به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمدمهدی زاهدی با انتقاد از بودجه پیشنهادی سال 92 گفت: در لایحه پیشنهادی دولت، بودجه دانشگاهها رشد منفی یک درصدی و بودجه پژوهشگاهها رشد منفی هفت درصدی داشته است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اعتبارات آموزش عالی در لایحه بودجه پیشنهادی دولت در سال 92 اظهار داشت: بودجه دانشگاهها و پژوهشگاهها در لایحه پیشنهادی وضعیت مطلوب و مناسبی ندارد که یکی از دلایل اساسی رشد منفی یک درصدی بودجه دانشگاههاست؛ هرچند که دولت ادعا دارد که بودجه دانشگاهها 9.5درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: رشد مورد ادعای دولت به دلیل جدا کردن بودجهای است که در گذشته به حوزه ستادی تعلق داشته و امسال این بودجه را به دانشگاهها پیشنهاد دادهاند، بنابراین این رشد واقعی نیست.
زاهدی خاطرنشان کرد: در خصوص پژوهشگاهها نیز متاسفانه بودجه پیشنهادی برای سال 92 نسبت به سال گذشته حدود منفی هفت درصد رشد داشته است؛ این در حالی است که پژوهشگاهها اکنون نیز برای تهیه مواد اولیه و ابزار مورد نیاز خود دچار مشکل هستند؛ چرا که قیمت این مواد نسبت به ابتدای سال 91 رشد چشمگیری داشته است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: همچنین با توجه به افزایش بودجههای هزینهای در سال 92، بخصوص افزایش 20 درصدی حقوق و مزایا، چطور ممکن است با رشد منفی هفت درصد بتوانیم پژوهشگاهها را سر پا نگه داریم.
وی با تاکید بر اینکه بودجه پیشنهادی دولت باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد، گفت: با توجه به تاکیدات سند چشمانداز 20 ساله و سند جامع علمی کشور، برای دستیابی به مقام نخست تولید علم و فناوری باید توجه ویژهای به اعتبارات دانشگاهها و پژوهشگاهها داشته باشیم؛ چرا که توفیقاتی که این چند ساله در حوزه علمی و فناوری بدست آوردهایم، مدیون سرمایهگذاری در حوزه فناوری بوده است و اگر چنین سرمایهگذاریهایی نشود یقیناً کشور در آینده دچار چالش خواهد شد.
نماینده مردم کرمان در مجلس همچنین تصریح کرد: طرحهای کلان ملی نیز حدود 38 طرح است که هم از لحاظ امنیتی و هم از بعد قدرت سیاسی و اقتصادی تاثیر بسزایی دارد، اما در حالی که باید حدود 1000 میلیارد تومان برای طرحهای کلان ملی در نظر بگیریم، در بودجه سال 92 اعتبار این بخش تنها 27 میلیارد تومان است که جای سوال است چطور این طرحها را با این بودجه پیش ببریم؟
زاهدی با بیان اینکه انتظار داشتیم دولت توجه ویژهای به حوزه تحقیقات و فناوری داشته باشد، گفت: همچنین بر اساس قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه هر سال باید نیم درصد از تولید ناخالص ملی را به سال قبل اضافه کنیم تا پس از پایان برنامه به سه درصد رشد تولید ناخالص داخلی برسیم، اما مطمئناً در لایحه بودجه 92 کمتر از نیمدرصد لحاظ شده که این موضوع قابل قبول نیست.
وی در پایان تصریح کرد: همچنین بودجه آموزش عالی و آموزش و پرورش حدود 700 پیشنهاد دارد که باید اصلاح شود.