کد خبر:۱۵۸۸۱۴
حسن عباسی در دانشگاه هرمزگان:

جلوگیری از جنبش نرم افزاری با نگاه تحجر آمیز لطفی در حق علم نیست

رئیس مرکز دکترینال امنیت بودن مرز با بیان اینکه «مفاهیم» مصالح کسانی است که در علوم انسانی نظریه پردازی می کنند، گفت: هر کسی که با مبنا و نگاه تحجر آمیز بخواهد جلوي جنبش نرم افزاری در کشور بایستد این ها لطفی در حق علم نکرده اند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بندرعباس، حسن عباسی امروز در جمع دانشجویان دانشگاه هرمزگان طي سخناني با موضوع تحول در علوم انسانی به رویکرد دو رشته فلسفه ذهن و گرایش روانشناسی اشاره کرد و اظهار داشت: این مقاومت بی جهت برخی از استادان دانشگاه‌ها و حوزه های ما مبنی بر عدم نیاز به تحول علوم انسانی نگاه تحجر آمیز آن‌ها در قبال جنبش نرم افزاری در حوزه علوم انسانی است.
 
وی در ادامه به تشریح مسئله زندگی دوم و ذهن آشفته برای پی بردن به ضرورت تحول در علوم انسانی اشاره کرد و بیان داشت: امروز تخیلات ذهنی جوانان خوابگاهی و در محیط‌های دانشگاهی ما فربه شده به طوری که مسئله از خود بیگانه شدن را به وجود آورده و این مصیبت آینده ماست.
 
رئیس مرکز دکترینال امنیت بودن مرز گفت: آمار طلاق، عدم ازدواج، عدم میل به بچه دار شدن معلول نگاه به تصاویرهای مختلف، تماشای مدت‌های طولانی فیلم و سریال و ارتباطاتی که در فضاهای مجازی و سایبری رشد پیدا کرده است و برای بشر غربی ذهنی شده است لذا مسئله به قدری بحرانی است که نظریه پردازان علوم انسانی غربی به دنبال این هستند که این مشکلات را حل کنند.
 
عباسی افزود: ذهن شلوغ و آشفته یک زندگی دوم را ایجاد کرده است لذا این مسائل امروز که به عنوان بحران و مصیبت از آن‌ها یاد می‌شود افراد را از نظر روحی و روانی و جسمی بیمار می‌کند بنابراین با وجود این مشکلات و گرفتاری‌های که معلول تفکرات لیبرالی نظریه پردازان غربی است آیا باز هم به تحول در علوم انسانی نیازی نیست!؟
 
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: برخلاف جنجالی که در سال‌های اخیر در نظام رسانه ای و دانشگاهی ما که آیا ضرورت دارد در بحث تحول علوم انسانی صحبت کنیم مطرح شده است، مغلطه‌هایی صورت گرفته مبنی بر اینکه می‌خواهید باستان شناسی بومی و ایرانی و فیزیک اسلامی تولید کنند.
 
رئیس مرکز دکترینال امنیت بودن مرز ادامه داد: جدای از این مغلطه‌ها و مباحث انحرافی آنچه که مطرح است باید به نیازهای جامعه پاسخ داد بنابراین اگر روش‌هایی در علوم فنی و پزشکی که وجود دارد که نمی‌تواند نیازهای بشر امروز را تأمین کند باید به دنبال جایگزینی می‌گردید در علوم انسانی نیز به همین نسبت است.
 
عباسی با اشاره به اینکه امروز مهم‌ترین نیاز بشر مبانی اقتصادی است، یادآور شد: اقتصاد جهان به سرعت در حال فروپاشی است و این از نظام سرمایه داری از ایالات متحده هم شروع شده است لذا اقتصاد ما که حاشیه ای هستند مطمئناً از آن‌ها تاسی می‌گیرند پرسش این است چه راه حلی برای مشکل اقتصاد بشر امروز پیشنهاد می‌کنید؟
 
وی با اشاره به اهمیت واژگان و مفهوم شناسی در حوزه تحول علوم انسانی برای نسل‌های آینده بیان داشت: این موضع به حدی اهمیت دارد که دانشجوی ایرانی به دلیل سه زبانه بودن باید ذخیره واژگان خودی 300 درصد زحمت بکشد این در حالی است که دانشجوی عرب 200 درصد نیاز دارد.
 
