به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از واشنگتن پست، حامد کرزای، رئیس جمهور افغانستان، با انبوهی از شکایات از آمریکایی ها در راه واشنگتن است.
وی در حالی به زودی به واشنگتن و دیدار مقامات آمریکایی می رود که در اظهارات رسانه ای و سخنرانی های عمومی خود بارها در خصوص مشکلات ایجاد شده در کشورش بعد از حمله آمریکا صحبت های شکایت آمیزی کرده است.
تلاش ها برای کاهش حضور آمریکا در افغانستان و چشم انداز ارائه شده از سوی کاخ سفید به کابل نیز نتوانسته است از اظهارات اعتراض آمیز کرزای و دیگر مقامات افغان نسبت به کاخ سفید کم کند.
در حال حاضر دولت افغانستان تنها در قبال دریافت امتیازاتی از آمریکا حاضر به پذیرش طرح توافق امنیتی طولانی مدت با ایالات متحده است.
مقامات افغان معتقدند که خسارات و دشواری های ناشی از جنگ افغانستان بدون خواسته افغان ها بر آنان تحمیل شده است و بنابراین باید از سوی جنگ سالاران در افغانستان که برای مقاصد خود پول های کلانی در جنگ افغانستان خرج کرده اند، جبران شود.
یکی از خواسته های دولت افغانستان در این راستا تحویل کامل زندان نظامی پروان به دولت افغانستان است که پیش از این، این اقدام از سوی آمریکایی ها صورت گرفته اما دوباره لغو شده است.
حامد کرزای همچنین خواستار حمایت از ارتش کشورش برای ایجاد یک نیروی هوایی قوی است تا بدین طریق ارتش افغانستان خود بتواند بر علیه گروه های القاعده عملیات های هوایی انجام داده و به بمباران های آمریکایی ها بر مناطق مختلف این کشور پایان دهد.
افغان ها همچنین خواستار بازگرداندن امنیت به افغانستان هستند که با وجود هزینه های میلیاردی آمریکا و ناتو اکنون ناامنی در این کشور میراث حضور یک دهه ای نظامیان غربی در آن است.
بدین طریق به نظر می رسد با وجود این خواسته ها و شکایت افغان ها از آمریکا، ممکن است کرزای امضای توافق نامه استراتژیک امنیتی میان کابل و واشنگتن را رد کند.
در صورتی که آمریکایی ها بخواهند شرایط خود برای حضورشان بعد از سال 2014 میلادی در افغانستان و یا درخواست برای شفافیت دولت افغانستان با کاخ سفید را به کرزای تحمیل کنند، ناچارند کمک 16 میلیارد دلاری را که در کنفرانس بین المللی اهداکنندگان کمک به افغانستان در توکیو و در سال گذشته به تصویب رسیده است، در اختیار کابل بگذارند.