رئیس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به جنبش استقلال صنعتی و خود باوری دانشمندان ایرانی گفت: در حال حاضر به صورت ماهانه یک داروی جدید با فناوریهای پیشرفته در کشور رونمایی میشود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، سید ابوالفضل مصطفوی روز گذشته در نشست خبری سیزدهمین همایش علوم دارویی ایران بیان داشت: هدف از برگزاری این همایش ایجاد بستری مناسب برای تبادل نظر و همفکری بین دانشمندان و مدیران دارویی در راستای بهبود ساخت تولیدات دارویی می باشد.
وی تصریح کرد: آشنایی دانشجویان و دانشمندان با آخرین یافته های علوم دارویی ایران و دنیا از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی استان اصفهان با اشاره به اینکه این همایش سعی در عملی کردن شعار سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی دارد، بيان داشت: به همین خاطر مدیران صنایع داروسازی و مراکز رشد فناوری دارویی کشور و مسئولان بلند پایه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این همایش حضور خواهند داشت.
مصطفوی با بیان اینکه برگزاری این همایش در طی سال های بعد از انقلاب سیر متفاوتی را طی کرده است، افزود: در دهه اول انقلاب با توجه به مشکلات جنگ تحمیلی بیش تر فعالیت ها بر جبران عقب ماندگی های پایه ای متمرکز بود.
وي گفت: با توجه به آسیب دیدگی های کشور از جنگ تحمیلی و از بین رفتن زیر ساخت ها، در دهه دوم انقلاب عمدتاً نسبت به وارد کردن دانش، تجهیزات و زیر ساخت ها اقدام می کردیم.
رئیس مرکز تحقیقات علوم دارویی استان اصفهان حرکت در جهت دستیابی به فناوری های جدید که سبب پیشرفت های دارویی ایران در سطح جهان شد را از مهم ترین اقدامات ایران در دهه پیشرفت و عدالت عنوان كرد.
مصطفوي تأکید کرد: هم اکنون در مباحث نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی با دنیا هماورد می کنیم.
وي بيان كرد: در دهه چهارم انقلاب و با تحمیل تحریم های غرب علیه ایران جنبش استقلال صنعتی، خود باوری و تولید محصولات داخلی توسط دانشمندان ایرانی آغاز شد.
دبیر سیزدهمین همایش علوم دارویی ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر به صورت ماهانه حداقل یک داروی جدید در کشور رونمایی می شود که عمدتاً با فناوری های پیشرفته تولید شده است.
مصطفوی بیان داشت: یکی از بحث هایی که در این همایش مطرح می شود فرآورده هایی است که از خارج وارد می کنیم و نسبت به آنها وابستگی خارجی داریم.
وي افزود: در این همایش سعی بر آن است تا با ایجاد رابطه ای بین متخصصین علوم دارویی، صنایع دارویی و مسئولان کشوری زمینه در جهت پر کردن این خلا و ایجاد استقلال صنعتی در زمینه دارو فراهم شود.
رئیس دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بيان كرد: در این همایش کارگاه هایی جهت ارتقای سطح علمی داروسازان عمومی و بازآموزی آنها برگزار خواهد شد و در حاشیه آن نیز نمایشگاهی با حضور کارخانه های داروسازی برپا می شود.
مصطفوي، دکتر مایکل لر از آلمان، دکتر رجبی سیاه گونی و دکتر فصیحی از آمریکا و دکتر مقیمی از دانمارک را که در مباحث نانو فناوری و بیوتکنولوزی دارویی فعالیت داشته اند از مدعوین این همایش معرفی كرد.
خاطرنشان می شود، سیزدهمین همایش علوم دارویی ایران از 13 تا 16 شهریورماه جاری در دانشکده داروسازی و علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار خواهد شد.