حقیقت پور در گفتوگو با «خبرگزاری دانشجو» خبرداد:
ارسال کمک های انسان دوستانه به میانمار/ وزارت خارجه در دفاع از مسلمانان چابک نیست
نايب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: از وزارت امور خارجه خواستيم تا نحوه ارسال كمكهاي انساندوستانه به مردم ميانمار را بررسي كند.
منصور حقيقتپور در گفتوگو با خبرنگار مجلس «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به وضعيت مسلمانان ميانمار اظهار داشت: مسلمانان ميانمار مسلمانان بومي آنجا نيستند بلكه مهاجريني هستند كه از بنگلادش به سمت آنجا حركت كردهاند.
وي افزود: بنابراين آنان پيوستگي لازم را با اهالي میانمار ندارند و اهالي آنجا نيز آنها را نميپذيرند.
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه مسلمانان ميانمار در حقيقت شهروند درجه دوم اين كشور محسوب ميشوند، اظهار داشت: از آنجا كه اين مسلمانان در آنجا داراي خانواده شدهاند پس زدن آنان توسط دولت ميانمار غيرقابل قبول است.
حقيقت پور با اشاره به اقدامات مجلس جهت رسيدگي به اوضاع مسلمانان ميانمار اظهار داشت: بر اساس تماس تلفني كه با وزير امور خارجه كشورمان داشتيم قرار شد صالحي طي تماس تلفني با رئيس جمهور ميانمار جهت تلطيف امور اقدام كند.
وي افزود: همچنين از وزارت امور خارجه خواستيم تا نحوه ارسال كمكهاي انساندوستانه به مردم اين كشور را بررسي كند تا پس از بررسي و جلب موافقت دستگاههاي دولتي و غيردولتي براي ارسال كمك از ايران اقدام شود.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به مشكلات موجود در اين كار گفت: يكي از مسائل موجود كه ما را دچار مشكل كرده است عدم وجود سفارتخانه ايران در ميانمار است.
حقيقتپور افزود: سفير ما در بانكوك است كه تا ديروز موفق به حضور در منطقه نشده است.
وي ادامه داد: درخواست ما اين است كه علي اكبر صالحي هر چه سريعتر جهت رسيدگي به اوضاع مسلمانان با مسئولان سازمان كنفرانس اسلامي ارتباط برقرار كند تا زمينهسازي و بررسي نحوه ارسال كمك بررسي شود.
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به نحوه پيشبرد اين اقدامات گفت: جلب موافقت دستگاههاي دولتي كشور ميانمار بستگي به تحرك وزارت خارجه ايران دارد و اگر وزارت امور خارجه جواب مثبت دهد جهت اقدام و پيگيري به دستگاههاي ديگر اعلام خواهيم كرد.
حقيقتپور در ادامه با اشاره به تفاوت كمكرساني به كشورهاي مسلمان از جمله بحرين و ميانمار گفت: بحث كشور بحرين با ميانمار متفاوت است در ميانمار كسي براي ارسال اطلاعات ميداني و پيشبيني درگيريها وجود ندارد.
وي افزود: بنابراين وزارت امور خارجه بايد در پي ترميم كاستيهاي خود بر دنيا باشد و ما نيز به دستگاه دیپلماسی كمك خواهيم كرد.
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري ادامه داد: امروز مقام معظم رهبري از مجلس، حضور موثر در وقايع بين المللي را مي خواهند.
حقيقتپور گفت: يعني علاوه بر قوت در مباحث كارشناسي و تحليلي، بايد در عملكرد خود تحركي را شاهد باشيم.
وي با اشاره به اولين جلسه مشترك كميسيون امنيت ملي مجلس و وزير امور خارجه گفت: در اولين جلسه حضور وزير امور خارجه در كميسيون عنوان كرديم كه وزارت خارجه مقداري سنگين شده است و بايد چابكي لازم را به دست آورد بدين معنا كه در تمام تحركات دنيا بتواند هم منافع خود و هم منافع مسلمين را تعميم دهد.
نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: البته اخيرا تحرك بيشتري را شاهد بوديم و ما نيز آنها را تشويق و از آنان حمايت خواهيم كرد تا حضور بيشتري در حل مسائل داشته باشند.
حقيقتپور با اشاره به ورود ايران به بحث سوريه خاطرنشان كرد: وزارت خارجه هماكنون با قضاياي سوريه تحرك بيشتري پيدا كرده و توانستيم امكان نزديكتر شدن معارضين با حاكميت سوريه را بيشتر كنيم كه اين امر بسيار مثبت است و از حضور بيگانگان در منطقه جلوگيري خواهد كرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.