عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان با اشاره به اينكه جایگاه علم و فناوري در معادلات جهانی نقش مهمی دارد، گفت: نظام اسلامي در سال 90 در بحث تولید علم و شاخصههاي علمی رشد مناسبی داشته است.
مهندس غلامعلی جعفرزاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با بیان اینکه جمهوري اسلامی ایران در سال 90 در بحث تولید علم و شاخصه هاي علمی رشد مناسبی داشته است، تصريح كرد: در سالی که گذشت سرمایه گذاري کلان ایران در دو مقوله صنعت فضایی و صنعت هسته اي به بار نشست و پرتاب ماهواره هاي رصد، همچنین رونمایی از سانتریفیوژهاي نسل جدید و بارگذاري سوخت اورانیوم در رآکتورآزمایشگاهی تهران نوید می داد که فناوري تولید سوخت رآکتورهاي هسته اي کاملا بومی شده است.
وی با اشاره به اينكه جایگاه علم و فناوري در معادلات جهانی نقش مهمی دارد، افزود: همچنین درحوزه پزشکی نیز یکی از آن صحنه هاي درخشان تلاش دانشمندان ایرانی بود و داروهاي نوترکیب، نانوداروها و تجهیزات پیشرفته پزشکی همگی از دستاوردهاي دهها سال سرمایه گذاري و توجه ویژه چندین دولت روي این موضوع حساس بوده است و بنابراین رشد علمی و ایجاد فضاي براي شکوفایی پتانسیل هاي جوانان این مرز و بوم از این جهت براي ملت ما سالی درخشان بود و هم امر موجب رخوت و ناامیدي دشمنان است که با وجود تحریم هاي متوالی و ناجوانمردانه نتواستند در مقابل تفکر جوانان ایرانی گام موثري بردارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان تصریح کرد: دشمنی استکبار با نظام و انقلاب اسلامی در طول سی و اندي سال گذشته ادامه داشته است و این دشمنی به خاطر این است که دین اسلام ما را به ایستادگی در برابر سلطه گري اجانب و بیگانگان دعوت می کند و عامل حرکت ماست.
جعفرزاده افزود: با وجود این توطئه ها امروز شاهد به ثمر نشستن انقلاب اسلامی در بیداري اسلامی در سراسر جهان اسلام هستیم و دستاوردهاي علمی و فناوري ابزار مبارزه با سلطه بسیار مهم و حیاتی است.
وی جایگاه علم و فناوري در معادلات جهانی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر جمهوري اسلامی ایران بخواهد به اهداف سیاست خارجی خود دست پیدا کند همان تغییر معادله سلطه گر و سلطه پذیر است، باید ابزارهاي خود را به درستی بشناسد و علم و فناوري مهمترین ابزار رسیدن به این هدف است.
نماینده اصولگرایان راه یافته به دور دوم نهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: نباید اول سال را با ناامیدي شروع کرد، ولی نگرانی را نمی شود كه پنهان کرد.
جعفرزاده بيان كرد: رهبر دوراندیش انقلاب چند سالی است که شعار اصلی کشور را در شروع سال جدید در حوزه اقتصاد انتخاب می کنند، همت و تلاش مضاعف، اصلاح الگوي مصرف و جهاد اقتصادي که به صورت کلان مطرح شد و البته جاي تاسف دارد که مسئولان کشور آن طور که باید به آن بها ندادند، نه اینکه کاري نشده است، بلکه وقتی شعاري به عنوان جهت گیري یک ساله کشور، آن هم از سوي رهبري جامعه انتخاب می شود، مسلما بنا بر نیاز روز و جدي کشور و بر مبناي وجود یک تهدید و یا یک فرصت بالقوه انتخاب شده است، پس باید در همان سطح هم تمامی فعالیت هاي کلان دستگاه هاي اجرایی کشور به سمت آن حرکت کنند، نه اینکه با چاپ چند کتاب و برگزاري چند همایش بودجه کشور را تلف و به زعم خود اداي دین کرده باشند.
وي با بیان اینکه در ما می توانیم ما شکی نیست، گفت: اراده اي می خواهد آهنین که کشوري بسازیم؛ چون سرو سربلند و چون کوه مستحکم تا دشمنان بدانند این سرو سربلند در برابر تبرها، کمر خم نخواهد کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان اصلاح زیرساخت ها، ایجاد ساز و کار مناسب براي جذب محصول ایرانی در بازار داخلی و مدیریت واردات و تسهیل صادرات را از جمله موارد مهم در تحقق شعار تولید ملی دانست و افزود: تشکیل کمیسیون ویژه در مجلس براي پیگیري تحقق شعار سال امري است بسیار مفید؛ اما باید به صورت جدي به « تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» دنبال عملیاتی شدن این موضوع بود تا گام عملی و جدي دراین رابطه برداریم.
جعفرزاده دانشگاهیان را فرهنگ سازي جهت تحقق شعار و اهداف پیش بینی شده سال تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی عنوان کرد و گفت: تولید ملی شاهراه تقویت بنیه اقتصادي کشور و عامل اصلی پیشرفت متوازن و پایدار است و به گردش در آمدن سرمایه هاي کشور در عرصه تولید ملی زمینه ساز تقویت بنیان هاي خودکفایی و استقلال کشور است.
وي تاكيد كرد: دانشگاه از یک منظر تولید کننده دانش فنی و تخصصی است و باید زیربناي علمی را که زمینه ساز تحول صنعتی است فراهم آورد و از سوي دیگر تامین کننده نیروي انسانی متخصصی است که وظیفه هدایت سرمایه ها و راهبري ساختارهاي تولیدي و کار را بر عهده دارد و این مطلب بخوبی نشان می دهد بخش عمده این جهاد تولیدي و صنعتی باید در فضاي دانشگاهی کشور به منصه ظهور برسد.
عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان مهمترین شاخص تولید ملی را خودباوري ذکر كرد و افزود: این امري است که باید مورد توجه فراوان قرار گیرد.
جعفر زاده خاطرنشان کرد: تحقق روح خودباوري در هموطنان یعنی اینکه اعتقاد داشته باشیم ایرانی می تواند کالاي برتر را با حفظ کیفیت قابل رقابت با نمونه خارجی تولید کند و ایرانی می بایست کالاي ایرانی مصرف کند.
وي تجدید نظر در قوانین مرتبط با تولید و سرمایه گذاري، تلاش براي کاهش بوروکراسی در روند سرمایه گذاري را امری بسیار مهم در این خصوص عنوان کرد.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: رسیدن به این هدف مهم و متعالی مستلزم ملزوماتی است که نیازمند توجه جدي دولتیان به عنوان مجریان اقتصاد کلان کشور و نیز قوه مقننه به عنوان سیاست گذار و قوه قضاییه به عنوان ضابط نظام در عرصه حمایت از فعالیت هاي سالم اقتصادي است.