به گزارش خبرنگار «خبرگزاری داننشجو» از قم، حجت الاسلام تراشیون چهارشنبه در حرم حضرت معصومه(س)، در مراسم افتتاحیه سلسله مباحث خانواده که همزمان با شب ازدواج امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) برگزار شد، با اشاره به اینکه بهترین الگو برای زندگی های مشترک امروز زندگی علی(ع) با دختر پیامبر(س) است، اظهار داشت: چون در این زندگی پیوند دو معصوم اتفاق افتاده می توان بهترین الگو هارا از به غنیمت برد چرا که زندگی دو معصوم بری از خطا و اشتباه است.
تراشیون با تاکید بر اینکه قرآن یکی از مهم ترین دلایل ازدواج را رسیدن به آرامش توصیف می کند، تصریح کرد: در ازدواج و زندگی مشترک رابطه دوستی و محبت باید حاکم باشد ولی متاسفانه امروز بخشی از خانواده ها عاری از هرگونه دوستی هستند و به جای این که زمینه آرامش یکدیگر را فراهم کنند سبب عذاب می شوند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه امیرالمومنین(ع) هر موقع در خانه وارد می شدند تمام خستگی کار را به دیدن روی همسرشان از یاد می بردند، گفت: یکی از دلایل این امر ارتباط کلامی حضرت فاطمه(س) بوده و این همان نکته ای است که بسیاری از ما امروز بدان پایبند نیستیم.
این مشاور امور خانواده اولین اصلی که باید در ارتباط کلامی رعایت شود، را خوب خطاب قرار دادن است، اظهار داشت: علی(ع) حضرت زهرا(س) را با جان علی به فدایت صدا می زد و این مادر بزرگوار شیعه نیز در جواب می گفتند روح فاطمه به فدایت.
وی انتقاد درست است را دومین اصلی که باید در ارتباط کلامی رعایت شود، دانست و تصریح کرد: همانطور که در آموزه های دینی ما آمده است که قبل و بعد از دعا باید صلوات فرستاد تا دعا بیشتر نزد خدا مقبول شود، در زمینه انتقاد هم باید قبل و بعد آن از خوبی های طرف مقابل تمجید و تشکر به جا آورد.
تراشیون با تاکید بر اینکه در نگاه دینی باید تا حد امکان به خوبی ها توجه نمود و از عیب ها چشم پوشید، اظهار داشت: انتقاد تند و کوبنده در اکثر مواقع سبب کنش لجاجت بار طرف مقابل می شود و بی نتیجه خواهد ماند.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه استفاده از الفاظ زیبا تا 40 درصد در تاثیر کلام مهم است، اذعان داشت: همانطور که امروز شاهد هستید با تحقیقات بدست آمده نوع لفظ در مولکول آب اثر می گذارد و به طور قطع می تواند در خلق و خوی ما و فرزندان ما نیز اثرگذار باشد.
این مشاور امور خانواده با هشدار زوج ها نسبت به سرزنش های زیاد که باعث ایجاد تنش می شود، تاکید کرد: در سیره عملی علی(ع) و حضرت زهرا(س) هرگز دیده نشده که چیزی را که حتی احتمال عدم توانایی طرف مقابل برای برآوردن می دادند از او بخواهند و ما نیز باید یاد بگیریم که همسر خود را درک کنیم و از او توقعات بی جا نداشته باشیم.
وی در پایان خطاب به حاضرین جلسه گفت: برادران مراقب احساسات همسران خود باشند که اگر لطمه ببیند به سختی جبران خواهد شد و خواهران هم مراقب غرور شوهرهای خود باشند.