قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران گفت: ایران در تولید علم در جامعه علمی پزشکی دارای رتبه اول منطقه و جزو 16 کشور برتر دنیا محسوب میشود.
محمد مهدی ناصحی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ساری، با اشاره به برگزاری مناسب طرح پزشک خانواده شهری در مازندران تصریح کرد: مازندران سرآمد استانها در اجرای منطقی و صحیح این طرح است.
وی افزود: بر اساس برنامهریزی انجام شده توسط بهداشت و درمان و سازمان های بیمه گر در پایان هر ماه 80 درصد کارکرد پزشکان در طرح پزشک خانواده پرداخت و 20 درصد باقیمانده تا دو ماه آینده واریز میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به اجرای طرح پزشک خانواده روستایی در مازندران طی سال های اخیر اشاره کرد و بیان داشت: ما اولین استانی هستیم که خدمات رایگان روستایی در طرح پزشک خانواده روستایی را ارائه میدهیم.
ناصحی از کاهش مرگ و میر مادران در هنگام تولد فرزند در این استان خبر داد و گفت: این رقم در سال جاری به صفر رسیده و تا کنون هیچ مرگ مادر بارداری در استان گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر خدماترسانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به دورترین نقاط استان نیز رسیده است، افزود: در این رابطه مشکلی در خدماترسانی بهداشت و درمان استان نداریم.
قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به اینکه ایران در تولید علم در جامعه علمی پزشکی دارای رتبه اول منطقه و جزو 16 کشور برتر دنیا محسوب می شود، بیان داشت: در این زمینه بسیاری از کشورها رشد منفی داشتند.
ناصحی به جایگاه و دستاوردهای آموزشی و پژوهشی کشور در دنیا اشاره کرد و گفت: با وجود انواع مشکلات گریبانگیر کشور در حوزههای مختلف آموزشی و پژوهشی، در زمینه تولیدات علمی و پژوهشی چرخه فعالی داشتیم؛ به طوری که بر اساس آخرین گزارشها از لحاظ تولیدات علمی نمایه شده در اسکوپوس در رتبه شانزدهم جهان هستیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه 27 درصد تولیدات علمی خاورمیانه توسط ایران انجام میشود، تصریح کرد: 1.5 درصد تولیدات علمی جهان توسط محققان کشور ما صورت میگیرد که 30 درصد از این میزان محصول پژوهش در علوم پزشکی است.
قائم مقام وزیر بهداشت در مازندران با اشاره به گزارش نشریه نیچر در سال 2012 که در آن ایران در جایگاه نخست منطقه از لحاظ تولید علم قرار دارد، گفت: بر اساس ارزیابی این نشریه اگر تولید علم در ایران به همین روال باشد در سال 2018 رتبه چهارم جهان را به خود اختصاص می دهد.
ناصحی با اشاره به اینکه ایران در سال 2004 سهمی از تولید علم یک درصد جهان نداشت، افزود: با تلاش پژوهشگران و با پیروی از منویات مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد علمی، در حال حاضر یک درصد تولید علم جهان به کشور ایران اختصاص دارد.
وی در پایان توسعه فناوریهای علمی در کنار انواع تولیدات و پژوهشهای علمی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه روز به روز زمینه توسعه علمی در تولیدات فناوریهای نوین و جامعه پزشکی فراهم میشود؛ به طوری که ایران در زمینه تولید داروهای بیوتکنولوژی و سایر فناوریهای دارویی بعد از کشور پیشرفته روسیه رتبه معقولی را در جهان به دست آورده است.