عبداله سیوانی زاد در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ارومیه، گفت: حماسه 9 دی بغض فروخفته 8 ماهه ملت ایران بود و این حرکت ثابت کرد هر جا اعتقادات و افکار ملت مسلمان به سخره گرفته شود مردم کوتاه نخواهند آمد.
وی افزود: حماسه 9 دی باید از حیث ماهیت، وجه تمایز آن نسبت به سایر حوادث بعد از انقلاب و پیام هایی که در پی داشت مورد بررسی قرار گیرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ارومیه با اشاره به ماهیت ها و علل پیدایش حماسه 9 دی تصریح کرد: این حماسه نه اتفاق و نه رویداد بود بلکه انقلابی از جنس خود انقلاب اسلامی بود و در واقع از حماسه 9 دی سال 88 باید به عنوان فرزند خلف 22 بهمن 57 یاد کرد.
سیوانی زاد بعد از انتخابات سال 88، چند هزار نفر با اعتراضاتی چنگ به صورت انقلاب انداختند و در روز قدس سال 88 اشعاری چون «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» سردادند اما مردم صبوری کردند، در روز 13 آبان و 16 آذر باز همین تعداد قلیل اشعار و اعمالی علیه نظام مرتکب شدند و باز ملت فرصت دادند تا از اعمال ناشایست خود توبه کنند.
وی ادامه داد: اما حمله به عزاداران حسینی و آتش زدن پرچم ابا عبدالله الحسین (ع) و هتک حرمت به عکس امام راحل (ره) خشم ملت را برافروخت و مردم در یک حرکت کاملا خودجوش حساب خود را با فتنه گران تصویه کردند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد ارومیه گستردگی حضور مردم، حضور جوانان نسل سوم و چهارم انقلاب، گستره و تنوع حضور و خودجوش بودن این حماسه را وجه تمایز 9 دی 88 نسبت به سایر حوادث بعد از انقلاب دانست.
سیوانی زاد تصریح کرد: این حماسه پیام های مختلفی را در پی داشت از جمله این که مردم خطاب به کشورهای مداخله گر که دنبال کودتای مخملی در ایران بودند اعلام کرد که اجازه دخالت در سرنوشتشان را نمی دهد، وجه دیگر این پیام خطاب به سران فتنه و خواص دو پهلو بود و ملت نشان دادند که هر حرکتی که با اندیشه های رهبر معظم انقلاب فاصله داشته باشد محکوم به فناست.
وی گفت: اما پیام دیگر این حماسه خطاب به امام و شهدا بود که ملت با حضور بی نظیر خود بیعت تاریخی با ولایت فقیه را در تاریخ ایران رقم زد.