آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۹۶۲۹

انتقاد رئیس انجمن شیمی ایران از عدم اختصاص هزینه برای پژوهش

رئیس انجمن شیمی ایران گفت: اختصاص ارز به کالا‌های غیر ضروری در زمانی صورت می‌گیرد که در چند ماه اخیر یک ریال موجود نبوده که صرف پژوهش شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مجتبی شمسی پور صبح امروز در نوزدهمین سمینار شیمی تجزیه ایران در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: درخششی که ما در زمینه تولید علم داریم در سایه توکل به خدا و رهنمودهای مقام معظم رهبری به دست آمده، این امر ساده به دست نیامده که ساده از دست برود.


وی افزود: اساتیدی که امروز مشغول به تحصیل هستند به یاد دارند که چراغ پژوهش در کشور در شرایطی روشن بود که شرایط بسیار سخت‌تر از امروز بود؛ زیرا عواملی مانند مهاجرت بسیاری از اساتید و نیروهای تخصصی و کمبود شدید نیروی علمی در دانشگاه‌ها و همچنین شرایط جنگی و تحمیلی عواملی بودند که جامعه علمی کشور را تحت تاثیر خود قرار دادند.
 

رئیس انجمن شیمی ایران ادامه داد: با همه این مشکلات با اتکاء به خود و فرمایشات رهبر معظم انقلاب و ایثارگری‌های جامعه این چراغ روشن ماند و با سرعت فزاینده نور بیشتری گرفت و مسلما در حال حاضر که شرایط نسبت به آن دوره بهتر است، امید است این روند ادامه یابد.
 

شمسی پور پشتیبانی‌های مالی بیشتر را در زمینه رشد پژوهش مهم دانست و تصریح کرد: عواملی مانند عدم تشخیص صحیح الویت ها، عدم مدیریت صحیح و تحریم‌های وارده عرصه را برای پژوهش تنگ‌تر کرده است.

 

وی افزود: همچنین سیاست‌هایی مانند اختصاص دادن ارز به کالاهای غیرضروری و لوکس شرایط را روز به روز سخت‌تر می کند و این در حالی است که در چند ماه اخیر یک ریال موجود نبوده که صرف پژوهش شود و چنانچه این مشکلات برطرف نشود به دستاوردهای کنونی که نتیجه سالها تلاش و زحمت جامعه علمی بوده خیانت می‌شود.
 

رئیس انجمن شیمی ایران با تاکید برای اینکه عواملی مانند کارگروه صرفه جویی و استفاده از امکانات موجود می‌تواند باعث رشد علم و پژوهش شود، بیان داشت: باتوجه به اینکه ضد انگیزها بسیار زیاد هستند، باید انگیزه را در جامعه علمی کشور بالا برد و در عین حال در هیچ عرصه‌ای بخصوص در عرصه‌های علم نباید کم‌فروشی و کم‌کاری صورت گیرد.
 

شمسی پور گفت: در حال حاضر انجمن دارای یک نشریه تخصصی با چاپ شش شماره‌ای می باشد که در آینده نزدیک چهار نشریه دیگر نیز به چاپ خواهد رسید و دو نشریه فارسی خبری و یک نشریه آموزشی شیمی به شکل اینترنتی که نیاز روز است، پایه گذاری می‌شود.
 

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 60 نماینده در دانشگاه‌های کشور به فعالیت می‌پردازند که امید است عاملی برای ایجاد ارتباط بیشتر انجمن با دانشگاه‌های کشور باشند.
 

لازم به ذکر است، در پایان این سمینار از دو استاد برگزیده شیمی در سال 91 جمشیدی منظوری لشگر و محمدرضا گنجعلی تجلیل به عمل آمد.
 

یادآور می شود، بیستمین سمینار شیمی تجزیه ایران سال آینده در اصفهان برگزار می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار