کد خبر:۱۸۰۸۹۶
نقض حقوق بشر در عربستان - 9
بازداشت هاي خودسرانه، مصداق بارز نقض حقوق بشر در عربستان
گزارش كميته حقوق بشر عربستان از وضعيت حقوق بشر در اين كشور در سال گذشته ميلادي نشان مي دهد يكي از مصاديق نقض حقوق بشر توسط مقامات سعودي بازداشت هاي خودسرانه و غير قانوني است.
گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»: گزارش هاي منتشر شده از وضعيت حقوق بشر در عربستان نشان مي دهد بازداشت هاي خودسرانه و غيرقانوني توسط دستگاه هاي امنيتي اين كشور از مصاديق بارز نقض حقوق بشر در اين كشور است كه بارها ازسوي مقامات سعودي تكرار شده است.
طبق ماده 9 اعلاميه جهاني حقوق بشر هيچ كس را نبايد خودسرانه توقيف، حبس يا تبعيد كرد.
بسياري از شهروندان عربستاني خودسرانه بازداشت ميشوند در حالي كه دلايل آن بر حسب معيارهاي بينالمللي كاملا غيرقانوني و غيرمنطقي به شمار ميرود زيرا اين بازداشتها همگي بر اساس تبعيض فرقه اي و مذهبي وتبعيض نژادي صورت ميگيرد.
اين دلايل واهي نقض حقوق بشر توسط مقامات عربستان را زيادتر ميكند. شهروندهان شيعه به خاطر برگزاري مراسم و آيين مذهبيشان بازداشت ميشوند. كما اينكه فرقه اسماعيلي و همينطور هر كسي كه از سياستهاي اشتباه سلطه انتقاد كند به اين سرنوشت دچار ميشود.
12 فوريه 2011 نيروهاي امنيتي دهها تن از تظاهر كنندگان شهر جده را بازداشت كردند. اين تظاهر كنندگان كه در اعتراض به اوضاع نابسامان زير ساختهاي شهر جده به خيابانها آمده بودند با سركوب نيروهاي امنيتي روبهرو شدند.
يك افسر پليس در اين باره گفت: نيمي از معترضان بازداشت شدهاند كه در كنار بازداشت شدگان يك فعال زن نيز به چشم ميخورد.
1 مارس 2011 نيروهاي امنيتي عربستان در پي تظاهرات اخير مخالفان و معترضان در اين كشور، شيخ توفيق العامر يكي از چهرههاي برجسته استان شيعه نشين الاحساء را بازداشت كردند.
گفتني است العامر چندي پيش اعمال هر چه سريعتر اصلاحات سياسي و تشكيل نظام سلطنتي مشروطه را خواستار شد.
19 مارس 2011 نيروهاي امنيتي سعودي با حمله به تظاهر كنندگان در مناطق القطيف و الاحساء كه خروج نيروهاي درع الجزيره را از بحرين خواستار بودند، شمار زيادي از تظاهر كنندگان را بازداشت كردند.
17 آوريل 2011 مقامات امنيتي رژيم سعودي، اقدام به بازداشت نذير الماجد آموزگار شيعي يكي از مدارس شهر الخبر كردند.
مقامات امنيتي پس از بازداشت وي علاوه بر يورش به خانه اين آموزگار واقع در شهر القطيف، رايانه شخصي وي را نيز مصادره نمودند.
منابع آگاه در اينباره اعلام نمودند بازداشت نذير الماجد به دليل نوشتن و نشر مقالهاي با عنوان «انا احتج... اذن انا آدمي» (من اعتراض ميكنم پس من انسانم)، بوده است.
17 آوريل 2011 شهروند شيعي«يوسف احمد الشنخنخ» (40 ساله) و از اهالي استان شيعه نشين القطيف با مراجعه به مركز پليس اين استان از به سرقت رفتن خودرو خود خبر داده و مصرانه از مقامات پليس اين مركز خواست تا نسبت به انجام هرچه سريعتر پيگيريهاي پليسي اقدام كنند كه افسر پليس در عين ناباوري دستور بازداشت الشنخنخ را صادر نمود.
25 آوريل 2011 شهروندان شيعي (عادل ادغام، مرتضي ادغام، ايمن المختار، فواد الصفار، عبدالواحد الفرج) از ايستگاه ايست و بازرسي واقع در پل فهد بن عبدالعزيز مرز بحرين و عربستان و به دلايل نامعلوم بازداشت شدند.
در اين روز چند شهروند شيعي ديگر (عبدالعظيم محمد الياسين، 46 ساله و بشير المطلق) پس از بازگشت از كشور ايران در فرودگان الدمام بازداشت و در 29 آگوست 2011 آزاد شدند.
در 4 آگوست 2011 روحاني برجسته شيعي شيخ توفيق العامر براي بار دوم توسط مقامات امنيتي عربستان سعودي بازداشت شد.
نيروهاي امنيتي عربستان سعودي شيخ توفيق العامر از روحانيون و مجاهدان برجسته شيعي را در هنگام برگشت از نماز جماعت واقع در مسجد ائمه بقيع شهر الهفوف بازداشت نمودند.
15 اكتبر 2011 مقامات سلطنتي عربستان سعودي شهروند شيعي عبدالله الحام از اهالي شهر القديح را در حاليكه در بيمارستان الزهراء القطيف بستري بود بازداشت و به مركز پليس استان القطيف انتقال دادند.
