کد خبر:۱۸۹۲۴۷
همايش «تحولات خاورميانه و آينده نظم منطقهاي»-7
سفير سابق ايران در كويت: ايالات متحده، رژيم صهيونيستي و عربستان سعودي به دنبال سرنگوني اسد هستند
علي جنتي در همايش «تحولات خاورميانه و آينده نظم منطقهاي» گفت: اتحاد مثلث، ايالات متحده آمريكا، رژيم صهيونيستي و عربستان سعودي به دنبال سرنگوني بشار اسد است.
به گزارش خبرنگار بينالملل «خبرگزاري دانشجو»، علي جنتي امروز در همايش «تحولات خاوميانه و آينده نظم منطقهاي» كه هم اكنون در سالن همايشهاي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال برگزاري است، به بررسي تحولات اخير سوريه و مواضع كشورهاي منطقهاي و فرامنطقهاي در قبال اين كشور پرداخت.
وي در ابتدا به وجوه اشتراك تحولات اخير در سوريه و ساير ملتهاي عربي پرداخت و گفت: در سوريه نيز شاهد حضور نظام ديكتاتور، اختناق، فقر، فاصله طبقاتي شديد، فساد در طبقه حاكم و خدشه دار شدن عزت و كرامت انساني هستيم.
سفير سابق ايران در كويت گفت: با روي كار آمدن حافظ اسد از سال 71 ميلادي وي با حاكم كردن اقليت علوي و حزب بعث در اين كشور، فضا را براي ساير گروهها و انديشه ها محدود ساخت و اقدامات حافظ اسد منجر به روي كار آمدن بشار اسد و موروثي شدن رياست جمهوري در سوريه گشت.
جنتي گفت: اين اقدامات باعث ايجاد فضاي بد نزد اكثريت سني موجود در سوريه گشت از اين رو آنها با وقوع تحولات در منطقه به دنبال سرنگوني نظام اسد برآمدند؛ نظامي كه در آن سيستمهاي اطلاعاتي پيچيده و خشني وجود داشت كه به طور نمونه در اقدامي نظامي در سال 1982 اقدام به كشتن 10 الي 40 هزار نفر در قيام شهر حماه كردند.
وي سپس به برآورد موضع كشورهاي منطقهاي در قبال سوريه اشاره كرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره به دليل حمايتهاي حكومت اسد از مقاومت سوريه و لبنان حامي بشار اسد بوده است؛ حمايتي كه برايند آن آزادسازي جنوب لبنان و شكست رژيم صهيونيستي در سال 2006 بود؛ از اين رو ايجاد همبستگي ميان ايران و سوريه همواره موجب خشم صهيونيستها شده است.
سفير سابق ايران در كويت، تركيه را ديگر كشوري دانست كه در تحولات سوريه نقش ايفا ميكند و تاكيد كرد: دولت اردوغان با وقوع تحولات در سوريه دچار اشتباه استراتژيكي شد و به دنبال حمايت از جريان اخوانيها در سوريه اكثريت سني اين كشور برآمد و اقدام به بسيج نيروهاي معارض سوريه و برگزاري كنفرانس دوستان به اصلاح صلح اين كشور كرد.
جنتي افزود: اين در حالي است كه آنها به تفاوتهاي حاكم در رژيم سوريه با ساير رژيم هايي كه دچار انقلاب گشتند دقت نكرده بودند.
وي با بيان اينكه عربستان سعودي ديگر كشوري است كه همواره روابط پرتنشي را با سوريه داشته، تاكيد كرد: صعودي ها به دليل ارتباط گرم ميان ايران و سوريه كه نتيجه آن نفوذ بيش از بيش ايران در لبنان و عراق شده است همواره روابط سردي را با دمشق داشتهاند؛ آنها طي ساليان اخير به دنبال جدا كردن سوريه از ايران بودند و در اين راه سابقا نيز پيشنهادهايي نيز دادند كه با مخالفت رژيم اسد مواجه شده بود.
سفير سابق ايران در كويت گفت: قطر نيز به واسطه دلارهاي نفتي و غول رسانه اي الجزيره، به دنبال اعمال نفوذ در كشورهاي منطقه نظير سوريه، ليبي و يمن بوده است و حتي پيشنهاد مسلح نمودن معارضان سوري را داده است.
جنتي در ادامه به بررسي موضع بازيگران فرامنطقهاي در قبال سوريه پرداخت و به اقدامات اتحاديه اروپا و آمريكا جهت حمايت مالي، تبليغاتي، رسانهاي و اعمال تحريمها عليه بشار اسد و همين طور سازماندهي مخالفين اشاره كرد و دليل اين اقدامات را حمايت آنها از رژيم صهيونيستي دانست؛ زيرا هم غرب و رژيم صهيونيستي به دنبال سرنگوني اسد هستند.
وي در ادامه به نقش روسيه و چين در تحولات سوريه پرداخت و به نفوذ تاريخي سوريه در اين كشور اشاره كرد و گفت: هر دو كشور تاكنون با وتوي دو قطعنامه شوراي امنيت مخالفت خويش را با آنچه اعمال فشارهاي بيشتر در سوريه بوده است، نشان دادهاند.
سفير سابق ايران در كويت به نقش سازمانهاي بينالمللي نظير اتحاديه عرب و سازمان ملل نيز اشاره كرد كه فشارهاي آنها موجب پذيرش كوفي عنان در سوريه شد.
جنتي در پايان نيز به دلايل حمايت جمهوري اسلامي از نظام بشار اسد پرداخت و افزود: عليرغم عدم موافقت جمهوري اسلامي با برخي رفتارهاي خشنونت آميز در سوريه و پيگيري مسئله اصلاحات در اين كشور به دليل اتحاد ايالات متحده آمريكا، رژيم صهيونيستي و عربستان سعودي جهت سرنگوني بشار اسد كه پيامد آن عدم حمايت از جريان مقاومت در لبنان و فلسطين است، ناچارا به حمايت از بشار اسد پرداخته و در واقع جمهوري اسلامي مجبور به انتخاب دو گزينه بد و بدتر شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