کد خبر:۲۲۴۸۲۶

جلسه «خانه خوبان» در موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد

جلسه «خانه خوبان» شب گذشته با سخنرانی احمدی، متخصص روانشناسی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، احمدی شب گذشته در مراسم خانه خوبان که به همت موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به اهمیت دوره نوجوانی و شیوه برخورد والدین با نوجوانان در این دوره تصریح کرد:  این دوره پرفراز و نشیب است و شاید به لحاظ تحقق رفتاری بتوان این دوره را مهم ترین دوره ارزیابی کرد.
 
وی با بیان اینکه دامنه سن نوجوانی از 11 تا 19 سالگی و به عبارتی دیگر از راهنمایی تا پیش دانشگاهی است، بیان کرد: اگر بخواهیم توصیفات اجمالی والدین از دوره نوجوانی را بیان کنیم باید به عصبانیت، درگیری، حرف گوش نکردن، بی نظمی و نزدیکی به دوستان اشاره کنیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه فرزند تا دوره ابتدایی حرف شنوی دارد، ولی بعد از آن سرکش و طغیانگر می شود، بیان کرد: البته این ویژگی نشان از این دارد که بچه سالم است؛ در غیر از این صورت احتمال بیماری خطرناک وجود دارد، این حالت یک خوبی دارد و آن هم تلنگر به بزرگترها در شیوه نگرش نسبت به فرزند است.

 

احمدی ضمن اشاره به اینکه والدین و بخصوص مادر ها در برابر بزرگ شدن فرزندان مقاومت می کنند، اظهار داشت: تنها یکی از ابعاد بلوغ، بلوغ جسمی و جنسی است که البته کم اهمیت هم نیست.

 

وی راه مدیریت تغییرات در دوره نوجوانی را شناخت آنها دانست و خاطرنشان کرد: ترشح هورمون های مختلف سبب این تغییرات می شود و به آنها سرعت می بخشد تا جایی که یکی از روانشناسان گفته نوجوانی دوره شلوارهای کوتاه و تنگ است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه  تغییرات روانی این دوره را بسیار بیشتر از تغییرات جسمی برشمرد و بیان کرد: نوجوانی تغییرات در سطح عواطف و شناخت است و باعث آمادگی جهت حضور در اجتماع و بزرگسالان می شود، این دوره مثل پلی بین کودکی و بزرگسالی است و نباید با فرزند همانند کودکی برخورد کرد.

 

احمدی تنبیه و تشویق را در دوره کودکی و نوجوانی متفاوت برشمرد و گفت: اگر در کودکی بچه با گرفتن نمره مطلوب توقع آشکار شدن آن و تشویق را داشت در نوجوانی در تاریکی نماز می خواند تا کسی متوجه نشود، این تغییر در رفتار فرزند است و نباید مثل دوران کودکی تشویق شود.

 

وی کسانی که فرزند ابتدایی دارند را به پیشواز رفتن برای نوجوانی دعوت کرد و افزود: با ایجاد تغییرات شناختی ساختمان هوش بچه کامل می گردد و برای همین است که می بینیم اگر در گذشته بچه به راحتی فریب می خورد در نوجوانی نمی توان او را فریب داد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه بچه را پیش از شکل گیری آینه تمام نمای خدا دانست که تمام اعمالش الهی تنظیم می شود و تاکید کرد: با شکل گیری خود آگاهی برای فرزند، دیگر برای خود سوم شخص در نظر نمی گیرد و من را برای خود می سازد، این خود آگاهی در بلوغ شدت می یابد تا جایی که نسبت به دیگران و اطراف خود بی توجه می شود. 
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار