هادی عظیمی، دبیر مجمع یادواره شهدای دانشگاه شیراز نیز خاطرنشان کرد: به دلیل فضای کم تنها در عصر جمعه هر هفته متناسب با وضعیت آب و هوا با شرکت بیش از 100 دانشجو زیارت آل یاسین در کنار قبور مطهر شهدا قرائت می شود.
پای صحبت دانشجویانی که در قبةالشهدای دانشگاه شیراز مشغول زمزمه آلیاسین بودند، نشستیم و صحبتهای این میزبانان عرصه علم و فناوری را درباره میهمانشان شنیدیم؛ میهمانانی که با خون خود عهد باقی با سیدالشهداء(ع) بستند و به گفته سیدشهیدان اهل قلم، «آنان را که از مرگ میترسند از کربلا میرانند. مردان مرد، جنگاوران عرصه جهادند که راه حقیقت وجود انسان را از میان هاویه آتش جُستهاند. آنان ترس را مغلوب کردهاند تا فُتوت آشکار شود و راه فنا را به آنان بیاموزد. و مؤانسان حقیقت آنانند که ره به سرچشمه فنا جستهاند.»
دانشجویان در همه مورد به شهدا متوسل می شوند و این از برکت همین شهدای گمنام است
یک عضو سابق یادواره شهدا دانشگاه شیراز نیز بیان داشت: در این یک سال گذشته حضور شهدا ملموستر است و ما شاهد هستیم که دانشجویان طوری برنامه خود را تنظیم میکنند که نمازهای واجب خود را آنجا به جا آورند و حتی شام خود را نیز آنجا صرف می کنند.
وی اضافه کرد: دانشجویان در همه مورد به شهدا متوسل می شوند و این از برکت همین شهدای گمنام است.
یک عضو هیئت محبین اهل بیت دانشگاههای شیراز و علوم پزشکی شیراز نیز گفت: شهدا با نورانیت خاص خود زمینه تعالی را فراهم میکنند؛ حضور آنها یادآوری اهداف انقلاب و تقویت روحیه شهادتطلبی است و دانشگاه جای شهدا می باشد؛ ما مهمان هستیم.
وی حضور شهدا در دانشگاهها را بازیابی دوباره معنویت و ایجاد آرامش و منجر به بالارفتن سطح علمی توأم با معرفت و معنویت میداند.
دانشگاه جای شهداست و دانشجویان در آنجا مهمان هستند
دانشجوی دیگری بیان داشت: بیشتر شهدای دفاع مقدس از کلاسهای درس حوزه و دانشگاهها به فرمان رهبر کبیر انقلاب و وظیفهای که در قبال انقلاب احساس میکردند، راهی جبههها شدند؛ بنابراین ما که جاماندگان از کاروان شهدا هستیم، تلاش میکنیم تا در راه آنها گام برداریم.
وی افزود: دانشگاه جای شهداست و دانشجویان در آنجا مهمان هستند؛ اگر چند صباحی در دانشگاه تحصیل میکنیم به برکت وجود شهداست؛ گاهی تعداد کمی از افراد حرفهای نسنجیده و بیتدبیرانهای در مورد تدفین شهدا در دانشگاهها میزنند؛ اما آمار بالای علاقهمندی دانشجویان به اردوهای راهیان نور نشان میدهد که این قشر از جامعه با توجه به تهاجمات فرهنگی، معتقد به ادامه مسیر شهدا هستند.
تدفین شهدا در دانشگاه ارتباط بین نسلها را بیشتر خواهد کرد
دیگر دانشجوی دانشگاه مادر استان فارس، در خصوص تأثیر تدفین شهدای گمنام در دانشگاهها بیان کرد: این جوانان بنا به فرمان ولیفقیه حضور در جبههها را بر حضور در کلاسهای درس و دانشگاهها ترجیح دادند و با ورود این شهدا در دانشگاهها علاوه بر ایجاد فضای نورانی و معنوی، دانشجویان میآموزند که همیشه گوش به فرمان ولایت فقیه باشند.