این نظریه پرداز در حوزه علوم انسانی در این رابطه به جایگاه قرآن اشاره کرد و افزود: قرآن به این دلیل کامل‌ترین کتاب آمده که از تمام زبان‌های جهان با ملات عربی پدیده ای به اسم کتاب آسمانی ذکر شده است لذا مسئله اصلی ما در علوم انسانی این است که مفاهیم صالح بکار ببریم و برای بکار بردن این مفاهیم نیز حداقل باید 30000 هزار نسخه ذخیره واژه داشته باشیم.
 
عباسی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مصالح کسی که در علوم انسانی نظریه پردازی می‌کند مفاهیم بند که سر جای خود بداند لذا استادی که در علوم انسانی واژه‌ها را سر جای خود نمی‌داند مثل آشپزی است که روش را می‌داند اما مواد اولیه آشپزی‌اش فاسد است.
 
وی با اشاره به این بیان هگل که اگر به پرسش جدید پاسخ کهنه بدهید بحران آغاز می‌شود، خطاب به دانشجویان تصریح کرد: امروز جوانانی هستید که در دهه دوم قرن 21 با تکنولوژی آشنا هستید اگر پرسش شما این باشد که بین تحصیلات دانشگاه چطور می‌توان یک سفر حج رفت با چه ابزاری برویم.
 
رئیس مرکز دکترینال امنیت بودن مرز در ادامه ضمن یادآوری از ذهن آشفته تا زندگی دوم بيان داشت: در علوم انسانی هر علمی با پرسش آغاز می‌شود فلسفه با پرسش هم آغاز شده است تا پرسش نباشد نمی‌توان عالم و دانشمند، شد اگر پرسش دقیقی توانستید به این سؤال بدهید علم تولید کرده‌اید.
 
اقتصاد پول مبنا در حال فروپاشی است
 
عباسي گفت: امروز در شرایطی در این مقطع حساس زندگی می‌کنیم که بعضی نظریه‌ها و تئوری‌ها بومی نیست، برخی نگران می‌شوند و فریاد می‌زنند که مگر علم بومی داریم!؟ امروز مبنای اقتصاد جهان پول مبناست که در حال فروپاشی است که اساس و سازوکار آن بر بانک است و بانک هم بنیاد آن بر رباست.
 
وی اضافه کرد: اما دو راهکار برای برون رفت از این مشکل مطرح است که اولاً نظریه پول را بر اساس نظر روز رد کنیم و دوم اینکه چون ربا در قرآن نهی شده اقتصاد دیگری مبنا قرار دهیم که مشکل موجود را خنثی کنیم لذا زمانی که برای این دو پرسش دو جواب داشته باشیم یعنی به یک پرسش در علوم انسانی دو پاسخ می‌توانید بدهید لذا کسی نمی‌تواند ادعا کند در علوم انسانی یک راه بیشتر نداریم.
 
این نظریه پرداز در حوزه علوم انسانی خاطر نشان کرد: الآن در نقشه علم 2010 و 2009 جهان 2600 رشته علمی مطرح است که روابط در آن‌ها کاملاً ریاضی ترسیم شده است، نقشه علم 2010 در تنظیم 2600 رشته موجود که ما کمتر از 1000 رشته را در دانشگاه‌هایمان داریم، شبیه کهکشان را شیری است.
 
حسن عباسی گفت: بر اساس نقشه علم در جهان «ارباب علم 2010 غربی»، 400 نفر شخصیت شاخص در جهان وجود داشته که کاملاً غربی هستند و بسیاری از این افراد از قرن 15 به بعد تا اوایل قرن 21 در حوزه های علوم طبیعی با گرایش‌های تاریخ طبیعی، فیزیک، ریاضی فعالیت داشته‌اند و رشته‌هایی موجود در 400 سال گذشته حتی بن مایه علوم انسانی طبیعی دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار