کد خبر:۲۰۵۱۰۰
علوم پزشکی مشهد دومین مرکز توانمند کشور در زمینه سلول درمانی بیماران نارسایی قلبی است
رئیس بخش قلب و عروق کلینیک سلول درمانی پژوهشگاه رویان گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد دومین مرکز توانمند در زمینه سلول درمانی بیماران نارسایی قلبی کشور است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، هدی معدنی با اشاره به اینکه طرح سلول درمانی بیماران دچار نارسایی قلبی در مراکز درمانی شهید رجایی تهران و امام رضا (ع) مشهد در حال انجام است، گفت: تا کنون 40 بیمار دچار نارسایی قلبی با استفاده از این روش مورد درمان قرار گرفته اند که حدود نیمی از این تعداد متعلق به مشهد است.
وی امکانات مناسب، رعایت استانداردهای بهداشتی و درمانی و وجود متخصصان توانمند را از جمله علل انتخاب مشهد به عنوان دومین مرکز برای انجام این روش درمانی برشمرد و بیان داشت: در حال حاضر نمونه مغز استخوان توسط پزشکان متخصص هماتولوژی در مشهد دریافت و برای جداسازی سلول های بنیادی به پژوهشگاه ارسال، و سپس برای تزریق به مشهد انتقال داده می شود.
رئیس بخش قلب و عروق کلینیک سلول درمانی پژوهشگاه رویان با اشاره به اینکه انجام این عمل نیازمند یک کار گروهی است که در مشهد با همکاری نزدیک اساتید به خوبی انجام می شود، خاطرنشان کرد: سلول های بنیادی پس از تزریق و جاسازی در عروق کرونر و بافت آسیب دیده قلب، موجب تشکیل سلول های جدید می شود و همچنین با قرار گرفتن در کنار سلول های در معرض از بین رفتن، از مرگ سلولی جلوگیری می کند.
معدنی گفت: این روش درمانی برای بیماران قلبی که دچار نارسایی مزمن شده اند کاربرد داشته و این دسته از بیماران را یا از پیوند قلب بی نیاز و یا اینکه زمان آن را به تاخیر می اندازد.
لازم به ذکر است، این طرح از اواخر سال گذشته با همکاری اساتید گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بنیاد سلول های بنیادی دانشگاه و پژوهشگاه رویان در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در حال اجراست و این مرکز تا کنون در این زمینه به موفقیت های چشمگیری دست یافته است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.