وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در کارگروه توسعه استان کرمان تصمیمگیری شد تا این وزارتخانه طی یک ماه آینده طرح جامع اکتشاف، استخراج و فرآوری ذخایر معدنی این استان از ابتدای زنجیره تا محصول نهایی را تهیه و ابلاغ کند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، مهدی غضنفری شب گذشته در حاشیه شورای راهبردی استان کرمان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از آنجایی که این کارگروه، کارگروه ستاد راهبردی استان کرمان است، لذا بر روی مسائل اصلی تصمیم گیری، و مسائل فرعی به آینده موکول شد.
وی اضافه کرد: در این کارگروه نحوه سرمایهگذاری و ورود بخش خصوصی در حوزه معدن مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه یکی از آرزوهای ما در صنایع پایین دستی و بالا دستی مس است، تصریح کرد: اگر در این استان سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد، موجب اشتغال زایی در این استان می شود.
غضنفری خاطرنشان کرد: صنایع مس با اندک سرمایه گذاری آماده بهره برداری می شود و به عنوان مشاغل زودبازده یا صنایع کوچک و یا صنایع متوسط می تواند سطح اشتغال زایی خوبی را فراهم کند.
وی شاخص اصلی برای ارزیابی عملکرد مس را سرمایه گذاری در صنایع بالا دستی و پایین دستی عنوان کرد و گفت: انتظار ما از شرکت های معدنی در استان کرمان این است که ارزش های افزوده استان را برای سرمایه گذاران بعدی در استان حفظ کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مدیر عاملی موفق است که بتواند سطح سرمایهگذاریهایش را در استان فراتر ببرد و با به کارگیری جوانان استان، بیکاری را به حداقل برساند.
غضنفری با اشاره به اینکه استان کرمان گنجینه ای از ذخایر معدنی است، افزود: در کارگروه توسعه استان کرمان تصمیمگیری شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت طی یک ماه آینده طرح جامع اکتشاف، استخراج و فرآوری ذخایر معدنی استان کرمان از ابتدای زنجیره تا محصول نهایی را تهیه کند.
وی گفت: موضوعاتی مانند وضعیت هئیت مدیره ها یا جایگاه صندوق به تبع آن مشخص خواهد شد، اما موضوع چگونگی سرمایهگذاری در بخش معدن، واگذاری و بهرهبرداری معادن، حقوق مالکان، قیمتگذاری، جذب سرمایهگذاران و تشویق سرمایهگذاران بخش خصوصی برای حضور در استان کرمان مهمتر از این ترکیب است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ترکیب قالب مصوبات استانی در مورد پایانههای صادراتی و نمایشگاهها به این صورت است که حدود زمین توسط مقامات استانی مشخص شود و پس از طی این مراحل سرمایه گذاران بخش خصوصی اعلام آمادگی کند.
غضنفری تصریح کرد: حدود 10 درصد از منابع مورد نظر سرمایهگذاری توسط سازمان توسعه تجارت تامین می شود که در برخی از استان ها سرمایهگذار اعلام آمادگی نمیکند؛ در این صورت مشکل واگذاری زمین و انتقال آن به سرمایه گذار باقی است و اگر برخی مجوزها گرفته نشود، امکان کمک مالی هم فراهم نمیشود.