به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن علی نوری صبح امروز در استانداری خراسان رضوی با اشاره به برخی آمار و اطلاعات در خصوص انتخابات پیش رو در سال آینده و برنامههای آموزشی ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: سلسله همایش های منطقه ای برای ارائه برخی آموزش ها از جمله تبیین قوانین انتخابات در مناطق مختلف کشور و همچنین همایشی در خراسان رضوی با حضور 150 نفر از فرمانداران و بخشداران استان در حال برگزاری است.
وی بیان داشت: اغلب محور های این همایش ها آشنایی با قوانین انتخابات پیش رو که البته تغییراتی در آن صورت گرفته است، می باشد.
مدیر کل ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: همزمانی دو انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاست جمهوری، تفکیک در دستگاه های نظارتی و نوع و جنس این دو انتخابات می طلبد که ما وقت بیشتری را برای تبیین قوانین انتخابات بگذاریم تا زمینه مشارکت مردم بیشتر فراهم شود.
نوری با اشاره به برنامههای دیگر ستاد انتخابات گفت: پیش بینی ما این است که تا پایان اسفندماه بتوانیم 15 همایش منطقه ای را برای آموزش بخشداران و فرمانداران به اتمام برسانیم، البته با شروع سال 92 و آغاز فعالیت ستادها، بحث آموزش هیئتهای اجرایی و مسئولیتهای قانونی داوطلبان تایید صلاحیت شده و آموزش آحاد مردم را در دستور کار قرار خواهیم داد.
وی در ادامه افزود: ما تاکنون بحث تربیت مربیان آموزشی را در دستور کار داشته ایم، چراکه حضور کارشناسان و مربیان کاردان که آگاهی و آشنایی با یارانه و علوم فنی داشته باشند، میتوانند به ما در برگزاری انتخابات کمک بیشتری کند.
مدیر کل ستاد انتخابات کشور گفت: در اسفندماه این آموزشها تکمیل خواهد شد و نهایتا هر مربی چهار فرمانداری و بخشداری را تحت پوشش قرار خواهد داد.
نوری با اشاره به رایانهای شدن نحوه برگزاری انتخابات تصریح کرد: آنچه در ستاد انتخابات وزارت کشور به عنوان سامانه الکترونیکی در نظر گرفته شده، حذف تعرفه کاغذی است، که در انتخابات مجلس نهم در چند حوزه اخذ رای این کار صورت گرفت و برای اجرای آن در انتخابات ریاست جمهوری باید تمام فرآیندها را مجددا تکرار کنیم.
وی در ادامه با اشاره به زمان ثبت نام داوطلبان برای انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری گفت: ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری از 17 اردیبهشت و ثبت نام شورای شهر و روستا از 26 فروردین آغاز خواهد شد، البته در انتخابات پیشرو چهارمین میان دورهای مجلس خبرگان و اولین میان دورهای مجلس شورای اسلامی را نیز برگزار خواهیم کرد.
مدیر کل ستاد انتخابات کشور تبلیغات زودهنگام را یکی از چالشهای انتخابات دانست و خاطرنشان کرد: چالش مهم وزارت کشور در برگزاری انتخابات، اغلب تبلیغات زودهنگامی است که داوطلبان صورت میدهند، این در حالی است که از لحاظ قانونی برای مجریان، مشخص نشده است که چگونه برای حل این موضوع ورود کنند، اما اصل برای ثبت نام داوطلبان حاضر در انتخابات باید قانون مداری باشد تا شاید تخلفات آنها در برخی امور در بحث تایید صلاحیت آنها تاثیر بگذارد، اما در حقیقت هیچ قانونی برای ورود مجریان به جریان این تخلفات و رفع آنها وجود ندارد.
نوری با اشاره به برخی آمار در خصوص واجدین شرایط عنوان کرد: در رابطه با انتخابات شورای شهر و روستا سطح سواد داوطلبان در روستاهای بالای 20 خانوار در حد خواندن و نوشتن است و در شهرهای زیر 20 هزار نفر تا دیپلم و فوق دیپلم و در شهرهای بزرگ نیز لیسانس و مقاطع بالاتر می باشد.
وی گفت: شورای روستاهای تا 1500 نفر جمعیت متشکل از سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل و در شهرهای تا 50 هزار نفر جمعیت متشکل از هفت عضو اصلی و سه عضو علی البدل می باشد.
نوری افزود: شورای شهرهای باجمعیت 200 هزار نفر 11 عضو اصلی و پنج عضو علی البدل، شهرهای با جمعیت 500 هزار نفر 13 نفر عضو اصلی و شش نفر عضو علی البدل، شهرهای با جمعیت یک میلیون نفر 15 نفر اصلی و هفت نفر علی البدل، شهرهای با جمعییت 2 میلیون نفر 21 عضو اصلی و هشت عضو علی البدل، شهرهای بیش از 2 میلیون نفر 25 عضو اصلی و 10 عضو علی البدل و تهران 31 نفر عضو اصلی و 12 نفر عضو علی البدل دارند.