یادمانهای شهدا در دانشگاههای مازندران به محلی برای زیارت و توسل و تجدید میثاق دانشجویان با آرمان های امام و انقلاب تبدیل شدهاند...
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، خاکسپاری پیکر شهدای جنگ تحمیلی در دانشگاه ها که محل تولید اندیشه و تفکر است، علاوه بر هویت بخشی و ایجاد انگیزه مضاعف در راستای ایفای وظایف دانشجویی، همواره یادآور این موضوع مهم می باشد که عزت، استقلال و امنیت امروز کشور در سایه فداکاری های شهدا حاصل شده است.
تدفین و حضور شهیدان در دانشگاه یک تذکر برای انسانهاست و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت برای حفظ استقلال کشور میباشد. یکی از مهمترین فواید حضور شهدا در بین دانشجویان بوجود آمدن یک فضای روحانی و معنوی است.
مکانی برای توجه به معنویات، جایی برای عبادت و توجه به خدا و توسل به اولیای الهی، توجه به ارزشهای دینی و پررنگ نمودن و برجسته کردن آن، برقراری رابطه با دوستان خدا که همان شهدا باشند و بهره بردن از آنها و برپایی مراسمات دینی و مذهبی است.
مقام معظم رهبری درخصوص تشییع و تدفین پنج شهید گمنام در دانشگاه تهران می فرماید: «از این اقدام هوشمندانه و متعهدانه سپاسگذاری و قدردانی می کنم. این تکریم شهیدان عزیز ایران است که جان خود را نثار هدف های والا کردند و رضای خداوندی را بر آرزوهای حقیر مادی ترجیح دادند. سلام خداوند بر آنها باد.»
استان مازندران یکی از استان هایی است که بسیار از نعمت حضور شهدای گمنام بهره برده است، چه در دانشگاه ها و چه در نقاط مختلف استان. در بخش دانشگاهی چهار دانشگاه مادر استان که عبارتند از دانشگاه مازندران، صنعتی بابل، کشاورزی ساری و علوم پزشکی مازندران از نعمت وجود شهدای گمنام بهره برده اند و زیارتگاه شهدا به محلی برای اجرای برنامه های مختلف در دانشگاه تبدیل شده است و دانشجویان و مسئولان دانشگاه به خوبی از حضور شهدا استفاده می کنند.
تدفین شهدا در دانشگاه ها موجب انتقال فرهنگ شهادت می شود
محمدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران با بیان اینکه تدفین شهدا در دانشگاهها موجب انتقال فرهنگ شهادت و ایثار به دانشجویان میشود، می گوید: برای زنده نگه داشتن و نزدیکتر شدن دانشگاه و دانشجویان به فرهنگ شهادت چنین اقداماتی بسیار موثر است.
وی در خصوص تدفین شهدای گمنام در فضای دانشگاه، با تأیید چنین اقدامی اظهار داشت: تدفین شهدای گمنام در فضای دانشگاه از جمله اقدامات مثبتی است که در چند سال اخیر اجرا میشود.
محمدی تدفین شهدا در دانشگاهها را دارای فلسفه و قابل دفاع خواند و گفت: تدفین شهدا در انتقال فرهنگ شهادت و ایثار بسیار موثر است و چنین اقداماتی به توجه دانشجویان به فرهنگ از خود گذشتگی و ایثار کمک میکند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران با بیان اینکه مراسمات مختلفی تا کنون بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه برگزار شده است، گفت: برگزاری مراسم عقد دو دانشجوی دانشگاه، برگزاری مراسم زیارت عاشورا و دعای کمیل بر سر مزار شهدا و همچنین برگزاری یادواره شهدا از جمله برنامه هایی است که تا کنون بر سر مزار این شهدا برگزار شده است.
وی ادامه داد: قبل از امتحانات ترم بسیاری از دانشجویان با حضور بر مزار دو شهید گمنام این دانشگاه با آرمان های شهداء تجدید میثاق کرده و با کسب اجازه از آنان راهی جلسه امتحان شدند.
محمدی افزود: این دانشجویان اذعان داشتند که با قرائت فاتحه نثار شهدای گمنام و حضور بر مزار مطهر آنان، با قلبی آرام و آسوده خاطر بر سر جلسه امتحان خود حضور خواهند یافت؛ چرا که روح شهدا آنان را بدرقه می کنند.
پیکر شهدای گمنام در دانشگاهها یک همنشین خوب تلقی میشود
علی عبداللهی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: طبق آیات و روایات، شهدا واسطه فیض هستند و درجاتی پایینتر از اهل بیت (ع) و معصومین (ع) دارند که میتوانند واسطه شوند تا ما به عالم والا دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: شهدا جزو شفاعت کنندگان در عالم برزخ و آخرت هستند و در جامعه اسلامی و شیعی بحث شفاعت، بحث مهمی است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: آیات صریحی در قرآن داریم که فرموده است: «کسانی که در راه خداوند کشته میشوند، مرده نیستند؛ آنها جزو بهترین انسانها بوده و زنده هستند»؛ همین که آنها به درجه رفیع شهادت میرسند، نشانهای از خلوص نیتشان است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان داشت: از آن جایی که ما باید همنشین خوب برای خود انتخاب کنیم، حضور شهدای گمنام در دانشگاهها یک همنشین خوب تلقی میشود.
وی افزود: شرافت هر مکانی به خاطر حضور کسی است که در آن مکان حضور دارد و دانشگاه به عنوان یک مکانی که کسب علم در آنجا صورت میگیرد، مکان مقدسی است و با حضور شهدای گمنام مکان مقدس علمی، مقدستر میشود.
عبداللهی خاطرنشان کرد: تدفین شهدا در دانشگاه شوری را ایجاد میکند که این شور به تنهایی نمیتواند باعث سعادت شود و بهترین مقدمه برای به شعور رسیدن است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه همه برنامه هایی که ما در دانشگاه داریم به زیارت شهدا ختم می شود، تاکید کرد: از آنجا که مقبره شهدای گمنام در کنار مسجد و سالن آمفی تئاتر دانشگاه قرار دارد، قبل و بعد از نمازهای جماعت و همچنین قبل و اکثرا بعد از مراسمات، دانشجویان و مسئولان با حضور بر مزار شهدا به زیارت قبور این عزیزان می روند.
شهدا ترسیم کننده نقشه راه دانشگاهیان هستند
حجت الاسلام حسینی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های صنعتی بابل در خصوص تدفین شهدا در دانشگاه ها افزود: شهادت و ایثار در دوران دفاع مقدس، انقلاب اسلامی را در برابر استکبار بیمه کرد و بر این اساس، باید جوانان امروز با این فداکاریها آشنا شوند.
وی گفت: تدفین شهدا در دانشگاه باعث افزایش معنویت در بین دانشجویان و بهرهمندی دانشگاهیان از برکات معنوی شهدا میشود.
حسینی تصریح کرد: عطر شهدا در هر مکانی وزیدن بگیرد، تاثیرات معنوی ماندگاری در آن مکان و ساکنان آن میگذارد و چون دانشگاه مکانی است که نسل جوان باید خود را با این فضا مأنوس کنند حضور شهدا محفل علم و دانش را معنوی تر و عطر آگین می سازد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های صنعتی بابل افزود: وجود شهدای گمنام در دانشگاه روح معنویت را پرورش میدهد و فضای دانشگاه و روح جوانان را نیز به این سمت هدایت میکند و این به خودی خود یک ارزش است.
وی خاطرنشان کرد: حضور شهدا در دانشگاهها باعث میشود جهتدهی علمی کشور با توجه به اهداف شهدا صورت گیرد.
حسینی تاکید کرد: شهدا ترسیم کننده نقشه راه هستند و حضورشان در دانشگاهها علاوه بر اینکه برای فرهیختگان دانشگاهی برکات معنوی زیادی دارد، باعث هدفدهی به این فرهیختگان و چراغ راهی برای وجدانهای خاموش میشود.
شهدای گمنام نماد انسان های آزاده هستند
فاطمه کرمی، دانشجوی دانشگاه کشاورزی ساری با اشاره به گسترش عطر و بوی معنوی در دانشگاه ها به خاطر تدفین شهدا اظهار داشت: حضور شهدا در محیط دانشگاه ها، فضای دانشگاه را از محیط علمی صرف به سمت معنویت سوق می دهد و زمینه رشد همپای علمی و فکری دانشجویان را فراهم می کند.
وی با تاکید بر تسکین و آرامش روحی دانشجویان از طریق ارتباط با شهدا گفت: ایجاد یادمان های شهدا در محیط دانشگاه باعث می شود تا دانشجویان با دیدگاه ها و نظرات مختلف با حضور بر سر مزار شهدا امور دنیایی و دغدغه های روزمره خود را فراموش کرده و با درد و دل با این شهیدان به آرامش درونی دست پیدا کنند.
این دانشجوی رشته کشاورزی تدفین شهدا در دانشگاه را اقدامی خلاقانه و تاثیرگذار در راستای احیای انقلاب اسلامی و آرمان های نظام برشمرد و افزود: این اقدام حرکت ارزنده ای است که چند سالی از سوی مسئولان برای عطرآگین کردن محیط دانشگاه از عطر و بوی شهدا در دانشگاه های مختلف انجام گرفته و استقبال خوب دانشجویان نیز گواه این مدعاست.
کرمی بیان کرد: شهدای گمنام نماد انسان های آزاده ای هستند که از تمام تعلقات دنیایی و مادی برای حفظ اسلام و نظام گذشته و حتی نامی هم از خود بر جای نگذاشتند و عزم مسئولان در استمرار این حرکت می تواند فرهنگ ایثار و شهادت را با شناساندن الگوهای نظام در بین نسل جوان گسترش دهد.
آری شهید روح عزت و آزادگی را در کالبد جان ملت می دمد و آنان که خود تسلیم دشمن اند و در پی تسلیم کشور به دشمن، از نورافشانی شهیدان و تزریق روحیه عزت و غیرت و حماسه و فرهنگ شهادت به این ملت و قشر نخبه آن بیمناک هستند. شهید نورافشانی می کند و این برای شب پرستان قابل تحمل نیست. شهید و ارتباط با شهدا نورانیت و معنویت به ارمغان می آورد و این فضا را برای گفتمان پوسیده و منحط سکولار تنگ می کند.