نماینده سابق مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی از حذف برخی رشتههای علوم انسانی در دانشگاهها انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی کواکبیان در روز دوم نشست تخصصی «نقش وحدت حوزه و دانشگاه در تحول و تعالی علوم انسانی» که صبح امروز در پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار شد، با ابراز تاسف از اینکه در طول 30 سال گذشته اقدامات اصولی و عملی در زمینه وحدت این دو نهاد انجام نشده، گفت: امروز بیشترین تاکید وحدت حوزه و دانشگاه روی علوم انسانی است؛ چرا که نگرشها به این حوزه بسیار متکثر بوده و تاثیرگذار است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی به ارائه راهکارهایی برای وحدت بیشتر حوزه و دانشگاه پرداخت و تصریح کرد: برای مثال اگر روشهای مباحثه حوزههای علمیه، اخلاق و معنویت حاکم بر این فضا، جدیت در پیگیری دروس و بحثها و تلاش علمی طلاب به دانشگاهها منتقل شود، میتواند خدمت حوزه به دانشگاه در بحث وحدت باشد.
وی ادامه همچنین در خصوص به روز بودن دانش در دانشگاهها، گفت: استفاده از ابزار نوین در سیستم آموزشی، استفاده از امکانات آموزشی بهتر که در دانشگاهها بیشتر شاهد هستیم نیز میتواند به حوزههای علمیه منتقل شده و باعث تجلی وحدت حوزه و دانشگاه در صورت ظاهر باشند.
کواکبیان در ادامه به برخی اشکالات موجود در علوم انسانی فعلی که در دانشگاهها تدریس میشود، اشاره کرد و افزود: بسیاری از علوم انسانی حقیقتا به روز نیستند و گاه میبینیم درسهایی از 30 سال گذشته تا به امروز هیچ تغییری نیافتهاند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: دومین مسئله خلاق نبودن گروهی از این رشتههاست؛ اینکه نتوانستهاند با فرهنگ و آداب و رسوم خودمان بومی شوند و آخرین اشکال وارده ناکارآمدن بودن بسیاری از رشتههای علوم انسانی است؛ چرا که این علوم باید بتوانند به بخشی از نیازهای فرد در اجتماع پاسخ دهند و این نیازها را مرتفع سازند که در عمل چنین نیست.
وی بر نقش سه دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه مفید قم و موسسه امام خمینی(ره) در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه تاکید کرد و افزود: این سه دانشگاه میتوانند الگو و پایلوت خوبی در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه باشند و میتوان امیدوار بود که این سه دانشگاه روشهای عملی و کارآمدی را در اسلامی کردن دانشگاهها و وحدت هر چه بیشتر این دو نهاد ارائه دهند.
کواکبیان در پایان خاطرنشان کرد: اگر خروجی این همایشها و نشستها حرفهای نوآورانه و پیشنهادهایی برای تصمیمگیری مسئولان ذیربط داشته باشد، میتوان به نزدیک شدن به هدف وحدت حوزه و دانشگاه امیدوار بود.