عبدالله الحام به دليل بيماري كمخوني به بيمارستان الزهراء جهت معالجه نموده بود كه توسط نيروهاي امنيتي بازداشت و به مركز پليس القطيف منتقل شد.
قابل ذكر است نيروهاي امنيتي استان القطيف جهت سركوب تظاهرات مردمي در اقدامي غير انساني يك شهروند 19 ساله به نام بدراليوشع را با خودروي پليس زير گرفتند كه در نتيجه اين شهروند با جراحات زيادي مواجه و فورا توسط نيروهاي امنيتي و عليرغم حالت جسماني نامساعد و شكستگي استخوانها و خونريزي به مركز پليس العواميه منتقل شد.
30 اكتبر 2011 مقامات سلطنتي عربستان سعودي، «اسامه العطار» شهروند عراقي الاصل و با تابعيتي كانادايي واز مداحان اهل بيت (عليهم السلام) پس از ضرب و شتم توسط نيروهاي پليس ديني (هيئت امر به معروف) مدينه منوره بازداشت و به مكاني نامعلوم منتقل شد.
شاهدان عيني در اين باره افزودند: العطار، به دليل خواندن زيارتنامه و زيارت قبور ائمه بقيع توسط نيروهاي پليس ديني مورد ضرب و شتم واقع و در حالي كه خون از وي جاري بود، او را با خود به مكاني نامعلوم منتقل ساختند.
20 نوامبر 2011 شهروند شيعي ( عادل آل ناجي) از اهالي محله الشويكه واقع در استان شيعه نشين القطيف توسط مقامات امنيتي عربستان سعودي بازداشت شد.
گفتني است آل ناجي تنها شاهد چگونگي به شهادت رسيدن شهيد «ناصر المحيشي» به دست يكي از عناصر نيروهاي امنيتي است .
او همچنين نام قاتل المحيشي را ميداند چرا كه هنگام به شهادت رسيدن المحيشي نام قاتل را از روي لباس نظامياش خوانده و به اين دليل نيروهاي امنيتي وي را بازداشت و به مكان نامعلومي منتقل كردند.
29 آوريل 2011 عناصر هيئت امر به معروف و نهي از منكر مدينه منوره شهروند شيعي طالب الغدير (45 ساله) را از جوار بارگاه حرم نبوي بازداشت و به مركز هيئت امر به معروف واقع در مدينه منوره و نزديكي قبرستان بقيع منتقل كردند.
عناصر هيئت امر به معروف اتهام اسائه و بي احترامي به ساحت نبوي را به وي نسبت دادهاند كه اينگونه اتهامات هميشه در حق زوار شيعه روا داشته ميشوند چرا كه آيينهاي شيعيان با توجهات فكري و اعتقادي وهابيون كاملا در تضاد و تعارض ميباشد.
مقامات سلطنتي عربستان بيش از 140 تن از شيعيان منطقه شرقيه را به اتهام مشاركت در راهپيماييهاي منطقه بازداشت كردهاند كه در اين ميان ميتوان به نويسنده و آموزگار شيعي نذي الماجد و مصطفي آل مبارك و حسين الهاشم دو فعال اجتماعي و مفيد الفرج و زكريا آل صفوان فعال حقوقي نيز اشاره نمود.
23 مي 2011 منال الشريف فعال زن سعودي كه به عنوان رهبر تلاشها در راستاي رفع ممنوعيت رانندگي زنان در عربستان فعاليت ميكند، پس از تجربه رانندگي در مسيري كوتاه بازداشت شد.
منال الشريف فعال زن سعودي كه دختري پنج ماهه دارد در گفتوگو با سي ان ان اظهار داشت: باوجود اينكه قانوني ويژه در زمينه ممنوعيت رانندگي بانوان در عربستان وجود ندارد اما من در حين رانندگي بازداشت شدم.
1 ژوئن 2011 نيروهاي امنيتي رژيم سعودي اقدام به بازداشتهاي گستردهاي كردند كه در اين ميان چهرههاي زيادي از علما و فعالان سياسي و حقوقي به چشم ميخورد.
11 ژوئن 2011 شهروند شيعي محسن علي العقيلي (28 ساله) از اهالي شهر تاروت توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شد.
گفتني است، دادگاه عمومي استان القطيف، العقيلي را به اتهام درج شعارهايي در تاييد حزبالله لبنان بر پشت شيشه اتومبيلش توقيف و با دستور دادستان استان وي را به 11 روز بازداشت محكوم كردند.
لازم به ذكر است، اكنون و با گذشت بيش از يكسال حكم وي از سوي دادگاه عمومي استان القطيف صادر و اتهام نوشتن جملات تحريك آميز و خلاف قانون به وي نسبت داده شده است اتهامي كه دادگاههاي عربستان هميشه با آن جوانان شيعي منطقه را محكوم ميكنند.
22 مارس 2011 تعدادي از عناصر نيروهاي گارد ويژه فعال حقوق بشري محمد صالح البجادي از اهالي شهر بريده واقع در استان القصيم را بازداشت نمودند.
گفتني است، نيروهاي امنيتي پس از بازداشت البجادي به دفتر كارش يورش و رايانه شخصي وي را مصادره كردند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.