به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، محسن رضایی امروز در جمع دانشجویان دانشگاه شهیدباهنرکرمان با موضوع «راهکار برونرفت از اوضاع فعلی» اظهار داشت: مشکلات اقتصادی، سیاست خارجه نامناسب و منازعات سیاسی داخل کشور از مسائل و مشکلات عمده هستند و راه برون رفت از این مشکلات به نحوه مدیریت اشتباه کشور برمی گردد.
وی نحوه مدیریت اشتباه کشور را یکی از مهم ترین مشکلات فعلی برشمرد و گفت: ظرفیت اداری و مدیریتی دولت بسیار کوچک است و نمی توان یک ملت بزرگ با ظرفیت ها و آرمانها و آرزوهای بزرگ را با چنین ظرفیتی اداره و مدیریت کرد.
رضایی افزود: در تمام دولتهای گذشته جناح بندی بوده و رفقای خود را بر سر کار می آوردند.
ایجاد ظرفیت جدید مدیریتی و فدرالی کردن اداره کشور راهکاری برای برون رفت از مشکلات است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه تصریح کرد: ایجاد ظرفیت جدید مدیریتی در آینده و فدرالی کردن اداره کشور راهکاری برای برون رفت از این مشکلات خواهد بود.
وی مهم ترین سرمایه را در تمامی کشورها نیروهای انسانی دانست و افزود: در کشورهای توسعه یافته 70 درصد منابع نیروی انسانی هستند که در جهت توسعه تلاش می کنند و 30 درصد مابقی منابع طبیعی و تجهیزات را تشکیل می دهند؛ در صورتی که در ایران برعکس این موضوع است.
رضایی در ادامه تصریح کرد: از همین نیروی انسانی و منابع نیز نتوانسیم در حد پتانسیل آنها استفاده کنیم.
اصلاح اقتصادی کشور در گرو اصلاح وضعیت مدیریتی است
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه باید از گذشته تاریخی نحوه اداره کشور فاصله بگیریم و وارد یک مرحله مدیریتی جدید شویم، بیان کرد: اصلاح وضعیت اقتصادی ما در گرو اصلاح وضعیت مدیریتی است.
وی گفت: اصلاح وضعیت مدیریتی و اداره کشور بر هر سه مشکل فوق تأثیرگذار است.
رضایی داشتن برنامه توسعه سیاسی و اقتصادی را راهکار دوم برون رفت مشکلات فعلی کشور عنوان کرد و افزود: تاکنون برنامه های پنج ساله توسعه کشور یک منظومه واحدی نبودند تا بتواند همه فعالیت ها را به سوی یک هدف برسانند.
شکل گیری بی برنامگی در کشور موجب تعطیلی فعالیت های توسعه می شود
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نتیجه طرح های بزرگ توسعه در کشور مطلوب نیست، گفت: همه صنایع را باید به سمت و سویی سوق دهیم تا بتوانیم به یک برنامه جامع و منظم برسیم و تا زمانی که اوضاع کشور قابل پیش بینی نباشد، نمی توان برنامه ریزی کاملی برای آینده کشور داشته باشیم.
وی با بیان اینکه اگر بی برنامگی در کشور شکل بگیرد، تمام فعالیت های توسعه تعطیل می شود، تصریح کرد: اگر اقتصاد ما خودش را برای بسیاری از مسائل پیش رو آماده نکند، سررشته امور از دست دولت خارج خواهد شد؛ همان طوری که وضعیت فعلی اقتصاد کشور نشان دهنده این موضوع است.
رضایی مهار گرانی و تورم را اولین محور برنامه های توسعه اقتصادی خود عنوان کرد و گفت: مسئله و اولویت اول کشور مهار گرانی و تورم است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد اشتغال را دومین محور برنامه های توسعه اقتصادی خود دانست و افزود: سرمایه گذاری در تولید و ایجاد فروش بیشتر موجب اشتغال پایدار می شود؛ اما در وضع فعلی کشور به دلیل اینکه هزینه های تولید بیشتر از درآمد است تولید کم تر است و در نتیچه فروش کاهش می یابد.
باید برای هر استان یک طرح توسعه اقتصادی ویژه طراحی کنیم
وی ایجاد طرح توسعه اقتصادی برای هر استان را سومین محور برنامه های توسعه اقتصادی خود برشمرد و افزود: هر قوم و استان در کشور ما دارای مزیت و استعدادی است که دیگر اقوام و استان ها آن را ندارند، پس نمی توانیم در تهران یک نسخه واحد برای کل ایران بپیچیم.
رضایی در ادامه با اشاره به اینکه در استان کرمان در شمال و جنوب این استان دو اقلیم خاص با پتانسیل های خاصی موجود است، بیان کرد: شمال استان کرمان قطب معدنی و جنوب استان قطب کشاورزی کشور است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید برای هر استان یک طرح توسعه اقتصادی ویژه طراحی کنیم و اختیار بسیاری امور را به خود استان ها تفویض کنیم.
وی راهکار سوم برای برون رفت از وضعیت کشور بازگشت عقلانیت به مدیریت کشور دانست و گفت: نیاز به عقلانیت جمعی در اداره کشور مهره گمشده دولت های گذشته بوده است و پیشنهاد بنده گفت و گو و مذاکره در تمامی حوزه هاست.
رضایی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی فعالان سیاسی نمی توانند همدیگر را تحمل کنند، گفت: با هم مسالمت آمیز زیر یک سقف زندگی کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان در مورد عملکرد دولت های هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد گفت: هر دولتی فعالیت های مثبتی انجام داده است و منصفانه هرکدام زحمتی کشیده اند؛ ولی نقطه ضعف اساسی و مشترک هر سه دولت اقتصاد است که هر سه دولت ولخرج و تولید کننده ثروت نبودند و درآمد زایی آن طوری که باید داشته باشند؛ نداشتند.