مذاكرات بغداد با ابعادي چندگانه
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۸۷۹۶۷

مذاكرات بغداد با ابعادي چندگانه

كارشناسان منطقه اي با اشاره فضاي مثبت حاكم بر روند مذاكرات هسته اي ايران و غرب مي گويند اين مذاكرات مي تواند از ابعاد فني فراتر رفته و داراي ابعاد سياسي مختلفي شود.
به گزارش خبرنگار حوزه بين الملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از روزنامه السفير،‌ مذاكرات هسته اي ايران و 1+5 كه از آن به عنوان «مذاكراتي تاريخي» ياد مي شود،‌  امروز در بغداد آغاز مي شود.

فضاي حاكم بر اين دور از مذاكرات،‌ فضايي مثبت و خوشبينانه بوده و به همين جهت انتظار مي رود اين مذاكرات در نهايت منجر به توافقي ميان ايران و كشورهاي شش گانه شود كه به مناقشه هسته اي موجود ميان دو طرف پايان دهد.

خوش بيني نسبت به روند پيشبرد مذاكرات به سمتي كه منجر به توافق شود،‌ در اظهارات دو روز اخير آمانو،‌ دبير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي، و همچنين اظهارات مقامات ايراني منعكس شده است.

مايكل ميل،‌ سخنگوي كاترين اشتون،‌ نيز روز گذشته در مورد مذاكرات امروز بغداد گفته بود كه ما در اين مذاكرات «به مسائل اساسي مي پردازيم».

وي همچنين با اشاره به اينكه تيم مذاكره كننده غربي پيشنهاد تازه اي براي امروز ندارد،‌ گفت كه «حل مناقشه هسته اي ايران و غرب بايد قدم به قدم صورت گيرد».

اما به اعتقاد كارشناسان آنچه در اين ميان مهم است اين است كه مذاكرات هسته اي ايران داراي دو بعد متفاوت است.

اول بعد فني كه بحث بر سر اينكه غرب با ادامه غني سازي اورانيوم براي اهداف اقتصادي و غير نظامي و افزايش ميله هاي سوخت براي ايران موافقت كند و در مقابل ايران نيز تضمين هاي لازم براي صلح آميز بودن برنامه هاي هسته اي خود را به غربي ها بدهد.

دوم، بعد سياسي اين مذاكرات است كه بحث بر پذيرش ايران به عنوان يك قدرت بزرگ منطقه اي از سوي غربي هاست. مسئله تعامل ايران با غرب در اين بعد،‌ مشاركت اين كشور در مبارزه با قاچاق مواد مخدر،‌ مبارزه با تروريسم در منطقه و تامين منابع انرژي را نيز پيش مي كشد و مهم تر از آن بحث بحران سوريه و بحرين را مطرح مي كند. 
 
پربازدیدترین آخرین اخبار