به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از بی بی سی، آخرین مناظره انتخاباتی میت رامنی و باراک اوباما در حالی برگزار شد که ایران محور اصلی این مناظره بود.
تحولات خاورمیانه از جمله مسئله حمله به کنسولگری آمریکا در لیبی، برنامه هسته ای ایران، مسئله تروریسم و قدرت گرفتن چین و جنگ های افغانستان و سوریه جزو موضوع های مورد بحث در مناظره دیشب ایالت فلوریدا بود.
در این مناظره، هر دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه در یک چیز توافق داشتند: ایران نباید به بمب اتم برسد، ولی میت رامنی حتی فراتر از این رفت و ایران را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی آمریکا دانست.
میت رامنی، نامزد جمهوریخواهان، تحریمهای وضع شده علیه ایران را تایید میکرد اما دو انتقاد به سیاستهای اوباما داشت: چرا تحریمها دیر وضع شد و چرا اوباما با اسرائیل هماهنگ نیست.
این در حالی است که باراک اوباما برخلاف نظرات، میت رامنی همچنان تروریسم را بزرگترین چالش آینده آمریکا دانست و فقط به تشدید تحریم ها علیه ایران بسنده کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا حمله به اسرائیل معادل حمله به آمریکاست، گفت: اسرائیل بزرگترین متحد آمریکاست و اگر اسرائیل هدف حمله قرار گیرد آمریکا در کنارش خواهد ایستاد.
اوباما همچنین با بیان اینکه تا زمانی که من رئیس جمهورم ایران به سلاح اتمی دست پیدا نخواهد کرد، افزود: قوی ترین تحریم ها علیه ایران توسط دولت او و در همکاری با متحدان آمریکا وضع شده است.
وی در ادامه گفت: افت شدید ارزش ریال را می توان بهترین دلیل تاثیر گذاری تحریم ها علیه ایران خواند.
در مقابل میت رامنی نیز گفت: اگر او رئیس جمهور شود تحریم های فلج کننده علیه ایران را تشدید خواهد داد و اذعان کرد که تحریم های دولت باراک اوباما تاثیر مخربی بر اقتصاد ایران داشته است.
نامزد جمهوریخواهان، رئیسجمهوری آمریکا را متهم کرد که به خاطر سیاستهایش، ایران چهار سال به بمب اتم نزدیکتر شده است و گفت: هماکنون به خاطر این خط مشی، ایران 10 هزار سانتریفیوژ دارد و اگر اوباما چهار سال دیگر رئیسجمهور بماند شمار این سانتریفیوژها بیشتر خواهد شد.
میت رامنی در عین حال که تحریمهای وضع شده علیه ایران را تایید کرد، گفت: بر شدت این تحریمها میافزاید.
اوباما در مقابل گفت: این تحریمها در نتیجه سیاستهای وی موفق بوده؛ چراکه جامعه بینالملل و از جمله چین و روسیه با این تحریمها همراهی کردند.
وی در مقابل این نظرِ رامنی که تهران برای پیشرفت برنامه اتمی خود وقت میخرد، گفت: برنامه اتمی ایران زیر نظر است و سرویسهای اطلاعاتی آمریکا با دیگر کشورها و از جمله اسرائیل همکاری دارند و اگر ایران به مرحله هشداردهندهای برسد آنگاه همه گزینهها مد نظر خواهد بود.
اوباما تاکید کرد که زمان برای ایران در حال کوتاه شدن است.
به گفته ناظران اوباما در این مناظره سعی داشت نشان دهد در چهار سال گذشته به عنوان فرمانده کل قوا قوی عمل کرده، وی قبلا از کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده و پایان جنگ عراق به عنوان دستاوردهای سیاست خارجی خود یاد کرده بود و در مناظره دوشنبه شب بار دیگر به آنها اشاره کرد.
نظرسنجی ها نشان می دهد که رای دهندگان در مورد این سوال که کدام نامزد برای رسیدگی به سیاست خارجی در یک جهان هرج و مرج زده آماده تر است، کمی بیشتر به اوباما اعتماد می کنند.