آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۶۸۱۹
امام جمعه زنجان:

امام خمینی(ره) فرضیه جهان دو قطبی را در هم شکست

امام جمعه زنجان گفت: جهان دو قطبی در میان اندیشمندان سیاسی و اجتماعی یک تفکر غالب بود و آنان بر این باور بودند که هیچ جنبش اجتماعی در جهان بدون حمایت این دو قطب، امکان حیات سیاسی و شکل‌گیری ندارد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، آیت الله علی خاتمی شب گذشته در مراسم جشن پیروزی انقلاب اسلامی ایران در جمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد زنجان تصریح کرد: انقلاب اسلامی نظم نوینی در جهان ایجاد کرد و توازن مرسوم قدرت‌های شرق و غرب را برهم زد.

 

وی ادامه داد: تفکر غالب در دنیای شرق و غرب بر این اصل استوار بود که امکان حیات سیاسی برای هیچ کشوری و هیچ جنبشی بدون حمایت شرق و غرب وجود ندارد و امکان پذیر نیست، در واقع امام خمینی(ره) تفکر عدم امکان حیات سیاسی بدون شرق و غرب را باطل کرد.

 

امام جمعه زنجان با تحلیل تاریخی شکل‌گیری انقلاب اسلامی افزود: تقریبا 120 سال پیش دنیا به دو بلوک غرب و شرق تقسیم شده بود، در راس بلوک غرب تفکر کاپیتالیستی و نظام سرمایه‌داری آمریکا و در راس بلوک شرق تفکر سوسیالیستی اتحاد جماهیر شوروی قرار داشت.

 

خاتمی با بیان اینکه روند شکل گیری و استمرار این دو نظام حاکم بر جهان تابع مسائلی بود که می توان سه مرحله مهم یعنی جنگ، تقسیم و تثبیت را برشمرد بیان کرد: در مرحله سوم دو قطب قدرت در جهان به حفظ مواضعشان در دنیا تاکید داشتند و سعی می‌کردند کشورهای تحت سلطه خود را از جوانب مختلف مورد حمایت قرار دهند و عموما ما با این مرحله بیشتر شناخت و آشنایی داریم.

 

وی در بیان ویژگی‌های انقلاب اسلامی ایران بیان کرد: شکل‌گیری انقلاب اسلامی و نهضت اسلامی در ایران با این طرز تلقی امری محال به حساب می آمد، امام خمینی (ره) با تکیه بر آموزه های دینی و اسلامی بر تفکر رایج وابستگی جنبش ها و خیزش ها به شرق و غرب خط بطلان کشید و بنیان‌های نظام جمهوری اسلامی را با الگو گرفتن از راه و روش پیامبر و امیر مومنان علی ( ع) و ائمه معصومین  پایه‌گذاری کردند.

 

امام جمعه زنجان ادامه داد: ویژگی دوم انقلاب اسلامی ایران ورود مذهب و دین در عرصه اجرایی و حاکمیتی بود، در دنیا بیش از هفتاد سال تفکر جدایی دین از مذهب مطرح شده بود و دین را عامل عقب ماندگی جوامع می دانستند و بر این باور بودند نباید دین وارد عرصه اجرا و حاکمیت شود؛ ولی امام با تاسی از اندیشه اسلامی و مذهبی، حکومتی دینی با ساختارهای نوین در عصر حاضر بنیان کرد بدون آنکه بر تفکر دوبلوک رایج شرق و غرب وابستگی داشته باشد.

 

خاتمی به اثرات انقلاب اسلامی بر دنیای سلطه اشاره کرد و گفت: آثار انقلاب اسلامی در شرایط امروز به چاچوب مرزهای ایران محدود نیست، پیام انقلاب اسلامی از مرزهای دور به گوش می‌رسد، پیام امام خمینی ( ره ) از آمریکا به گوش می رسد و صدای انقلاب اسلامی مرزهای دنیا را درنوردیده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موفقیت‌های نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت : در طول 34 سال گذشته بیشترین موفقیت‌ها و پیروزی‌های کسب شده در نظام اسلامی مربوط به عرصه علمی کشور است.

 

نماینده ولی‌فقیه در استان زنجان بیان کرد: تا 10 سال گذشته فقط چهار شرکت در زمینه دانش بیوتکنولوژی فعالیت می‌کردند؛ این در حالی است که هم‌اکنون 260 شرکت در اقصی نقاط کشور به پژوهش در این عرصه مشغول هستند.

 

خاتمی گفت: بر اساس اطلاعات منتشر شده از ISI تعداد مقالات علمی تولید شده در ایران به 18 هزار و 600 عنوان در سال 2010 می رسید و این آمار در سال 2011 به 33 هزار مقاله افزایش یافته است.

 

وی خاطرنشان کرد: عرصه علمی کشور با سرعتی که رهبری انتظار داشتند به پیش می‌رود و همه دانشمندان کشور در تلاش برای دستیابی به آخرین فناوری های روز جهان هستند.

 

امام جمعه زنجان افزود: همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب فرمود: با سرعتی که جهان رو به پیشرفت و توسعه حرکت می‌کند، نمی‌توان به آخرین فناوری‌های روز دست یافت و طی سریع این مسیر نیازمند یافتن راه میانبر است.

 

خاتمی به رشد مراکز علمی تحصیلات تکمیلی در این استان و سطح کشور اشاره کرد و تداوم علمی رشته های مختلف را منوط به توسعه سطح کارشناسی ارشد، دکترا و بالاتر از این مقاطع برشمرد و گفت: شیشه عمرتدوام علمی دوره های تکمیلی است.

 

وی افزود: تعداد کل قبول شدگان دانشگاه‌های کشور پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در مجموع به 92 هزار نفر می‌رسید؛ این در حالی است که امروز تعداد کل دانشجویان حاضر در شهر زنجان به بیش از 75 هزار نفر می رسد.

 

امام جمعه زنجان با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب حداقل سواد مورد نیاز برای سمت های مختلف در جامعه ششم ابتدایی بود، اتمام دوره کارشناسی را در عصر حاضر غیر قابل قبول برای بسیاری از جوانان در نظام اسلامی عنوان کرد.

 

علیرضا فیروز‌فر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در بخش دیگری از این مراسم  با اشاره به ویژگی‌های منحصر به فرد انقلاب اسلامی ایران گفت: اولین ویژگی انقلاب اسلامی الهی بودن این نظام است، نعمت ولایت فقیه بزرگترین نعمت الهی حاکم بر جامعه است و همه ما باید قدر و منزلت این نعمت الهی و بزرگ را بدانیم.

 

وی افزود : با عنایت به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری ویژگی و خصیصه دیگر نظام جمهوری اسلامی از ابتدای شکل گیری تا کنون مردمی بودن و با مردم بودن آن است، انقلاب‌های مهم و گاها بزرگی در جهان اتفاق افتاده است و نقش مردم بعد از چند سال کم رنگ و سمبلیک باقی مانده است.

 

دبیر هیئت امنای واحد‌های دانشگاه آزاد استان زنجان، حاکمیت و استقرار نظامات قانونی بر کشور را از برکات و دستاورد های انقلاب اسلامی برشمرد و گفت : نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر مطالبه دینی و عمومی ملت ایران جایگزین یک نظام سلطه گر ، مستبد و فردگرا شد.

 

فیروزفر خاطرنشان کرد : انتقال ارزش‌های دینی و اسلامی از یک نسل به نسل دیگر شاخصه نظام اسلامی است و گواه این مدعا وجود جوانان ارزشمند و والایی چون احمدی‌روشن است؛ گرچه ایشان انقلاب اسلامی را ندیده بودند؛ ولی با تمام وجود انقلاب اسلامی و رسالت خطیر آن را درک کرده بودند.

 

لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از فرزندان ممتاز اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد که افتخار عضویت در خانواده ایثارگران انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس را داشتند تجلیل به عمل آمد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار