به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام خاتمی شب گذشته در همایش تخصصی «تبیین منویات مقام معظم رهبری در حرم رضوی» در سالن پژوهش های آستان قدس رضوی، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی بیان داشت: ما هیچگاه مذاکرات 1+5 را تعطیل نکردیم، بلکه آنها بودند که مایل به تعطیلی این مذاکرات هستند تا آن را در بوق و طوری جلوه کنند که مردم ضد نظام هستند.
وی با بیان اینکه دشمن در 22 بهمن به دنبال حضور کم رنگ مردم در راهپیمایی بود، خاطرنشان کرد: ملت ما با حضور گسترده خود در این راهپیمایی حسرت یک تجمع علیه نظام را به دل دشمن گذاشت.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به اجلاس آلماتی و عقب نشینی غرب در این اجلاس، حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن را در این عقب نشینی دشمن بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: انتخابات خرداد امسال نیز تاثیرش از این راهپیمایی بیشتر خواهد بود.
نفس حضور مردم در انتخابات بیعت با نظام اسلامی است
حجت الاسلام خاتمی با مهم دانستن دغدغه حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رای گفت: نفس حضور مردم در انتخابات بیعت با نظام اسلامی است.
وی هشدار داد: باید مراقب باشیم که از تنور گرم انتخابات نان برشته و خوردنی بیرون بیاید، نه اینکه دیگران با دیدن این تنور گرم نانشان را بچسبانند.
امام جمعه موقت تهران با تاکید بر انتخاب اصلح بیان داشت: شورای نگهبان، کف صلاحیتها و مردم، سقف آن را تعیین میکنند.
حجت الاسلام خاتمی قانونمداری کاندیدا و پایبند به قانون اساسی بودن را از اصول مهم دانست و بیان داشت: ما شاهد بودیم برخی از کاندیداهایی که در سال 88 وارد عرصه شدند قانونمدار نبودند و با بساطی که به راه انداختند یک فرصت طلائی را که حضور 85 درصدی مردم ایجاد کرده بود، سوزاندند.
ویژگیهای انتخاب اصلح
وی با انتقاد بر اینکه برخی از کاندیدایی که در ابتدا قانون اساسی را خواندند اما پس از اینکه رای آوردند و در سال آخر دوره ریاست جمهوری، می گوید من اختیار ندارم، خاطرنشان کرد: این حرف شما به چه معناست؟ مگر شما ابتدا قانون اساسی را نخوانده بودید؟
امام جمعه موقت تهران ولایتمداری را ویژگی اول فرد اصلح و شرط قانونمداری یک رئیس جمهور دانست و تصریح کرد: روسای سه قوه تحت نظر ولایت مطلقه امر عمل کنند که این مهم تعبیر قانون اساسی است؛ رئیس جمهوری که بخواهد قانونمدار باشد باید ولایتمدار باشد.
خاتمی در ادامه افزود: دومین شرط فرد اصلح توانایی اداره کشور است، رئیس جمهور باید توانایی اداره کشور را در شرایط سخت داشته باشد. ما هم اکنون 34 سال است در جنگ سرد هستیم و دنیای استکبار علیه ما بسیج شده، ما رئیس جمهوری میخواهیم تا بتواند در این شرایط کشور را اداره کند و صرف اینکه هر کسی وارد میدان انتخابات شد و گفت من می توانم کشور را اداره کنم، نیست.
وی روحیه استکبار ستیزی را سومین شرط فرد اصلح بیان کرد و ادامه داد: یکی از جنایات فتنه88 هتک روحیه استکبار ستیزی بود، به طوری که اوباما سه مرتبه از یکی از کاندیداها اسم برد و تجلیل کرد؛ این نشان میدهد بعضیها در اظهار نظرها به این روحیه نفرت از استکبار پایبند نبودند.
امام جمعه موقت تهران گفت: غرب حقوق بشر را بهانهای برای تحت فشار دادن ایران قرار داده؛ آیا فرستادن تروریستها به سوریه و کشتار مردم این کشور با قوانین حقوق بشر سازگار استٰ، چرا ما باید مدام اعتماد سازی کنیم؟ استکبار ستیزی یکی از معیارهای انتخاب اصلح است.
مردم در خرداد پیش رو حماسهای دیگر خلق خواهند کرد
حجت الاسلام خاتمی در ادامه با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در خصوص مسئله بی طرفی ایشان در ریاست جمهوری گفت: معنی این حرف معظم له این است که هیچ جریانی حق ندارد از ایشان برای خود خرج کند. جریانهایی که خود را همراه ولایت میدانند نباید از ایشان برای خود هزینه کنند.
وی با تاکید بر این مهم که هیچ مسئولی حق استفاده از امکانات دولتی و جایگاهش برای تبلیغ کاندیدای خاص را نداردٰ، خاطرنشان کرد: استفاده از جایگاه و امکانات، خلاف شرع و قانون است و کسانی که از این امکانات استفاده میکنند، بدانند که مردم متوجه اشتباه آنها خواهند شد.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه مردم در خرداد پیش رو حماسهای دیگری را خلق خواهند کرد، بیان داشت: مردم زمام کشور را به دست کسی بدهند تا بتواند در این دریای طوفانی کشتی نظام را براند. ملت ما ملت حماسه آفرین است.
حجت الاسلام خاتمی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در حضور جهادی گفت: این حضور به معنی حضور باانگیزه صرف رای انداختن به صندوق نیست، بلکه هر کس خودش مبلغ باشد، نه تنها خودش بلکه دهها نفر دیگر را پای صندوق رای بیاورد.
