به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، کرسی آزاد اندیشی با عنوان «نقاط ضعف و قوت نظام» که قرار بود روز گذشته با حضور شیخ الاسلام در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شود، به دلیل عدم حضور شیخ الاسلام و با جایگزینی کاظمی، عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه گیلان برگزار شد.
در این کرسی دانشجویان موافق و مخالف به بیان دیدگاه های خود در زمینه نقاط ضعف و قوت نظام در طول 34 سال گذشته پرداختند.
در ابتدای این کرسی کاظمی گفت: بررسی کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند ارزیابی نقاط قوت و ضعف می باشد.
وی تصریح کرد: پیش از پیروزی اتقلاب اسلامی ایران جهان به دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود که پس از پیروزی مقتدرانه انقلاب مقدس جمهوری اسلامی ایران، نظام دیگری مبتنی بر مردم سالاری دینی در جهان شکل گرفت و موجب برهم زدند معادلات بسیاری از سیاستمداران شد.
عضو هیئت علمی گروه مکانیک دانشگاه گیلان با اشاره به اقتدار نظام در طول 34 سال گذشته در برابر قدرت های جهان افزود: انقلاب اسلامی با سربلندی از امتحان های اولیه بیرون آمد و در برابر چالش های قدرت های استعماری خود را به اثبات رساند.
کاظمی با بیان اینکه انقلاب اسلامی الگوی مناسبی برای کشورهای قیام کننده علیه استکبار است، گفت: انقلاب اسلامی الگویی مناسب برای کشورهایی از جمله مصر، تونس، یمن و لیبی با تفاوت بومی و جغرافیایی ملی است.
وی از دانشجویان خواست تا نظرات و دیدگاه های خود را با رعایت برخی مشترکات از قبیل مسلمان بودن، ایرانی بودن و توجه به فرهنگ ایرانی ارائه کنند.
در این کرسی پس از صحبت های سخنران، دانشجویان به ارائه نظرات خود پرداختند که از مهم ترین نقاط قوت ارائه شده برای نظام توسط دانشجویان؛ نفی سلطه خارجی و کوتاه کردن دست آمریکا از ایران، حاکمیت دین بر نظام قانونی کشور، ایجاد وحدت ملی حول محور دین، افزایش اقتدار ملی و خودباوری در بین مردم بود.
ضعف فرهنگی و اقتصادی، عدم وجود و استفاده منابع اسلامی در دروس دانشگاهی با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، اختلاس های کلان در دولت کنونی، بداخلاقی های سیاسی، تخطی از فرامین رهبر معظم انقلاب از سوی برخی از مسئولان، وارد کردن عرفان به موضوع ولایت فقیه، وابستگی اقتصاد کشور به نفت، عدم ابزارهای قوی برای مقابله با جنگ نرم، عدم تحقق عدالت اجتماعی و غیره از مهم ترین نقاط ضعفی بود که دانشجویان بر آن تاکید داشتند.
در این کرسی علی صنوبری یکی از دانشجویان دانشگاه گیلان خواستار مطالبه همگانی دستاوردهای انقلاب اسلامی شد.
در این کرسی که دانشجویان آزادانه به ارائه نظرات و دیدگاه های خود می پرداختند، نقاط قوت و ضعف خوبی از دیدگاه های علمی بیان شد.