به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کوروش شجاعی امروز در اختتامیه جشنواره «تجلی وقف و بقاع متبرکه در رسانه» در تالار نور اداره کل اوقاف استان خراسان رضوی، با انتقاد به نحوه رسیدگی به مسئله وقف در کشور بیان داشت: هر کس در وقف قدم می گذارد نیت الهی دارد، اما نتیجه آن برای مردم است؛ این در حالی است که عدم آگاهی مردم باعث بروز مشکل و استفاده ناصحیح از این اموال می شود.
وی تعامل اداره اوقاف با مجلس، دولت و رسانه ها را نامطلوب دانست و خاطرنشان کرد: چقدر از برنامه های تلویزیون صرف پرداختن به مسائل بی اهمیت می شود؟ چرا برنامه ای برای ترویج وقف در جامعه تولید نمی شود؟
مدیرمسئول روزنامه خراسان با اشاره به لزوم برنامه ریزی اصولی در جهت ترویج و بسط فرهنگ وقف گفت: آموزش و پرورش با داشتن 18 میلیون دانش آموز که 12سال از بهترین سال های عمر آنها در اختیار این مجموعه قرار دارد، چقدر در زمینه آشناسازی آنها به این امر الهی فعالیت انجام داده است.
شجاعی آشنایی با وقف را مهم دانست و تاکید کرد: اگر یک نظر سنجی در دانشگاه ها انجام شود، درمی یابیم که چند درصد از آنها در این مسئله اطلاعات کافی دارند؟
وی حوزه های علمیه را در احیای سنت نبوی وقف موثر دانست و افزود: اما در این عرصه کار شایسته ای انجام نگرفته و به مولفه های آن دقت کافی نشده است.
مدیرمسئول روزنامه خراسان با بیان اهمیت اطلاع رسانی در حوزه وقف به جامعه خاطرنشان کرد: باید جامعه به این باور و اقناع برسد که وقف یکی از نیازهای اصلی بوده، هست و خواهد بود.
شجاعی با تاکید بر ضرورت ایجاد اتاق فکر در حوزه وقف بیان داشت: باید در این اتاق فکر پیام های اقناعی اثرگذار در جامعه مورد مهندسی قرار بگیرد و این مسئله را به سطحی برساند که اثرگذاری دائم داشته باشد و تنها به کارهای تبلیغاتی که اثری جز برانگیختن موقت احساسات مردم، فایده دیگری ندارد، اکتفا نشود.
وی وظیفه نظام اسلامی را به اوج رساندن مولفه های اسلام دانست و یادآور شد: وقف در این نظام باید احیا و ترویج شود، البته این سوال وجود دارد که «آیا وقف بعد از انقلاب به این اوج رسیده است؟»
مدیرمسئول روزنامه خراسان با اشاره به ایجاد دیگرخواهی به عنوان آثار وقف در جامعه گفت: وقف عاطفه جمعی را تقویت می کند، ولی در این حوزه اطلاع کافی به مردم داده نشده و هنوز همه مسائل معرفتی وقف مورد بازخوانی قرار نگرفته و این مسئله به گونه ای است که برخی از مردم اطلاع صحیحی از مسئله اداره موقوفات در جامعه ندارند که این مسئله نیاز به اقناع افکار عمومی جامعه را افزایش می دهد.
شجاعی ساخت 100هزار کلاس به مدد واقفان و خیران مدرسه ساز را نشانگر سطح بالای آگاهی این افراد دانست و خاطرنشان کرد: این مسئله نشان می دهد که جامعه به این نتیجه رسیده که تنها نیاز کشور مسجد و حسینیه نیست و وجود مدرسه و درمانگاه نیز اهمیت بالایی دارد؛ امید است به سطحی از آگاهی برسیم که دیگر نیازی به احداث مسجد و حسینیه نیز وجود نداشته باشد.
وی با بیان گستردگی حوزه وقف بیان داشت: این ذهنیت در جامعه وجود دارد که وقف مربوط به مسائل کلان مالی است، اما مسئله ای که امروزه مطرح می شود، وقف های خرد است و این بدان معناست که فرد می تواند حتی هزار تومان وقف کند و نیاز به مبالغ کلان نیست؛ همچنین باید دانست که وقف کار خیر مدام و ابدی است و جایگاه بالاتری از صدقه دارد.
وجود کمیته امداد بعد از 33 سال از انقلاب نشانگر بیتوجهی به مسئله وقف است
مدیرمسئول روزنامه خراسان با انتقاد از بی توجهی به مسئله وقف در کشور گفت: اگر در جمهوری اسلامی ایران دستور الهی وقف به اوج رسیده بود، دیگر نیازی به کمیته امداد نبود.
شجاعی ثبت بین المللی وقف به عنوان یکی از دستورات اسلام را لازم دانست و گفت: به چه دلیل در کشور پس از گذشت 34 سال از انقلاب هنوز کمیته امداد وجود دارد؟ این مسئله بیانگر بی توجهی به این امر الهی است.