وی با مهم دانستن نقش مردم در جمع کردن فتنه88 تاکید کرد: من به صراحت میگویم اتفاقات سال 88 دوباره اتفاق نخواهد افتاد، اما ما باید آمادگی داشته باشیم.
سران فتنه را همراه با جریان دشمنان انقلاب میدانم
حجت الاسلام خاتمی زمزمههای تحریم ایران را بعد از 9 دی و ناامیدی دشمن از ایجاد تحول در کشور در جهت براندازی نظام دانست.
وی گفت: در کشور ما چند سلیقهای از زمان امام خمینی(ره) تاکنون بوده است و این امر لازمه آزادی است، ما نمی توانیم آزادی را بپذیریم و پیامدهای آن یعنی اختلاف سلیقه را پذیرا نباشیم.
امام جمعه موقت تهران پیامدهای این اختلاف سلیقه را در دو بخش درون نظام و برون نظام تقسیم بندی کرد و گفت: حرف رهبر معظم انقلاب از حضور همه جریانها درون نظام در انتخابات این است که کسانی که قانون اساسی و ولایت را قبول دارند و قلبشان برای نظام بتپد درانتخابات حضور یابند، اما ساختار شکنان خارج از نظام و سران فتنه در این درون نظام تعریف نمیشوند.
حجت الاسلام خاتمی با بیان اینکه سران فتنه را همراه با جریان دشمنان انقلاب میدانم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بیشترین مهرها را نسبت به این افراد کرد. مردم شعارشان «سران فتنه اعدام باید گردند» بود، اما آنها حبس خانگی شدند و از حرفهای چالش برانگیز ضد نظام آنها جلوگیری شد.
وی ادامه داد: در انتخابات کسی جلوی رای دادن این افراد را نخواهد گرفت، اما معرفی کاندیدا از طرف آنها یعنی مدال دادن و گفتن بارک الله به فتنه گران.
این استاد حوزه بیان داشت: نظر این نیست که تنها اصولگرایان حرف اول را در این کشور بزنند، بلکه همه جریانهایی که در چارچوب نظام فعالیت میکنند میتوانند در انتخابات شرکت کنند.
مذاکره با آمریکا بازار گرمی در میان مردم ندارد
حجت الاسلام خاتمی همچنین در خصوص مذاکره با آمریکا و سخنان شفاف رهبر انقلاب گفت: از زمان آغاز قطع ارتباط با آمریکا عدهای قائل به این قطع ارتباط نبودند و در زمان امام خمینی(ره) هم جرات نمیکردند مخالفتشان را اعلام کنند، اما ما دیدیم بسیاری از کسانی که پیرو خط امام بودند از این امر عدول کرده و حتی از گروگانهای لانه جاسوسی هم عذرخواهی کردند.
وی با بیان اینکه مذاکره با آمریکا بازار گرمی در میان مردم ندارد، گفت: احساس میشود عدهای برای خودشان این مذاکرات را فتح الفتوحی میدانند که تابوی رابطه با امریکا را بشکنند. من اسم این افراد در نظرم هست، اما لازم نمیدانم بگویم.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه موضع رهبری در خصوص رابطه با آمریکا همان موضع امام(ره) است، افزود: عده ای به دنبال این امر هستند تا مشکلات اقتصادی را بر نداشتن رابطه با آمریکا به مردم القا کنند و یا اینکه رهبر معظم انقلاب را در نداشتن این رابطه مورد هجمه قرار دهند، اما همانطور که همه دیدند رهبر معظم انقلاب این مسئله را تبیین کردند و فرمودند«این مذاکره برای به زیر سلطه درآوردن ماست».
حجت الاسلام خاتمی با تاکید بر این مهم که ما 35 سال است که ایستادهایم، خاطرنشان کرد: ملت ما ایستاده و کوتاه نمیآید و این دشمن است که باید از مواضع خود کوتاه بیاید که آثار آن را در اجلاس آلماتیک شاهد بودیم.
جریان اصولگرایی متعصب نسبت به شخصی نیست
وی در ادامه در پاسخ به سوالاتی در زمینه حمایت وی از احمدی نژاد، انتقاد از وی و سپس سکوت گفت: من همراه آن 24 میلیون نفر حامی دولت احمدی نژاد براساس مبانی که یکی از آنها ولایتمداری بود بودم، اما هنگامی که شاهد عدول از برخی از مواضع بودیم در خطبههای نماز جمعه نقد کردم و هنگامی که سکوت کردم نمیخواستم با موضع گیریها تنش ایجاد کنم.
این استاد حوزه با بیان اینکه میخواهم همراه با مقام معظم رهبری باشم، تصریح کرد: موضع من همان موضع گذشته است اگر از این جریان حمایت نمیکردیم فتنه برسر کار میآمد. برای ما قصه تکلیف است و این حسن جریان اصولگرایی است که متعصب نسبت به شخصی نیست.
حجت الاسلام خاتمی ادامه داد: جریان اصولگرایی به گونهای نیست که با رای دادن به هر فرد تا آخر بگوید آفرین صد آفرین، بلکه آن هنگام که گفتمان انقلاب بود از آن حمایت کرد و بادیدن عملکرد و عدول از برخی مواضع در مقابل آن موضع گرفت که این مهم درس عبرتی برای جریان مقابل است که کاندیدایش برای جنگ با نظام وارد میدان شد.
حجت الاسلام خاتمی تاکید کرد: رئیس جمهور آینده باید بداند حمایت علما و حوزههای علمیه از وی هنگامی است که در مسیر انقلاب و گفتمان آن خوب عمل کند درغیر اینصورت همین انتقادها و برخوردها را خواهد داشت.