به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علیرضا افشار امشب در حاشیه بازدید از اولین نمایشگاه اوقات فراغت در کشور که در محل نمایشگاه های بین المللی مشهد برپا شده است و در جمع خبرنگاران، در خصوص اهمیت مسئله اوقات فراغت تصریح کرد: اهمیت این مسئله از این جهت است که اگر به آن خوب نپردازیم، یک بستر و زمینه برای بدآموزی ها و ناهنجاری های اجتماعی می شود.
وی با بیان اینکه پرکردن اوقات فراغت به صورت مطلوب،آموزنده و تاثیرگذار و در عین حال پرنشاط مطالبه مقام معظم رهبری است، ادامه داد: برنامه ریزی کشور برای استفاده از این اوقات فراغت کافی نیست؛ در همین نمایشگاهی که بازدید داشتیم، غرفه ها جامعه مخاطب محدودی داشتند.
قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی واجتماعی افزود: به نظر می رسد یک اقدام جامع تری در وزارت ورزش و جوانان که مسئولیت این کار و ستاد ملی سازماندهی اوقات فراغت جوانان را دارد، باید صورت بگیرد و هماهنگی بین دستگاه ها ایجاد شود تا تنوع بخشی و جذابیت در برنامه های اوقات فراغت بوجود بیاید.
افشار با اشاره به برنامه ها و ابزارهای پرکردن اوقات فراغت در زمان حاضر بیان داشت: شهربازی های ما اکثرا از وسایل استرس زا همانند چلنجر یا بازی های رایانه ای خشن استفاده می کنند که حجم قابل توجه ای از اوقات خانواده ها و کودکانشان را به خود اختصاص داده است.
وی خروجی چنین ابزارهایی را مطلوب ندانست و تصریح کرد: باید با استفاده از برنامه های جذاب آموزشی مثل نجوم که در عین آموزندگی جذابیت هم دارند، اوقات فراغت را پرکنیم.
قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی و اجتماعی ادامه داد: باید فکری بکنیم تا از فضاها و فرصت هایی که پیرامون ماست بویژه وقت و زمان خانواده ها را به عنوان یک سرمایه مورد استفاده قرار بدهیم.
افشار با تاکید بر تفریحات سالم و آموزنده گفت: چرا نمی توانیم پارتی همانند جشن های فارغ التحصیلی، تولد یا سایر جشن ها با استانداردهای با نشاط و آموزنده داشته باشیم؟ باید این ها را داشته باشیم و از آن به عنوان یک فرصت استفاده مطلوب بکنیم.
وی با اشاره به برگزاری اولین نمایشگاه اوقات فراغت درسطح کشور و در استان خراسان رضوی تصریح کرد: وظیفه چنین نمایشگاه هایی ترویج الگوها و مدل های موفق و موثر است، این نمایشگاه خوب است اما کافی نیست.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی در خصوص برنامه های حمایتی وزرات کشور گفت: وزارت کشور یک دستگاه حاکمیتی برای هماهنگی، نظارت و هدایت سایر دستگاه های در حوزه های اجتماعی است ؛ با وزرات ورزش و جوانان جلسات متعددی داشته ایم تا این بحث اوقات فراغت را یک سمت و سوی بهتری بدهیم.
افشار با بیان اینکه گردش تنها بازدید از نقاط سیاحتی وطبیعت گردی نیست گفت: گردشگری می تواند بازدید از مراکز فنی و حرفه ای و علمی باشد، همانند کاری که بعضی از مدارس در بازدیدهای علمی می کنند.
وی افزود: البته این مراکز باید غنی سازی شوند و با جذابیت بیشتری باشند.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با اشاره به طرح تحول اجتماعی وزارت کشور و محور های هفت گانه آن تصریح کرد: یکی از محور های این طرح، نشاط اجتماعی و سلامت است و سعی می کنیم در قالب این طرح، برنامه های ملی که بیشترین تاثیرگذاری را دارند و در برخی از نقاط کشور به طور آزمایشی انجام شده اند، شناسایی و حمایت کنیم تا به صورت ملی اجرا شود.
افشار در ادامه به بازی های بومی به عنوان یکی از زمینه های مناسب برای اوقات فراغت اشاره و تصریح کرد: ما به ورزش توصیه می کنیم و ورزش آن قدر باید در جامعه تعریف شود تا همانند خورد و خوراک جز ضرورت های زندگی شود؛ در میان ورزش ها، ورزش های بومی اولویت دارند.
وی با بیان اینکه بهترین ورزش های بومی را باید به صورت مسابقات منطقه ای و ملی برگزار کنیم، خاطرنشان کرد: صدا وسیما هم باید پای این کار باشد تا به جای آنکه ورزش هایی را دنبال کنیم که گرایش های غربی دارد، این ورزش ها همانند ورزش باستانی و بومی ترویج شود؛ البته ما مخالف این ورزش ها نیستیم.