رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: نقدینگی در کل اقتصاد بالاست و آثار تورمی به جا گذاشته است اما در تولید کمبود نقدینگی داریم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد نهاوندیان امروز در هجدهمین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: به دنبال شوک ارزی اخیر که به اقتصاد کشور وارد شد یکی از مشکلات جدی در ارتباط با معاملات ارزی بحث اعتماد در بازار بود این در حالی است که اعتماد میان مشتریان و بانکها، بانکها و بانک مرکزی، طرفهای خارجی و مشتریان از میان رفته است.
وی در ادامه افزود: این شکافها، رانتها و خسارتهای قابل توجهی را ایجاد کرد و طبعا در صورت عدم رعایت حقوق فعالان اقتصادی توسط دولت این شکافها افزایش خواهد یافت.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه افزود: در سه جلسه اخیر شورای پول و اعتبار این بحث به جدیت مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد همه مشکلات در این خصوص ارزیابی گردد.
نهاوندیان گفت: وظیفه جدی ما در اتاق بازرگانی ایران حراست از اعتبار فعالان اقتصادی و کل اقتصاد است و نباید اجازه دهیم که این اعتبارها که در طول پنج - شش دهه ایجاد شده به سبب شوک اخیر خسارتهای جبرانناپذیر ببینند.
وی ادامه داد: بانک مرکزی عهدهدار سیاستهای ارزی کشور است و باید این مسئولیت خود را ایفا کند و با خارج کردن امور از فرآیند قانونی نمیتوان توقع آرامش داشت.
رئیس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: معاملات را باید محترم شمرد و اگر کسی ال سی باز کرده و همه اعتبارش را پرداخته باید حقوق او رعایت شود.
نهاوندیان ادامه داد: باید همه تعهدات پرداخت گردد و بانک مرکزی نیز به تعهداتش پایبند باشد تا به فعالان اقتصادی صدمه وارد نشود.
وی در خصوص حمایت از تولید گفت: بحث تولید به صورت جدی مورد رصد اتاقهای استانها قرار گرفته است و اگر واقعبینانه نگاه کنیم باید گفت وضع حوزههای تولیدی ما خوب نیست.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: به عنوان مثال در قم به دلیل نابهسامانیهای قیمتی دامداران اقدام به کشتار گاوهای شیرده کردند که این خسارات طولانیمدت را به اقتصاد ما تحمیل میکند.
نهاوندیان ادامه داد: با توجه به اینکه در سال تولید ملی هستیم باید همه نهادها گزارشی از عملکرد خود در خصوص تولید ملی در 10 ماه نخست سال جاری ارائه دهند تا مشخص شود برای ارتقای تولید داخلی چه کردهایم.
وی ادامه داد: در مجلس نیز طرح حمایت از تولید ملی تهیه شده ولی هنوز به صحن نیامده تا مورد تصمیمگیری قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران در خصوص تورم گفت: بخشی از گرانیها به عوامل ناگزیر بر میگردند که شاید در کوتاهمدت نشود کاری کرد اما باید از عوامل ارادی تورم اجتناب کرد.
نهاوندیان ادامه داد: همان طور که به واحد تولیدی میگوییم قیمتها را افزایش ندهد خودمان هم باید از گران کردن ارادی اجتناب کنیم.
وی ادامه داد: بحث گرانسازی مجدد سوخت بسیار جدی است این در حالی است که با اصل طرح هدفمندی یارانهها هیچ کس مخالف نیست اما برای اجرای مرحله دوم نیاز به ارزیابی آثار مرحله اول هدفمندی یارانهها داریم و الان زمان مناسبی برای اجرای مرحله دوم نیست.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: نمیشود در یک بخش از اقتصاد تصمیمی گرفت و در دیگر حوزهها اقدامات لازم را انجام نداد.
نهاوندیان گفت: در مرحله اول هدفمندی یارانهها 30 درصد یارانه بخش تولید پرداخت نشد که آسیب سنگینی به بخش تولید وارد کرد.
وی خاطرنشان کرد: نقدینگی در کل اقتصاد بالا است و آثار تورمی به جا گذاشته اما در تولید کمبود نقدینگی داریم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: شوکدرمانی میتواند هزینه هنگفتی برای اقتصاد ما داشته باشد.
نهاوندیان در پایان گفت: بدهیهای دولت به پیمانکاران و تولیدکنندگان شرایط ناگواری را برای آنها ایجاد کرده و دولت میتواند از روشهایی مانند تهاتر بخشی از این مشکلات را حل کند.