نقی پورفر اظهار داشت: ازدواج از آن مسائلی است که سهل انگاری در آن به نابودی جامعه منجر می شود، پایه ی حفظ دین و ناموس جامعه است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قزوین، نقی پورفر در مراسم دومین تداوم طرح ولایت استانی که روز گذشته در سالن شهدای گمنام دانشگاه امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد گفت: ما قیمت تشکیل خانواده را هنوز درنیافتیم. از نظر دینی ازدواج قیمت نصف دین را دارد، نصف دین جامعه با ازدواج فراهم می شود. چرا به این توجه نمی کنیم؟ نصف اول دین ازدواج سالم است، تمام اعمال عبادی که انجام می دهیم تنها نصف دین را دارد و نیمه ی دیگرش امر مقدس ازدواج است.
وی افزود: ما الان برای عزاداری امام حسین(ع) احساساتی می شویم و ارادت خاصی داریم این ها سر جای خود، ولی نصف دین یک جوان ازدواج است.
نقی پورفر بیان داشت: مقدس ترین معنا در فرهنگ دین ازدواج است و خداوند دستور بسیج ازدواج را در آیه ی 32 سوره ی نور خطاب به جامعه داده است. سرپرستان یک جوان، در درجه اول خانواده، درجه دوم جامعه و متعهدین و سپس مسئولین نظام، امر ازدواج جوانان را سامان دهند.
وی ادامه داد: از فرزند خودمان شروع می شود و به فرزند خودمان ختم نمی شود، در درجه ی بعدی جوانان فامیل، جوانان همشهری و نهایتأ جوانان جامعه.
این سخنران تشریح کرد: شرط سلامت ارتباطات اجتماعی امر تأهل است، خداوند می فرماید: «اگر خدمتکار منزل هم دارید باید او را نیز متأهل نمایید»، یعنی حضور فرد مجرد در جامعه نظام اسلامی ممنوع است، چون فردِ در معرض ازدواج هم آسیب می بیند و هم آسیب می زند.
وی یادآور شد: شرط قبولی اعمال، ازدواج است و باید انقلابی را در این خصوص شکل داد، ابتدا از فرزندان خود شروع کنیم و سپس تشکیلاتی برای سازمان دهی ازدواج فرزندان فامیل ترتیب دهیم.
باید در بخش فرهنگی و اقتصادی ازدواج تلاش شود و در این بین رسالتی بر دوش حوزه و دانشگاه است، که اساتید باید سازوکار شکل گیری خانواده را توضیح دهند.
نقی پورفر تصریح کرد: آثار ازدواج در نگاه اول متوجه خانواده و سپس جامعه است، در واقع امنیت و آسایش جامعه، مستلزم تحقق این امر است. با این هفت خوانی که خانواده ها پیش پای جوانان چیده اند شاهد افزایش تعداد مجردین جامعه هستیم، طبق آمارها در سال 75 تعداد مجردین 7.5 میلیون و در سال 85 این رقم به 14 میلیون نفر افزایش داشته است.
وی تاکید کرد: هیچ واجبی به قدر حفظ ناموس جامعه ارزش ندارد، کسی که دغدغه ی این را نداشته باشد به درد جامعه نمی خورد. آسان گیری امر ازدواج یک امر شرعی است.
وی اظهار داشت: باید ارزش ها را از نو بررسی کنیم، پیامبر عظیم الشأن اسلام می فرمایند: «اگر جوانی برای خواستگاری آمد، که هم اخلاق و هم دینش را قبول دارید و دارای شرایط کافی است او را پس نزنید». کسی که اخلاق و دین را داراست، این فرد غیرت هم دارد، پس نداشتن شغل، دلیلی برای رد کردنش نیست.
این سخنران اضافه کرد: امروزه یکی از مهم ترین جبهه های جنگ ما، جبهه ی اخلاقی و ناموسی است، که دشمن کمر به نابودی ما در این جبهه بسته است، در سایر عرصه ها کم و زیاد تلاش خود را می کنیم ولی در مسائل اخلاقی هنوز ضعف داریم. در مسئله ی ازدواج باید گذشت و ایثار داشته باشیم زیرا ازدواج هم اخلاق را می طلبد و هم اقتصاد، این خانواده ها هستند که باید جوانان را از نظر اقتصادی یاری کنند، شرایط را طوری بسازیم که جوان بتواند کم کم روی پای خود بایستد.
وی ابراز داشت: ازدواج از آن مسائلی است که سهل انگاری در آن به نابودی جامعه منجر می شود، پایه ی حفظ دین ازدواج و حفظ ناموس جامعه است.
این مهمان ویژه دومین تدوام طرح ولایت استان قزوین توصیه کرد: باید در دانشگاه ها «کانون ازدواج» بوجود آید که هنوز انجام نشده است، هم نهاد رهبری موظف است و هم معاونت فرهنگی، که دست به دست هم دهند و این کار را انجام دهند، باید سازوکار همسر یابی متناسب با معیارهای دینی و زیر نظر خانواده ها در دانشگاه ها انجام شود.
وی ابراز داشت: بعد از تشکیل حکومت اسلامی و تسخیر لانه ی جاسوسی آمریکا، انقلاب سوم، انقلاب تشکیل خانواده است، تا دین و ناموس جامعه حفظ شود. ایران کشوری فقیر نیست، مدیریت و جا به جایی امکانات مشکل ازدواج را درست می کند.
نقی پورفر افزود: کسی که در قبال ناموس جان دهد، جزء شهدا محسوب می شود، بالاترین امتحان جامعه ی دینی، امتحان اخلاق و ناموس است. و این در جایی است که ازدواج بالاترین آثار و برکات را در جامعه دارد. قدم اول ازدواج، خانواده ها هستند که باید دید خود را عوض کنند، باید مطالبات ما از هم اخلاقی و شخصیتی باشد.
وی گفت: راه خدا، گردنه هایی دارد و گردنهی راه خدا اینجاست، که هم سرعت می خواهد هم صبر و هم جسارت، یعنی آزاد کردن خود از قید و بندهایی که ما با انتظاراتمان از جوانان، به دست و پای آنها بسته ایم و این طبیعی است که جوانان با این شرایط برای ازدواج اقدام نمی کنند، بدانید آرام، آرام چشم و دل جوان گرفتار می شود، در حالی که راه ها بسته است و این سرانجام خوشی در پیش ندارد.
این سخنران خاطر نشان کرد: بسیاری از کارهای انجام شده با اشتباهات مدیریتی همراه است، باید بودجه ها را درست تقسیم کنیم، در بسیاری از موارد ما هدر رفت انرژی و سرمایه را داریم.
وی در پایان کفت: خانواده هم الگو می خواهد، چه الگویی بهتر از جوان هایی که خیلی ساده زندگیشان را شروع کرده و موفقند، برای حفظ تقوای جوان باید سدها برداشته شود. از دیگر آثار ازدواج اصلاح اخلاق جوان است.
ازدواج رزق مخصوصی از جامعه را می طلبد، جامعه ی دینی رزق و روزی اش با جامعه ی غربی فرق دارد، این ازدواج است که در جامعه ی دینی درهای رحمت خداوند را به روی افراد جامعه باز می کند.