رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه اجرای طرح پزشک خانواده با کمبود منابع مالی مواجه نیست، گفت: نگاه طرح پزشك خانواده سلامت محور است نه بيمار محور و با پايش درست سيستم هاي نظارتي، كاهش بار كاذب بيمار را شاهد خواهيم بود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، محمد مهدی ناصحی صبح امروز در جمع خبرنگاران در نشست خبری، با بیان اینکه آخرین خانه بهداشت در مازندران با حضور وزیر بهداشت به بهره برداری می رسد، اظهار داشت: همزمان با بهره برداری از این خانه بهداشت، 32 خانه بهداشت در روستاهای ساری، بابلسر، جویبار، قایمشهر، محمود آباد و نور، نوشهر و بهشهر نیز آغاز به کار می کنند.
وی ضمن بیان اینکه مازندران جز نخستین استانهایی است که شبکه های بهداشتی درمانی در آن تکمیل شده ، افزود: مازندران 1109 خانه بهداشت دارد.
ناصحی افتتاح طرح پزشک خانواده در مازندران را از دلایل مهم سفر وزیر بهداشت به استان عنوان و تصریح کرد: وزیر بهداشت در تالار مصباح مجتمع پیامبر اعظم(ص) ساری از طریق ویدیو کنفرانس طرح پزشک خانواده را در استان افتتاح می کند.
وی به سایر پروژه های قابل افتتاح در سفر وزیر بهداشت به مازندران اشاره و اظهار داشت: بهره برداری از موسسه تحقیقات حیوانات خانگی و پایگاه اورژانس 115 در مجتمع پیامبر اعظم(ص) ساری، افتتاح مرکز بهداشتی درمانی شماره 5 و داروخانه 13 آبان و افتتاح آزمایشگاه مرکزی ساری در سطح یک، از جمله برنامه های سفر وزیر بهداشت به استان است.
قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران از افتتاح اورژانس بیمارستان امام خمینی(ره) ساری در یک هزار متر مربع و 39 تخت بستری با حضور وزیر بهداشت خبر داد و گفت: بهره برداری از کلینیک دندانپزشکی در مجتمع تخصصی طوبی و اورژانس 115 خیابان فلسطین ساری نیز طی سفر وزیر بهداشت به استان پیش بینی شده است.
طرح پزشک خانواده سلامت محور است نه بیمار محور
ناصحی در ادامه با بیان اینکه همه زمینه ها برای اجرای هرچه بهتر طرح پزشک خانواده در مازندران فراهم شده است گفت: اجراي اين طرح منافع بيمار و به دنبال آن منافع پزشك را پي خواهد داشت.
وی اجراي طرح پزشك خانواده را بهترين نوع خدمت رساني در سلامت عنوان كرد و گفت: در راستاي اجراي صحيح و كامل اين طرح نياز است موانع و مشكلات احتمالي احصاء و راه كارهاي مناسب اتخاذ شود.
ناصحی گفت: نگاه طرح پزشك خانواده سلامت محور است نه بيمار محور و با پايش درست سيستم هاي نظارتي، كاهش بار كاذب بيمار را شاهد خواهيم بود.
دغدغه مالی در این طرح وجود ندارد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به دغدغه مالی جامعه پزشکان در این طرح اشاره کرد و افزود: با فازهایی که برای اجرای این طرح تعریف شده، با طمئنینه این طرح را اجرا می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تامین مالی دغدغه ما نیست، تصریح کرد: منابع مالی سطح یک توسط وزارت بهداشت و رفاه و سطح 2 و 3 نیز توسط سازمانهای بیمه گر تامین خواهد شد.
ناصحی با اشاره به اینکه چالش ها و ابعاد مختلف این طرح در استان بررسی شد، اظهار داشت: عدم پرداخت به موقع منابع مالی و نیز اختصاص پهنای باند اینترنی از چالشهای پیش روی این طرح بوده که با برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش می شود این مشکلات از بین رود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه بیمه ها هر ساله باید اعتبار مورد نیاز را تامین کنند، اظهار داشت: در این طرح سازمان های بیمه گر از جمله تامین اجتماعی و خدمات درمانی و نیروهای مسلح ماهانه به 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند.
در طرح پزشک خانواده مراجعه بیمار به بیمارستان کاهش می یابد
وی با اشاره به اینکه در طرح پزشک خانواده مراجعه بیمار به بیمارستان ها کاهش می یابد، گفت: به منظور ارائه خدمات به سایر بیماران نیز، تفاهم نامه ای با دانشگاه های گیلان، گلستان، سمنان و بابل منعقد شده است.
ناصحی ادامه داد: با انعقاد این تفاهم نامه شهروندان می توانند بدون مشكل به مراكز درمانی تحت پوشش این مجموعه ها مراجعه كنند و خدمات درمانی را دریافت كنند.
لازم به ذکر است، طرح پزشک خانواده با حضور وزرای بهداشت؛ تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ روسا و معاونان سازمانهای بیمه گر از جمله خدمات درمانی و تامین اجتماعی؛ نماینده ولی فقیه در استان، استاندار مازندران، مدیران کل و نمایندگان مردم در مجلس در روز پنج شنبه در استان مازندران رسما آغاز به کار می شود.