آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۴۷۹۸

همکاری ایران و اندونزی برای اصلاح ساختارهای ناعادلانه جهان

رؤسای جمهوری ایران و اندونزی در دیدار دو جانبه درباره مهمترین مسائل منطقه ای و راه های گسترش روابط دو کشور بحث و تبادل و بر همکاری و هماهنگی نزدیک ایران و اندونزی برای اصلاح ساختارهای ناعادلانه حاکم بر جهان تاکید کردند.
همکاری ایران و اندونزی برای اصلاح ساختارهای ناعادلانه جهان

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدی نژاد صبح امروز(جمعه) به وقت محلی در دیدار با یودیودنو، رئیس جمهور اندونزی ضمن قدردانی از میزبانی و برگزاری مناسب اجلاس مجمع دموکراسی بالی گفت: این مجمع ابتکار بسیار خوبی بود و امیدواریم به سرعت جایگاه خود را در مناسبات جهانی پیدا کند.


رئیس‌جمهور با بیان اینکه دموکراسی به معنای حاکمیت مردم نمی‌تواند تحمیلی باشد و یا با شیوه خاصی در دنیا ارائه شود، گفت: فرهنگ، سنت های ملل مختلف، عدالت و انسانیت نقش اصلی را در ایجاد دموکراسی ایفا می‌کند.


احمدی نژاد با اشاره به اینکه ایران و اندونزی همواره روابط خوبی با یکدیگر داشته و در واقع از یک خاستگاه و جبهه فرهنگی برخوردارند، تصریح کرد: هیچ نقطه منفی در روابط ایران و اندونزی وجود ندارد و دو کشور نمی‌توانند با یکدیگر دوست و برادر نباشند.


رئیس‌جمهور افزود: گسترش همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و اندونزی به عنوان دو بازوی قوی در غرب و شرق آسیا به ویژه در دوره‌ای که نظام یک سویه جهان به پایان راه خود رسیده است و باید نظام جدیدی جایگزین آن شود، مطمئنا به نفع دو کشور و کشورهای قاره آسیا خواهد بود.


وی گفت: به طور یقین اندونزی و ایران هرگز حاضر نیستند نظام یک طرفه جهان و سلطه‌گری را بپذیرند از این رو باید به دنبال برقراری نظام نوینی در جهان باشیم که خوشبختانه اجلاس دموکراسی بالی نیز عملکردی در این جهت از خود به نمایش گذاشت.


رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در زمینه‌های سیاسی روابط دیپلماتیک بسیار خوبی میان جمهوری اسلامی ایران و اندونزی برقرار است، گفت: امروز این فرصت و ظرفیت به طور کافی در دو کشور مهیاست تا روابط خوب خود را در حوزه دیپلماسی به صحنه‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی نیز گسترش دهیم.


احمدی نژاد با اشاره به زمینه های اقتصادی رو به گسترش ایران و اندونزی، بر لزوم تقویت و ارتقاء روابط تجاری میان دو کشور تاکید کرد.


وی همچنین با اشاره به زمینه‌های موجود برای تقویت و توسعه همکاری های فرهنگی میان ایران و اندونزی، گفت: هر دو کشور اسلامی و از تعصبات قومی و قبیله‌ای دور هستند و افراط‌گرایی و توسعه‌طلبی در آنها وجود ندارد؛ ایران و اندونزی می‌توانند با برگزاری مراسم های مشترک و هفته‌های فرهنگی به گسترش اسلام ناب کمک کنند.


احمدی‌نژاد در ادامه با اشاره به نقش و مسوولیت های جمهوری اسلامی ایران و اندونزی در عرصه بین‌الملل با توجه به جایگاه برجسته دو کشور در منطقه و جهان، گفت: امروز اوضاع بین‌المللی به هم ریخته است و یک جانبه گرایی موجود در جهان به تمامی ملتهای مستقل فشار می‌آورد که می توان برای مقابله و رویارویی با آن و گسترش اسلام ناب در جهان به ویژه در زمینه حل مسائل کشورهای اسلامی همکاری های خوبی هم در آسیا و هم در صحنه بین‌الملل داشت و ایفای نقش کرد.


وی با بیان اینکه اوضاع و شرایط در برخی کشورهای اسلامی از جمله سوریه، بحرین ، یمن، افغانستان، پاکستان و عراق به گونه ای است که روزانه عده زیادی از مردم در این کشورها کشته می شوند، گفت: معتقدم می توان با همکاری و کمک یکدیگر برنامه ای برای کمک به ایجاد صلح و برادری در این مناطق طراحی کرد.


احمدی نژاد با اشاره به مسائل و تحولات سوریه این موضوع را از مباحث مهم اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران برشمرد و افزود: امروز در سوریه، روش جنگ و درگیری، در پیش گرفته شده است و برخی کشورها نیز با ارسال سلاح و حمایت از گروه ها به ایجاد جنگ در این کشور تشویق می‌کنند، معتقدیم جنگ و درگیری هرگز روش خوبی نبوده است و اگر هر گروهی با جنگ به قدرت برسد این به معنای ادامه درگیری‌ها خواهد بود.


رئیس جمهور ایجاد تفاهم ملی در سوریه را به عنوان راهکار اصلی حل مسائل و مشکلات در این کشور برشمرد و گفت: طرفین درگیر باید درباره اداره کشور با یکدیگر تفاهم کنند و این چیزی است که تنها از طریق انتخابات آزاد محقق می شود زیرا هر اتفاق خوبی که بخواهد در سوریه رخ دهد باید با پایان درگیری ها و شروع گفتگو میان طرفین همراه باشد.


وی تاکید کرد: باید همه کشورهای تاثیرگذار در منطقه تلاش و طرفین درگیر در سوریه را به گفتگو ، تفاهم و پایان خشونت ها دعوت کنند.


رئیس جمهور گفت: غربی ها از شرایط فعلی سوریه خرسندند زیرا این شرایط مقدمه ای برای ایجاد جنگ مذهبی در منطقه است.
 

وی افزود: مستکبران هرگز نمی خواهند هیچ یک از کشورهای مستقل، پیشرفته و قدرتمند باشند و در این جهت در حال تلاش برای گسترش و ایجاد درگیری‌های مذهبی در منطقه هستند البته آنها از این حرکات نیز سودی نخواهند برد و راه خنثی کردن اقدامات آنان تفاهم و گسترش دوستی هاست.


در این دیدار ، یودیودنو، رئیس جمهور اندونزی نیز با قدردانی از حضور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس مجمع دموکراسی بالی ،برگزاری موفق شانزدهمین اجلاس عدم تعهد در ایران را به دکتر احمدی نژاد تبریک گفت و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و اندونزی روابط بسیار مناسب و خوبی با یکدیگر دارند که ما از این جهت بسیار خرسندیم و در جهت گسترش همکاری ها و ارتقاء  مناسبات همه جانبه تلاش خواهیم کرد.


رئیس‌جمهور اندونزی با بیان اینکه جهان امروز از لحاظ سیاسی، اجتماعی و نظامی و نهادهای موجود در عرصه بین الملل،عدالتمند نیست تصریح کرد: امروز ملتها با دنیایی مواجهند که در آن تنها 5 کشور از حق وتو برخوردارند و این هرگز عدالت را به همراه نخواهد داشت.


وی با تاکید بر اینکه باید نظام جدیدی در دنیا شکل بگیرد که حرکت آن به سمت عدالت باشد، گفت: راهکار رسیدن به این نقطه، گسترش همکاری های دوجانبه و بین المللی میان کشور هاست و امیدوارم مسوولان دو کشور ، تمرکز و هدف گذاری مناسبی برای ارتقاء مناسبات میان ایران و اندونزی داشته باشند.


یودیودنو افزود: ظرفیت های زیادی برای توسعه روابط ایران و اندونزی وجود دارد که باید از آنها به نحو احسن استفاده کرد.


رئیس جمهور اندونزی همچنین بر حل مسائل موجود در منطقه با تکیه بر اراده مردم و بدون دخالت بیگانگان تاکید کرد و گفت: موضع اندونزی در قبال مسائل سوریه، پایان هرچه زودتر درگیری ها و تمرکز برای ایجاد روند سیاسی مناسب برای اعمال حقوق مردم است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار