گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بیش از یک سال از تدفین شهید گمنام در دانشگاه یاسوج می گذرد.
12 آذر 1390 را هیچ یک از مردم شهر یاسوج از یاد نخواهند برد؛ آن زمانی که همه شهر غرق در هیاهو و شور و شعور برای تجدید پیمان با شهیدی از فرزندان زهرای مرضیه (س) بود.
شهیدی که به دانشگاه دفاع رفته بود تا از ایمان و کیانش دفاع کند و امروز بی نام نشان به دانشگاه آمده است، تا فارغ از دغدغه نام شاهدی بر دانشگاهیان و پرچم داران پیشرفت کشور، پس از دو دهه پیروزی در جنگ سخت باشد.
آمده است تا قوت قلبی برای مبارزان عرصه جنگ نرم باشد و تذکری به آنها که گام در میدان مین نهاده اند.
جایگاه شهید و شهادت و دلایل تدفین شهید گمنام در محیط دانشگاه، مباحثی است که بارها بیان شد و نیازی به تذکر مجدد نیست، اما اینکه آیا ما به وظیفه خود در قبال شهدا عمل کرده ایم و یا لااقل میزبان خوبی برای میهمانانی بودیم که هر دانشگاه و شهر و روستا و مرکزی برای میزبانی آنها سر و دست می شکنند و به این امر افتخار می کنند؟
حجت الاسلام امرالله اندرزیان، معاون فرهنگی دانشگاه یاسوج، حضور شهید گمنام در دانشگاه را یکی از ظرفیت های معنوی دانشگاه دانست و گفت: برنامه های متعددی در جوار بارگاه این شهید گمنام برگزار شد و برگزاری برنامه در جوار مزار نورانی ایشان حرکتی است که در طول سال تداوم دارد.
وی به استقبال گسترده دانشجویان از برنامه هایی که بر سر مزار شهید گمنام برگزار می شود، اشاره کرد و گفت: برای احداث یادمان شهید گمنام طرح جامعی در دستور کار قرار دارد.
سید محمد صادق قائمی، مدیر امور فرهنگی دانشگاه یاسوج نیز از برگزاری همه مناسبت های ملی در جوار شهید گمنام خبر داد و گفت: علاوه بر مناسبت های ملی که با حضور کارکنان، اساتید دانشجویان بر سر مزار شهید برگزار می شود، برنامه های مناسبتی مذهبی چون دعای عرفه و ایام محرم و برنامه های هقتگی چون دعای کمیل در این مکان مقدس برگزار می شود.
وی حضور شهید گمنام در دانشگاه را یک ظرفیت فرهنگی معنوی دانست که فضای مناسبی برای پاسخ گویی به نیاز های معنوی دانشجویان در دانشگاه است.
قائمی به ارتباط دانشجویان با شهید گمنام اشاره کرد و گفت: حضور شهید گمنام در دانشگاه، باعث تداعی هر روزه ارزش های انقلاب و دفاع مقدس در جلو چشمان دانشگاهیان بوده و موجب ایجاد روحیه معنوی، فرهنگی و ایستادگی در بین دانشگاهیان در جنگ نرم می باشد.
دانشجویان و تشکل های مختلف دانشجویی نیز با اشاره به برکات حضور این شهید در محیط دانشگاه، از اجرای مرتب برنامه های فرهنگی و مذهبی در جوار مزار ایشان خبر داد.
اما آنچه نگرانی دانشجویان را برانگیخت، رسیدگی نکردن به مزار شهید گمنام از سوی مسئولان است که پس از گذشت یک سال از تدفین وی در محیط دانشگاه، تنها کاری که صورت گرفت، گذاشتن سنگ قبر بر مزار شهید بود.
محمد عبدالحسینی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج، ضمن ابراز نگرانی از کم توجهی به یادمان شهید بیان داشت: با گذشت بیش از یک سال از تدفین شهید گمنام در دانشگاه، کوچکترین اقدامی برای فضا سازی انجام نشد و تنها کاری که صورت گرفت، فقط یک داربست هست که از زمان تدفین بر سر مزار شهید مانده است.
وی بیان داشت: حضور شهید گمنام برکت و نعمتی است که به دانشگاه هدیه شد؛ اما متاسفانه در قالب های ساختمانی و مقبره و یادمانی که بر سر مزار این شهید باید احداث شود، رسیدگی نمی شود.
عبدالحسینی افزود: هزینه هایی که صرف کارهای عمرانی غیر ضروری مثل ساخت آلاچیق در محیط دانشگاه می شود را می توان صرف شهید گمنام کرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج تصریح کرد: ما وامدار خون این شهدا هستیم و خودمان را هم مدیون آنها می دانیم؛ اما رسیدگی که در خور آنها باشد را انجام نداده ایم و مسئولان در این قضیه همتی که باید داشته باشند را ندارند.
غلامعلی رضوانی، معاون سیاسی امنیتی استاندار در یکی از برنامه های تجدید میثاق با شهدا، در پاسخ به درخواست جمعی از دانشجویان برای رسیدگی به احداث یادمانی بر سر مزار شهید، احداث این بنا را کار واجب و لازمی دانست که در برنامه های سال 92 لحاظ می شود.
علی اکبر متکان، معاون مالی و جذب منابع وزیر علوم نیز از احداث یادمان و پردیس شهید گمنام در دانشگاه یاسوج خبر داد و گفت: برای احداث بنای این مکان، چند نهاد از جمله شهرداری، بنیاد شهید و وزارت علوم باید با همکاری هم اقدام کنند.
وی در پاسخ به این سوال که بعد از گذشت بیش از یک سال از تدفین شهیدی در دانشگاه، هیچ کدام از نهاد های ذکر شده برای احداث بنا اقدامی نکردند، گفت: وزارت علوم این آمادگی را اعلام می دارد که به عنوان اولین دستگاه، وارد کار شود و در سال 92 کار ساخت بنای یادمان و پردیس شهید گمنام این دانشگاه آغاز شود.
متکان افزود: علی رغم اینکه ردیف بودجه برای این کار نداریم، (با وجود پیگیری هایی که صورت گرفت)، اما قول می دهیم که تا پایان دولت این یادمان را احداث کنیم.
معاون مالی و جذب منابع وزیر علوم حضور شهدا در دانشگاه را باعث جلوگیری از غفلت دانست و گفت: حضور شهدا در دانشگاه باعث می شود که یادمانی ساخته شود و ملت متوجه شوند که فرزندان این مرز و بوم چه حماسه هایی آفریدند و چگونه در مقابل تمام دنیا ایستادند و انقلاب را به پیروزی رساندند.
وی تصریح کرد: جا دارد که شهدا در بهترین مکان یعنی دانشگاه که مهد علم و تمدن است، تدفین شود.
لازم به ذکر است، 12 آذر ماه سال 90، یک شهید گمنام در محیط دانشگاه یاسوج تشییع و در ضلع شرقی مسجد الغدیر این دانشگاه تدفین شد.