کد خبر:۱۹۴۳۶۴
برای اولینبار در کشور؛
کشت مولکولی مبتنی بر سلولوژیک برای تشخیص سریع بیماری تب مالت انجام میشود
رئیس آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی خراسان رضوی از انجام روش کشت مولکولی مبتنی بر سلولوژیک جهت تشخیص سریع بیماری تب مالت برای اولینبار در کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ناظم شیرازی روز گذشته در نشست خبری روز ملی مبارزه با بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان با بیان اینکه از 1709 مورد بیماری، 732 مورد آن از حیوان به انسان منتقل می شود، تصریح کرد: میزان شیوع بیماری تب مالت نسبت به دیگر بیماری ها بیشتر است و به دلیل رونق دامپروری و کشاورزی در استان خراسان رضوی میزان آن از حد موجود در کشور نیز بالاتر است.
وی افزود: از هر 100 هزار نفر در کل کشور 15 هزار نفر و در استان خراسان رضوی از هر 100 هزار نفر 28 هزار نفر به بیماری مشترک بین حیوان و انسان مبتلا هستند، ولی خوشبختانه این روند رو به کاهش است.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی خراسان رضوی از راه اندازی روش جدید در کنترل سریع تب مالت در نمونه های دامی برای اولین بار در سازمان دامپزشکی کشور خبر داد.
شیرازی ادامه داد: با استفاده از این روش به عنوان یکی از معتبرترین روش ها زمان تشخیص بیماری از سه روز به سه تا چهار ساعت کاهش یافته و حدود 200 نمونه دریافتی از شبکه با این روش مورد آزمایش قرار گرفته است.
وی بیان داشت: در سه ماهه اول سال جاری 15 هزار و 136 راس گاو خون گیری شدند که 259 هزار و 109 راس با استفاده از واکسن با دوز کامل و 555 هزار و 114 راس با واکسن تخفیف دوز واکسیناسیون شدند.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی خراسان رضوی در خصوص بیماری هاری گفت: ویروس هاری بسیار خطرناک و تمایل به تخریب بافت عصبی دارد؛ بنابراین باید نسبت به واکسیناسیون حیوانات گوشت خوار که منبع اصلی انتقال این بیماری است توجه ویژه ای شود.
شیرازی ادامه داد: در سال گذشته روی 70 هزار و 852 مورد و در سه ماهه اول سال جاری روی 19 هزار و 568 قلاده سگ عملیات واکسیناسیون صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: با استفاده از روش فلورسنت در کنار عملیات آزمایشگاهی کلاسیک نسبت به بکارگیری روش RTPCR زمان تشخیص بیماری و در نهایت هزینه های درمان را کاهش دادیم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.