معاون سیاسی- امنیتی استانداری خراسان رضوی بر رعایت بهداشت در کاروانهای زائرین پیاده تاکید کرد و گفت: علاوه بر تیم پزشکی و آمبولانس وجود رابط بهداشت در کاروانها ضروری است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد غفاری روز گذشته در کارگروه سلامت و امنیت غذایی خراسان رضوی که با حضور مسئولان این استان جهت بررسی وضعیت تامین مواد غذایی در استان در ساختمان استانداری خراسان رضوی تشکیل شد، با اشاره به میزان خسارت تب کریمه کنگو در استان تصریح کرد: طبق آمار موجود تلفات جانی بر اثر این بیماری دونفر در اوایل امسال بوده است و از میان نزدیک به 70 نفری که موراد مشکوک به حساب میآمدند، 17 نفر به این بیماری مبتلا شدند.
وی بر لزوم ایجاد تغییرات بهداشتی در کشتارگاه های خراسان رضوی تاکید کرد و افزود: کشتارگاههای استان به صورت سرزده بررسی خواهند شد و پس از مستندسازی و وجود مغایرت با قوانین فرماندار آن شهر مورد توبیخ قرار گرفته و کشتارگاه مذکور بسته خواهد شد.
معاون سیاسی- امنیتی استانداری خراسان رضوی با اظهار نارضایتی از برخی از روزنامه هایی که کشتارهای غیرقانونی را در نیازمندی های خود درج می کنند، بیان داشت: چنین روزنامه هایی نباید از وضعیت تب کریمه کنگو در استان انتقاد کنند و با توجه به مصوبات قبلی این کارگروه این کار تخلف از قوانین محسوب شده و از آنها شکایت خواهد شد.
غفاری وجود تیم پزشکی و آمبولانس در کاروان ها را لازم دانست و گفت: علاوه بر تیم پزشکی و آمبولانس وجود رابط بهداشت در کاروان ها لازم است، که آموزش های بهداشتی لازم دیده باشد و برای آنها کارت صادر شده که یکی از وظایف آنها بررسی محل های اسکان از نظر بهداشتی قبل از حرکت و توجه تاریخ انقضای موادغذایی اهدایی است.
وی از ابلاغ اعلامیه ای به مساجد و هیئت های استان توسط فرمانداری ها و دستگاه های اجرایی شهرستان ها در روزهای آتی خبر داد و گفت: شرایط طبخ، توزیع و صرف غذا توسط رابطین بهداشت باید کنترل شود.
حسن موحدیان، فرماندار مشهد در ادامه این کارگروه از وضعیت کشتار دام در عید قربان امسال اظهار رضایت کرد و گفت: در عید قربان امسال 92 درصد کشتارها به صورت رسمی و در کشتارگاه مشهد انجام شد و این کشتارگاه توانایی دارد تا دام را به همان صورت که نذر شده است، ذبح کرده، تکه کند و درب خانه تحویل دهد.
وی با اشاره به جلوگیری از ذبح دام در خیابان ها توسط هیئات مذهبی بیان داشت: امسال خوشبختانه توانستیم وضعیت کشتار دام توسط هیئات را بهبود ببخشیم و این بار باید در مردم اصلاح شود که اصل نذر با تنها ریختن مقداری خون متفاوت است.
لازم به ذکر است، تشکیل پنج کمیته به عنوان زیر مجموعه های این کارگروه در استان خراسان رضوی برای جلسه آینده با عناوین؛ ایمنی در برابر سالک، سلامت و سبک زندگی، HIV/AIDS ، کنترل و کاهش دسترسی به دخانیات و سلامت سالمندان در دستور کار قرار گرفت.