيب شناسي ازدواج دانشجويي - بخش دوم

اسماعيلي: مراكز مشاوره ازدواج در دانشگاه‌ها صوري است

يك روانشناس گفت: مراكز مشاوره ازدواج و ديگر مشكلات جوانان در دانشگاه‌ها صوري است و عملا هيچ نقشي ندارد و حتي ممكن است مديران نيز مخالف وجود چنين مراكزي در دانشگاه‌ها باشند.
به گزارش خبرنگار اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر اسماعيلي در نشست  آسيب شناسي ازدواج دانشجويي كه در «خبرگزاري دانشجو» برگزار شد، گفت: افرادي كه پيش از ازدواج براي مقايسه مشابهت‌هاي خود در زمينه‌هاي مختلف به مشاوره مراجعه می‌کنند در زندگي آينده خود موفق‌تر هستند.
 
وي افزود: انسان واقع گرا به آرمان‌هايش می‌رسد و اگر واقع گرا نباشيم به حداقل آرمان‌ها هم نمی‌رسیم، بنابراين بايد افراد براي ازدواج واقعيت‌هاي زندگي و خانوادگي طرف مقابل را ديده و آن را همان طور كه هست بپذيرند.
 
اين روانشناس افزود: برخي افراد تفكراتي دارند كه آنها را به صورت قالبي پذيرفته و درست می‌دانند در صورتی که تفكرات بايد در جايگاه خودش استفاده شود.
 
اسماعيلي فرهنگ خانوادگي را جزئي از فرهنگ فردي هر كسي دانست و گفت: گاهي دو نفر می‌توانند همديگر را درك کنند و در ظاهر تضادي ندارند ولي با ورود در خانواده‌ها مشكلات آغاز می‌شود زيرا طرفين نمی‌توانند خود را با فرهنگ خانواده‌هاي يكديگر سازش دهند كه در اين صورت بريدگي خانوادگي و يا حتي بريدگي در ازدواج رخ می‌دهد.
 
وي گفت: هر يك از طرفين ازدواج در صورت پذيرفتن فرد بايد خانواده و فرهنگ خانوادگي او را نيز همان‌گونه كه هستند بپذيرند تا از بروز مشكلات اساسي جلوگيري شود.
 
استاد دانشگاه علامه طباطبايي اظهار داشت: در صورتی که افراد خانواده‌هاي يكديگر را همان طور كه هستند بپذيرند تفاوت فرهنگي باعث رشد هم می‌شود زيرا برخورد فرهنگ‌ها زايش بوجود می‌آورد.
 
اسماعيلي با اشاره به نقش اساسي خانواده‌ها در ازدواج در جامعه ما گفت: خانواده‌ها بايد از طريق رسانه‌ها و مشاوران آموزش ببينند تا مشکلاتشان تا حدودي برطرف شود.
 
وي در ادامه با اشاره به بعد شكاف موجود در بين خانواده‌ها و جوانان گفت: شكاف بين خانواده‌ها و جوانان انكارناپذير است به طوری که در حال حاضر جامعه ما نيز بين مدرنيته و سنتي قرار گرفته و تا زماني كه اين وضعيت وجود داشته باشد به بن بست می‌رسیم.
 
اين روان شناس گفت: جوانان ما بايد مقداري به آداب و رسوم فكر كنند و والدين نيز بايد مقداري به سمت مدرنيته بروند كه اين تعادل از طريق دخالت مشاور ايجاد می‌شود.
 
استاد دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به نقش مشاوره‌ها در دانشگاه‌ها گفت: در حال حاضر مراكز مشاوره در دانشگاه‌ها نمادي است كه به صورت عملي هيچ نقشي در دانشگاه‌ها ندارد و حتي  ممكن است مديران نيز مخالف وجود مراكز مشاوره در دانشگاه‌ها باشند.
 
اسماعيلي اظهار داشت: البته برخي از مشكلات نظير مشكلات اختلاف تحصيلاتي در ازدواج‌هاي دانشجويي وجود ندارد و اگر ازدواج‌هاي دانشجويي پيش از انجام با مشاوره صورت بگيرد می‌تواند مفيد باشد.
 
وي گفت: در ازدواج‌هايي كه يك طرف تحصیل‌کرده نيست عدم توازن تحصيلات ممكن است ازدواج را با شكست مواجه كند.
 
استاد دانشگاه علامه طباطبايي ادامه داد: در حال حاضر در جامعه ما مردها كمتر از زن‌ها تحصيل می‌کنند و اين موضوع ممكن است باعث افزايش توقعات در دختران شود در حالی که قشر تحصیل‌کرده ما بايد بدانند كه درس می‌خوانند كه زندگي كردن را بياموزند.
 
اسماعيلي با اشاره به ضرورت تغيير در ساختار نظام آموزشي كشور گفت: بايد اين سبك در دانشگاه‌ها رواج يابد كه در دانشجويان باعث افزايش حس مسئوليت پذيري شود.
 
وي گفت: گسترش بي رويه آموزشي از سوي وزارت علوم مستلزم تدوين تمهيداتي است كه از آسيب‌هاي اجتماعي جلوگيري كند.
 
استاد دانشگاه علامه طباطبايي ادامه داد: مجاورت دختران و پسران در دانشگاه‌ها بايد به صورتي برنامه ريزي شده باشد.
 
اسماعيلي مسائل مالي را بخشي از آينده ازدواج دانست و گفت: دانشجويان گاهي به صورت احساسي ازدواج می‌کنند در حالی که به زمينه‌هاي مالي، اشتغال و مسكن دقت نمی‌کنند و اين مسائل بعدها در زندگي آنها به كشمكش تبديل می‌شود.
 
وي گفت: ازدواج بايد در نهايت به تعالي برسد در حالی که برخي جوانان به واقعيت زندگي مشترك توجه ندارند و اين ازدواج‌ها پايداري ندارد.
 
استاد دانشگاه علامه طباطبايي در ادامه برگزاري مراسم ازدواج‌هاي دانشجويي را نيز راهي براي جلوگيري از صرف هزينه‌ براي زوجين دانست و گفت: يكي از اهداف ازدواج‌هایی دانشجويي جلوگيري از بريز و بپاش هاي ابتداي زندگي است ولي با توجه به اينكه جوانان به جز مراسم ازدواج دانشجويي مراسم‌هاي جداگانه اي برگزار مي‌كنند نه تنها از هزينه ها كم نمی‌شود بلكه با اين دوباره کاری‌ها اهداف مراسم ازدواج دانشجويي نيز محقق نمي‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار