کد خبر:۲۰۵۴۳۶
در برنامه ديشب «ثريا» مطرح شد؛

مجموعه كشور در قبال كم‌كاري‌هاي حوزه نفت حساس باشد / تا وقتي سياستگذاران در جلسات مسائل را حل كنند اميدي به تحول نيست

«ثريا» در نوزدهمين قسمت خود در ادامه برنامه هفته گذشته، به بحث صنعت نفت ايران پرداخت و در صدد بر آمد به اين سئوال پاسخ دهد كه ...
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، «ثريا» در نوزدهمين قسمت خود در ادامه برنامه هفته گذشته، به بحث صنعت نفت ايران پرداخت و در صدد بر آمد به اين سئوال پاسخ دهد كه آيا بعد از گذشت 100 سال از استخراج نفت و گذشت 60 سال از ملي‌شدن آن، صنعت نفت در كشورمان بومي شده است.

در اين برنامه كه با حضور مهندس حيدر بهمني، مديرعامل شركت حفاري ايران برگزار ‌شد، از زواياي مختلف به بررسي وضعيت صنعت نفت در ايران پرداخته و طي چند تماس تلفني با چند تن از مسئولين حوزه نفتي كشور صحبت شد.

همچنين در قالب بحث گزارش و تماس تلفني، حوزه‌هاي ديگري چون مسابقات رباتيك و تحول در علوم انساني به بحث و نظر گذاشته شد.

در بخش اول برنامه گزارش كوتاهي از مسابقات كشوري رباتيك خيام دانشگاه آزاد اسلامي واحد نيشابور پخش شد و اين سئوال مطرح شد كه آيا مسابقات رباتيك نياز محور و مسئله محور پيش مي‌رود.

در پاسخ به اين سئوال سيدحسن موسوي فرد، يكي از سه مجري برنامه «ثريا» كه خود تحصيلكرده رشته رباتيك است، گفت: در اين حوزه برنامه منسجمي نداريم و صرفاً به عنوان مسابقه پيش مي‌رويم.

در ادامه در يكي از بخش‌هاي جذاب «ثريا» ويدئوگرافيك برنامه با موضوع «مروري بر مسئله ساخت تجهيزات نفتي در كشور» پخش شد تا مسئله و موضوع اصلي «ثريا» با زباني ساده و شيوا براي مخاطب روشن شود.

در اين برنامه بهمني، در پاسخ به اين سئوال محسن مقصودي، مجري اصلي برنامه «ثريا» كه 30 درصد تجهيزات نفتي در داخل ساخته مي‌شود و 70 درصد آن در خارج، وضعيت شركت شما در اين مورد به چه شكل است، گفت: بحثي كه شما مطرح كرديد بحث خوبي است، اما شما بايد به شرايط گذشته و امروز ما توجه داشته باشيد؛ معدل سواد ما قبل از انقلاب اسلامي سيكل بود و امروز بسياري از افراد ما متخصص هستند و اين امر مديون خون شهدا بوده و دستاورد كنوني ما بسيار ارزشمند است.

مديرعامل شركت حفاري ايران ادامه داد: من تمام سال‌هاي زندگي‌ام در صنعت نفت بوده است و از نزديك شاهد تلاش‌هاي همكارانم بوده‌ام، ما امروز در حال ساخت دكل حفاري هستم و به مرحله بومي‌سازي حفاري نيز رسيده‌ايم.

وي بيان داشت: نمي‌خواهم بگويم مشكل نداريم، بله ما در مديريت ضعف داريم، ولي نبايد ايثار يكسري افراد را ناديده گرفت.

بهمني خاطرنشان كرد: ما در 30 هزار قطعه پرمصرف بالاي 50 درصد بومي شده‌ايم و اين در شرايطي است كه تمام دنيا در برابر ماست.

در ادامه مستندي تحت عنوان «زندگي روي يك سكو» با موضوع سكوي دكل‌هاي حفاري در جنوب پخش شد.

مديرعامل شركت حفاري ايران ادامه داد: در حفاري، مديريت حرف اول را مي‌زند، اگر مي‌بينيد پيشرفتي حاصل شده اين افراد از ته سيستم بودند كه بالا آمدند و كار را به اين مرحله رساندند.

وي در پاسخ به اين سئوال كه چند دكل حفاري ساخت داخل داريم، گفت: 70 درصد سازندگان اهواز براي ساخت دكل همكاري مي‌كنند و در فجر شيراز وارد مدار توجه ما شده و اين نشان از اهميت دادن به سازندگان داخل است.

بهمني تصريح كرد: ما امروز گرفتاري‌هاي زيادي داريم، ولي ما در مسيري هستيم كه بايد اين گرفتاري‌ها را  حل كنيم؛ مسئولين بايد به اعتماد كنند، اما اين اعتماد را نمي‌بينيم.

مديرعامل شركت حفاري ايران يادآور شد: پروژه و مخازن مشترك عمدتاً در دست ماست؛ چرا كه ما با چيني‌ها همكاري داريم، اما نمي‌توانيم به يكباره تماماً از نيروي داخل استفاده كنيم.

وي بيان داشت: 30 سال است كه ما در تحريم هستيم و حين اين تحريم يكسره در حال پيشرفت نيز قرار داريم؛ روزي ما در خزر آرزوي حفاري داشتيم و الان در آنجا حضور داريم.

مقصودي، مجري برنامه با بيان اينكه علي‌رغم اين پيشرفت‌ها بايد كوتاهي‌ها را نيز پذيرفت، گفت: ما كالاهاي ساخت داخل داريم، اما برخي از اين كالاها را نيز از خارج وارد مي كنيم؛ دليل اين امر چيست؟
 
در ادامه برنامه در پاسخ به اين سئوال بهمني خاطرنشان كرد: 70 سال نفت ما دست خارجي ها بوده، هشت سال درگير جنگ تحميلي بوده‌ايم و 30 ‌سال است كه تحريم هستيم.

وي اضافه كرد: من معتقدم هيچ آمريكايي و اروپايي نمي‌توانست در اين شرايط سخت كار كند؛ ما بايد با تحريم‌ كنار بياييم و اجازه بدهيم توانمندي‌هاي ملت مطرح شود، اگر مي‌خواهيم مسئله نفت در كشورمان حل شود، بايد مجموعه مديريت كشور در خدمت نفت كشور باشد.

مجموعه كشور بايد در مقابل كم‌كاري‌هاي حوزه نفت حساس باشد
 
مديرعامل شركت حفاري ايران در پاسخ به اين سئوال كه الان چند دكل داريم، گفت: ما 100 دكل داريم كه بايد در سال 200 حلقه چاه را حفاري كند، ولي اين اتفاق نمي‌افتد، چرا؟ چون كارفرما و بچه‌هاي ما مشكل دارند؛ اگر ما حرفي مي‌زنيم بايد به حرف ما گوش دهند و اگر كم‌كاري اتفاق مي‌افتد، بايد مسئولين و مجلس (مجموعه كشور) روي اين مسئله حساس باشند.

در ادامه گزارشي از ميادين مشترك نفتي پخش شد و در راستاي اين بحث مقصودي گفت: ما با كشورهاي چون كويت، قطر، بحرين، امارات، عراق، عربستان و تركمنستان داراي ميادين مشترك نفتي هستيم و استخراج از ميادين مشتركت نفتي مهمتر از استخراج از ميادين داخلي است؛ ميدان پارس جنوبي كه بزرگترين ميدان گازي ماست، استخراج ما نسبت به قطر كه با وي در آنجا در مرز مشترك هستيم بسيار كمتر است و قطر 13 برابر ما استخراج داشته؛ لذا تقدم توسعه را بايد به ميادين مشترك داد.
 
مشكل اول ما اراده مديريتي كشور است

در ادامه طي تماس تلفني با مهندس مسعود سلطان‌پور، مديرعامل سابق شركت مهندسي تاسيسات دريايي صحبت شد.

//////////////وي گفت: در بخش‌هايي كه اراده بود كار انجام شد و اگر ما مشكل اراده مديريتي داشتم اما در حوزه پايين دستي و مياني مشكلي نداشتيم.
 
//////////سلطان پور ادامه داد: در حالي كه ما داراي دستگاه‌هاي CNG گاز با تكنولوژي سوئيسي هستيم، آقاي رفته و آن را از شيرين وارد كرده، مشكل اول ما اراده مديريتي كشور است؛ ما افرادي داريم كه مي‌توانند مشكل ما را در حوزه نفت حل كنند.

بهمني در ادامه بحث سلطان پور تصريح كرد: اگر از صنايع داخلي حمايت شود، وضع ما بسيار بهتر خواهد شد.
 
مديرعامل شركت حفاري ايران گفت: در پژوهش و فناوري ما با 12 دانشگاه معتبر علم و صنعت، اميركبير، تهران، شريف، شهيد چمران اهواز، ارتباط داريم و يكي از عوامل موفقيت ما است.
 
وي خاطرنشان كرد: ساختار سازماني صنعت نفت در زمينه‌هاي كه عقب هستيم، خود يك مانع است. قبل انقلاب ساختار به گونه‌اي بود كه به سمت خودكفايي نرويم اگر شركت حفاري موفق بوده؛ چون سازمان و ساختار آن را خودمان درست كرده‌ايم، اين ساختارهايي كه وجود دارد، خود مانعي بوده است.

بهمني گفت: بايد اختيارات و تصميمات از مركز به جنوب و كنار دكل‌ها بياييد؛ ما به مديريت جهادي و اختيارات احتياج داريم و در اين زمينه مهمترين مشكل ما سرمايه‌گذاري است؛ اينها هزينه‌هاي بسيار مي‌خواهد و با حرف درست نمي‌شود.

در ادامه طي تماسي تلفني با حسين سونچي، عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) به موضوع علوم انساني و بحث تحول در آن پرداخته شد.

سوزنچي در پاسخ به اين سئوال كه حركت كشور به سمت تحول در علوم انساني خصوصاً در حوزه سياست ‌گذاري و راهبردي مثبت  است يا خير، گفت: اينكه حركت كشور به سمت مناسبي است يا خير مسئله‌اي از مسائل علوم انساني است و هر حرفي مصداقي از علوم انساني؛ لذا بايد ديد اول چه تصوري از علوم انساني داريم و بعد صحبت كنيم، براي بسياري تصور علوم انساني مطلوب هنوز مبهم است.

وي در پاسخ به اين سئوال كه در اين سي سال چه كرديم، گفت: بايد ديد چند سالش را نشستيم راجع به اين مسئله كار كرديم ما چند سال درگير جنگ بوديم و بعد دوره جنگ در دوره سازندگي فضاي تكنوكراتي حاكم بود و امروز هنوز كه هنوز است كساني اين دغدغه را دارند كه نهادهاي كه به مسئله علوم انساني مي پردازند علوم انساني خوانده باشند، شما ببينيد چند تا از وزراي علوم ما متخصص علوم انساني بودند.

عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق (ع) تصريح كرد: مخاطبان اصلي مسئله را جدي نگرفته‌اند و منظورمان از محققان اصلي محققان علوم انساني هستند؛ وقتي كار سياست‌گذاري را بررسي مي‌كنيم مي‌بينيم 10 كار را با هم انجام مي‌دهند و تنها كار او در حوزه علوم انساني دو ساعت جلسه است و پژوهشي و بررسي وجود ندارد تا وقتي فضاي سياست‌گذاري بخواهد در جلسات مسائل را حل كند، اميدي به تحول نمي‌رود. 
 
همچنين در قسمتي از برنامه با محمد علي عمادي، مدير پژوهش و فناوري شركت نفت نيز صحبت شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار