به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی اسماعیلی در نشست خبری بیستمین دوره هفته کتاب که صبح امروز، دوشنبه، 15 آبان ماه در ساختمان فجر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه بیش از 70 دستگاه و سازمان فرهنگی در برگزاری هفته کتاب مشارکت دارند، گفت: امیدوارم که هفته کتاب خوبی با مشارکت سازمانهای فرهنگی برگزار گردد.
وی افزود: تغییرات اساسی در جامعه به نهادهای فکری و بنیادین آن بر میگردد که در این میان حوزه هنر میزان تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
رئیس ستاد برگزاری بیستمین دوره هفته کتاب گفت: رهبران فکری آگاه و خردمند جامعه همواره توجه جدی به مباحث فرهنگی داشته و دارند.
اسماعیلی اضافه کرد: آنچه که در دست عوامل تاثیرگذار در جوامع امروزی قرار میگیرد توجه به مسئله فرهنگ و در راس آنها عوامل و عناصر شکلدهنده آن است.
وی تصریح کرد: تبیین، تعمیق، تفسیر و تقویت مسائل به معنای رسیدن به اقتدار فرهنگی است.
رئیس ستاد برگزاری بیستمین دوره هفته کتاب ادامه داد: با توجه به این عملکرد باید شمار کتاب، کتابخوانان و کتابداران افزایش یابد و شاهد حضور بزرگان و نامآوران در عرصه کتاب باشیم، همچنین لازم است اهالی دانش و بینش این عرصه را راهبری کنند تا شاهد شکوفایی تمدن و گسترش عرصه مکتوب باشیم.
اسماعیلی افزود: بزرگترین، مهمترین، بهترین و نخستین تجلی فرهنگ کشور کتاب است که همانند خورشید فضای زندگی جامعه را روشن و نقشی برای پرندگان که آنها را برای رساندن به نقطه اوج آماده میکند، است.
وی با اشاره به اینکه در عرصه جامعه، کتاب جایگاه اول را دارد، بیان داشت: امروز باید کتاب بالاترین جایگاه را در کشور داشته باشد.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد با بیان اینکه کشور ایران در زمینه کتاب رتبه اول در منطقه و دهم جهان را داراست، خاطرنشان کرد: در سال 57 شاهد چاپ 1000 عنوان کتاب و در سال 90 شاهد چاپ 69 هزار عنوان کتاب بودهایم که بیانگر افزایش تولید کتاب در این حوزه است.
به گفته اسماعیلی، برای تحقق شعار بیستمین دوره هفته کتاب در حوزه کتاب و کتابخوانی باید یک بسیج عمومی اتفاق بیفتد تا کتاب برای همه، همه جا و در تمام اوقات در دسترس باشد.
وی ادامه داد: اولین گام برای توجه به کتاب و کتابخوانی تشکیل ستاد و حضور فعال بیش از 70 دستگاه فرهنگی است.
رئیس ستاد برگزاری هفته کتاب ایام بیستمین دوره هفته کتاب را شامل کتاب؛ قرآن، ولایتمداری و فرهنگ عاشورایی، کتاب؛ تکریم کتابداران و خادمان نشر، کتاب؛ خاستگاه اندیشه و رسانه فرهنگ، کتاب؛ الگوی ایرانی – اسلامی پیشرفت، هدیه کتاب خوب، ترویج فرهنگ کتابخوانی، خانواده سرآغاز پیوند با کتاب، کتاب؛ مروج ارزشها و فرهنگ مقاومت و رسانهها معرفی کرد.
اسماعیلی برنامههای بیستمین دوره هفته کتاب را شامل برگزاری نمایشگاه در مدارس و دانشگاهها، جشن کتاب، رونمایی از کتاب و اهدای کتاب در روز 24 آبان ماه در سراسر استانها معرفی کرد.
وی از افتتاح نمادین 1000 نمایشگاه کتاب پس از نماز جمعه این هفته توسط بسیج مستضعفین خبر داد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد یادآور شد: روز 24 آبان ماه همزمان از ساعت 9 صبح در 20 مرکز استان 118 هزار کتاب اهدا خواهد شد.
اسماعیلی ادامه داد: برگزاری نشست تشکلهای ناشران سراسر کشور، تقدیر از کتابداران برتر سراسر کشور، جشنواره کتاب و رسانه برتر، کتاب و رسانه ملی، تجدید میثاق کتابداران با بیانگذار انقلاب اسلامی، راهاندازی 100 کتابخانه در کارخانجات، اهدای 3 هزار عنوان کتاب به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی و برپایی نمایشگاه نسخ خطی قدیمی از دیگر برنامههای بیستمین دوره هفته کتاب است.
وی بخش بینالملل بیستمین دوره هفته کتاب را برگزاری نخستین هفته کتاب کابل، کارگاه آموزشی نشر با حضور کشور آلمان، تاسیس و تجهیز دو فروشگاه کتاب در نجف اشرف و حضور در بیستمین نمایشگاه کتاب تونس اعلام کرد.
رئیس ستاد برگزاری هفته کتاب ضمن ابراز خوشحالی از روز کتاب و کتابخوانی در تقویم کشور خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانیم این روز را به هفته کتاب و کتابخوانی در کشور تبدیل کنیم.
اسماعیلی با اشاره به نشر کتاب در کشور ایران گفت: در هفت ماهه اول سال 91، 32 هزار و 66 عنوان کتاب مجوز نشر گرفتهاند که بیشتر آنها در زمینههای دین، کودک و نوجوان، ادبیات، علوم اجتماعی، آموزش و کمک درسی بوده است.
وی درباره کتابهای تجدید چاپ بیان داشت: مفاتیح الحیات، 34 بار، نورالدین پسر ایران 33 بار و کتاب مبین 30 بار تجدید چاپ شدهاند.