وی تصریح کرد: تدفین شهدا در دانشگاه ارتباط بین نسلها را بیشتر خواهد کرد. در نتیجه دانشجویان هر بار که در کلاسهای درس حضور پیدا میکنند، علاوه بر گرفتن روحیه، احساس خواهند کرد که چه کسانی رفتند تا ما بتوانیم در این محیط با آرامش به تحصیلات خود ادامه دهیم.
این دانشجو خاطرنشان کرد: برای بالا بردن سطح علمی در دانشگاهها باید فضایی معنوی در دانشگاه حاکم باشد؛ بنابراین حضور شهدا میتواند در این امر نقش بسزایی داشته و پیشرفتهای علمی را در پی خواهد داشت.
برای حفظ رسالت دانشگاه باید از اهرمهایی در جهت اسلامیشدن دانشگاه استفاده کرد
یک فعال دانشجویی ورود شهدای گمنام به دانشگاه را از چند منظر بررسی کرده و بیان داشت: رسالتهای اصلی انقلاب اسلامی شامل تمام ابعاد اجتماعی است که اگر دانشگاه را جدا در نظر بگیریم، به یک فرآیند و روندی برای حفظ خطوط دانشگاه نیاز داریم.
وی افزود: برای حفظ رسالت دانشگاه باید از اهرمها و پارامترهایی در جهت اسلامیشدن دانشگاه استفاده کرد و در واقع با یک سیستم تمامی ظرفیت شهدا را در این راه به کار برد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: گمنامبودن شهدا به معنای اوج شهادت و گذشتن از همه مادیات است.
دانشجویان با گردآمدن بر سر مزار شهدا، مکانی امن برای فعالیتهای تحقیقی و فرهنگی خود ساختهاند
دانشجوی مهندسی صنایع دانشگاه آزاد شیراز با اشاره به بحث معنوی و وضعیت فیزیکی جریان خاک سپاری شهدای گمنام در دانشگاه گفت: هر کس در مسیر شهدا حرکت کند، خود آنان به او کمک میکنند.
وی بیان داشت: شاهد هستیم که دانشجویان با گردآمدن بر سر مزار شهدا در دانشگاه آزاد شیراز از آنجا، مکانی امن برای فعالیتهای تحقیقی و فرهنگی خود ساختهاند.
این دانشجو تصریح کرد: ما شاهد هستیم که حتی دانشجویان معمولی و طیف خاکستری نیز از شهدا در هر زمینه ای کمک می خواهند و اساساً وجود شهدا ضد اضطراب و آرام بخش است.
یک عضو ستاد یادواره شهدای دانشگاه آزاد شیراز نیز ادامه داد: از بعد بیرونی حضور پیکر مطهر شهدا باعث یادآوری دائم می شود و همانطور که امام راحل (ره) فرمودند: «دانشگاه مبدا تحولات است»، نباید قشر دانشجو و آینده ساز کشور از این فرهنگ غافل شوند و با یادآوری و بازخوانی آرمانهای انقلاب و شهدا در مسیر صحیح قرار گیرند؛ چرا که به فرموده مقام عظمای ولایت «با این ستارگان راه پیدا می شود.»
یک فعال بسیج دانشجویی نیز گفت: تدفین شهدا گامی کوچک و پلی ارتباطی برای حفظ آرمان هاست و امروز دانشجو باید بداند شهدا برای چه خون دادند تا علاوه بر تغییر شیوه تحصیل، با نگرش دوباره به زندگی، تقوا را سرلوحه کار خود قرار دهند.
به زعم آنان که فکر میکنند تدفین شهدای گمنام در دانشگاه، این محیط آکادمی را تبدیل به گورستان میکند، روح شهید و تدفین او در این مکان عزت و هوشیاری را برای افراد آن به بار می آورد.
حال وظیفه چیست؟ چرا که آنان که رفتند کاری حسینی کردند و آنان که ماندهاند باید کاری زینبی کنند؛ و گرنه یزیدیاند.
اینک باید با پایبندی به ارزش های والای اسلامی و انقلابی ضمن پاسداری از حرمت خون شهیدان، زمینه احیا و گسترش فرهنگ شهادت را فراهم آوریم و ناخواسته و ناآگاهانه قدم در راه تحقق اهداف دشمنان قسم خورده نگذاریم.