به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ابوالحسن فقیه صبح امروز در مراسم افتتاح سیمیلاتور (شبیه ساز) زلزله در مجموعه فرهنگی آموزش هلال احمر خراسان رضوی گفت: در پیشگیری و آمادگی قبل از وقوع بحران باید مقاوم سازی اماکن و ساختمان ها صورت بگیرد که فقط وظیفه اطلاع رسانی آن به عهده هلال احمر می باشد.
وی ادامه داد: در دولت نهم و دهم تاکنون یک میلیون و 200 خانه مقاوم سازی و بازسازی شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور افزود: هنگام وقوع بحران هرچه تجهیزات آماده باشد، اما تا رسیدن نیروهای امدادی بهترین یاوران کسانی هستند که زودتر از بقیه در آن حادثه نجات پیدا کرده اند.
فقیه تصریح کرد: اگر همه مردم آموزش های امدادی و خودامدادی را فراگرفته باشند می توان از خسارات بیشتر در هنگام وقوع آن حادثه و صانحه جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: در بحث آموزش کارهای زیادی صورت گرفته و در بحث تخصصی آموزش، تاکنون یک مرکز آموزش عالی با 150 دانشجو تاسیس شده بود که در حال حاضر این رقم به 10 هزار دانشجو رسیده است.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور یادآور شد: 32 شعبه مرکز آموزش عالی در سال گذشته در کشور افتتاح شده که دو مرکز در استان خراسان رضوی قرار دارد و پس از بهمن ماه سال جاری، رقم دانشجویان این مرکز به بیش از 15 هزار نفر خواهد رسید.
وی اضافه کرد: در این مرکز دانشجویان در دو مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل بوده که از ترم آینده در مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشجو پذیرفته می شود.
فقیه تاکید کرد: پنج مرکز آموزش تخصصی در کشور ایجاد شده و برگزاری برنامه های متعدد آموزشی در سازمان های مختلف و اردوها جهت آموزش بهتر در دستور کار است.
وی افزود: ما معتقدیم که همه مردم باید آموزش های خودامدادی را فرا بگیرند و به همین منظور برنامه آموزش در استان مازندران برنامه ریزی شده که با همکاری استانداری، همه مردم این استان آموزش ها را فرابگیرند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور بیان داشت: تاکنون مربی های زیادی آموزش دیده اند و با ایجاد مراکز علمی کاربردی و تخصصی زیرساخت های خوبی در زمینه آموزش ایجاد شده تا بتوانیم طرح آموزش همگانی در سراسر کشور را پیاده کنیم.
وی ادامه داد: زنگ زلزله که در سراسر کشور نواخته می شود کار بسیار خوبی است که بصورت فرضی بوده و تاثیر آن نسبی می باشد، اما افتتاح سیمیلاتور در خراسان رضوی کاری تجربی است.
فقیه خاطرنشان کرد: در سیمیلاتور وقتی کسی با زلزله 7 ریشتری مواجه شده و آن را تجربه کند ،آموزش های را که دیده بکار برده و این موضوع ملکه ذهن وی می شود.
وی اضافه کرد: این شبیه ساز برای دانشآموزان بصورت ویژه مؤثر است، چون زلزله را حس کرده و آموزش های خود را بکار می برند. پس می توانند هم خودشان را نجات داده و هم آموزش هایی را به خانواده های خود ارائه کند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور تاکید کرد: با این سیمیلاتور یا شبیه ساز زلزله، آموزش ها علمی، عینی، ملموس و کاربردیتر می شود.