به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»از مشهد، محمدرضا عارف امروز در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد در محل آمفی تئاتر دانشگاه حقوق با اشاره به اینکه سهم دانشجویان در صحنه سیاسی کشور از جایگاه بالایی برخوردار است، تصریح کرد: ظرفیت دانشجویان از کشور گرفته شده است و باید به تحلیلهای دانشجویان احترام گذاشت.
وی با بیان اینکه وضعیت تشکلهای دانشجویی در شرایط کنونی در شرایط مطلوبی قرار ندارد، بیان داشت: باید ببنیم که چرا دانشجویان از تشکلها فراری هستند و متاسفانه تعامل بین تشکلهای دانشجویی وجود ندارد و انتخابات بهانهای است که دانشجویان به جایگاه اصلی خود برسند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخابات پیشرو را بسیار مهم قلمداد کرد و گفت: حوادث سال 88 باعث شد تا دانشجویان برای حضور در عرصه سیاسی کشور بیانگیزه شوند؛ ولی این امر را باید دانست که اگر نتوانستیم از آن اتفاق جلوگیری کنیم باید از آن درس بگیریم که اولین مسئله مورد اهمیت حضور است که باید دانشجویان مردم را برای حضور پرشورتر تشویق کنند.
عارف یکی از ملاکهای انتخاب کاندیداها را بررسی عملکرد آنها دانست و خاطرنشان کرد: باید با مطالعه و بررسی دقیق، سوابق کاندیداها را براساس عملکرد و توانایی عملیاتی آنها انجام داد تا کاندیدای اصلح به جامعه معرفی شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تخلفات زیادی در انتخابات سال 88 اتفاق افتاد، گفت: من به تخلف در انتخابات سال 88 اذعان دارم و نبایستی با وعدههای دروغین دنبال کسب رأی از مردم بود و مسائل این چنینی در انتخابات سال 88 به وجود آمد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام فتنه سال 88 را مشکلی بزرگ دانست و افزود: اقداماتی باعث شد تا فتنه سال 88 تا این حد بزرگ شود و در این اقدامات باید نقش نهادهای مختلف از جمله دولت مشخص گردد.
عارف فتنه 88 را مسئلهای برنامهریزی شده از سوی خارجیها عنوان کرد و بیان داشت: افرادی که به سران فتنه موسوم هستند بازیچه دشمن واقع شدند و آنها سران واقعی فتنه نیستند.
وی به شرایط حاکم سیاسی در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: رأی مردم امانت است و خیانت در امانت حرام میباشد و علاوه بر آن اخلاق انتخاباتی مسئلهای است که قربانی شده و باید این مسائل اصلاح گردد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد به عملکرد دولت در دوره نهم و دهم ریاست جمهوری افزود: آیا شأن انقلاب اسلامی این است که با پدیده دروغ، کمفروشی و فسادهایی از جمله فساد 3000 میلیاردی مواجه باشیم؛ اینها مسائلی است که در دولت کنونی به وجود آمد.
عارف با اشاره به اینکه مسئله فتنه 88 باید بعداً مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: مسئله فتنه 88 را کنار بگذاریم و وقت دیگری را برای بررسی آن در نظر بگیریم؛ زیرا نقش گروههای مختلف در آن باید مشخص شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برخی برای ورود به انتخابات شرط میگذارند، بیان داشت: کسی که میخواهد خود را برای انتخاب شدن عرضه کند، نباید شرط بگذارد و من نیز این توصیه را که برخی میگفتند: باید زندانیهای سیاسی آزاد شوند تا وارد انتخابات شوند قبول ندارم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه جریانهای اصولگرا و اصلاحطلب هر دو در راستای انقلابند، گفت: اصلاحطلبان به هیچ عنوان نمی توانند برانداز باشند؛ البته من نماینده اصلاحات نیستم و تنها به عنوان کاندیدای اصلاحطلب وارد انتخابات شدهام.
عارف در مورد نقش هاشمی رفسنجانی در انقلاب گفت: هاشمی یکی از دلسوزان و استوانههای انقلاب اسلامی است و اگر هاشمی یا خاتمی وارد انتخابات شوند من کنار میروم و اساساً به دنبال اجماع بر روی فرد هستم و دلیل عدم پیروزی اصلاحطلبان در سال 84 به اجماع نرسیدن اصلاحطلبان بود.
وی جریان انحرافی را پدیدهای برای شانهخالی کردن اصولگرایان از بار مسئولیت دولت نهم و دهم دانست و اظهار داشت: این مسئله فرافکنی اصولگرایان است، در دولت اصلاحات به محض وقوع کوچکترین اتفاق فریاد همه بلند میشد؛ اما اصولگرایان برای شانهخالی کردن از زیربار مسئولیت کشور در هشت سال گذشته دست به چنین اقدامی میزنند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان نظرات خود در بحث وضعیت کشور گفت: باید ابتدا قیمتها تثبیت شود؛ زیرا دولت فعلی با واردات کشاورزان را بیچاره کرده است و این مسائل آثار تورمی بالایی دارد و اساساً بیانضباطی مالی، کسری بودجه و تورم در این دولت مشهود است.
عارف با اشاره به بخش سازمان مدیریت برنامه و بودجه در برنامهریزی کشور افزود: سازمان مدیریت برنامه و بودجه قلب برنامهریزی کشور است و اولین کاری که به دنبال آن هستم احیای دوباره سازمان است.
وی دیپلماسی ایران را در بحث روابط خارجه ضعیف دانست و گفت: باید با استفاده از کارشناسان برجسته با سایر کشورها به گفتوگو پرداخت که در سایه حفظ عزت مردم نتایج مثبتی حاصل شود.