کد خبر:۲۱۴۹۱۱
مسئول فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه شهید بهشتی تهران:

اهدای عضو به عنوان یکی از اولویت‌های مهم کشور مورد توجه مسئولان باشد

مسئول فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: اهدای عضو باید به عنوان یکی از اولویت‌های مهم کشور مورد توجه مسئولان باشد؛ این در حالی است که در این حوزه اهتمام جدی صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، کتایون نجفی‌زاده روز گذشته در هجدهمین گردهمایی انجمن‌های حمایت از بیماران کلیوی سراسر کشور با عنوان «همایش همدلی» که به ‌مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی و به همت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه اهدای عضو باید به عنوان یکی از اولویت‌های مهم کشور مورد توجه مسئولان باشد؛ در حالی که اهتمام جدی در این حوزه نشده است، تصریح کرد: خوشبختانه پس از گذشت 12 سال از اولین اهدای عضو در کشور، در حال حاضر 33 درصد پیوند کلیه از طریق مرگ مغزی انجام می‌شود.

 

وی همه سازمان‌ها و ارگان‌ها را نسبت به فرهنگ‌سازی اهدای عضو بیماران مرگ مغزی مسئول دانست و افزود: باید با اطلاع‌رسانی و تبلیغات درست همه خانواده‌ها به ضرورت اهدای عضو بیماران مرگ مغزی خود آگاه شوند؛ چراکه متاسفانه 25 درصد بیماران در زمان انتظار برای دریافت عضو فوت می‌کنند.

 

این مقام مسئول با ابراز تاسف از عدم وجود سیستم نظارتی بر روی واحدهای استانی، بیان کرد: در حال حاضر برخی از شهرستان‌ها دارای واحد جمع‌آوری اعضا نبوده و به این امر مهم نیز رسیدگی نمی‌شود.

 

نجفی زاده با بیان اینکه در طول سال 2000 پیوند کلیه در کشور انجام می‌شود، افزود: 25 درصد دریافت کلیه در دو سال گذشته از بیماران مرگ مغزی دریافت شده است که در صورت اطلاع‌رسانی بهتر در جامعه قطعا این میزان به بالای 70 درصد خواهد رسید.

 

وی ادامه داد: در صورت بروز مرگ مغزی، تمامی رگ‌های حیاتی خون و اکسیژن‌رسان به مغز فردبسته شده و در نتیجه مغز انسجام و بافت اصلی خود را از دست می‌دهد؛ لذا بیمار مرگ مغزی در حقیقت زنده نبوده و اکسیژن رساندن به بدن وی موجب پمپاژ قلب و حیات سایر اندام‌ها به طول حداکثر دو هفته می‌شود.

 

مسئول فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه شهید بهشتی تهران تصریح کرد: بافت مغز بیمار مرگ مغزی علاوه بر آنکه توان رفع مشکل خود را ندارد، بلکه زمینه مرگ تدریجی سایر اندام‌ها را نیز فراهم می‌کند و از این رو باید خانواده‌ها پیش از آنکه مرگ اعضا فرا رسد، رضایت خود را نسبت به اهدای عضو بیمار اعلام کنند.

 

نجفی زاده اهدای عضو بیماران مرگز مغزی بدون رضایت خانواده آنان را امری غیر ممکن دانست و افزود: خانواده ها نیز باید متوجه باشند که هرگز با هیچ روش درمانی نمی‌توان کمکی به بهبود حال بیمار مرگ مغزی آنان کرد.

 

وی گفت: متاسفانه در برخی از فیلم‌ها زنده شدن بیماران مرگز مغزی را به نمایش می‌گذارند که به این طریق باعث ایجاد امید کاذب در خانواده‌ها و مقاومت بیشتر آنان می‌شود؛ لذا با هماهنگی‌های صورت گرفته با وزارت بهداشت و صدا و سیمای کشور، از این پس پخش و انتشار فیلم‌هایی که به هر نحو ممکن مانع از تشویق خانواده‌ها به اهدای عضو شود، جلوگیری خواهد شد.

 

سید احمد تارا، رئیس بیمارستان مدرس تهران نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: حقوق بیماران خاص در کشور باید تدوین و به مراجع و دستگاه های مربوطه ابلاغ شود و همه مسئولان و نهادها باید موظف به رعایت و اجرای این حقوق شوند؛ چراکه در این صورت شرایط بهتری برای حضور بیماران خاص در جامعه ایجاد می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار